5 skäl till varför ett e-postkonto för engångsbruk kan skydda din integritet online

De flesta kanske inte känner till det som kallas engångs-e-postkonto. Men den här typen av e-postkonto finns, och det kan ge mycket bättre integritet om du vet hur du använder det. Jämfört med det vanliga e-postkontot är engångs-e-postkontot den typen av e-postadress som bara kan användas en gång, och du kan kasta bort den efter användning. Så det är en typ av tillfällig e-postadress som du kan använda om du vill skicka ett privat meddelande till andra människor utan att behöva avslöja din personliga information.


I din onlineaktivitet kommer det att finnas många tillfällen då du måste ge bort din e-postinformation till en tredje part för olika ändamål. Det kan vara i syfte att ladda ner en mjukvara, prenumerera på ett nyhetsbrev, göra ett samtal med en främling, köpa och sälja, och så vidare. I sådana fall behöver du inte ge bort din primära e-postadress, särskilt om du bara behöver kommunicera med sådana tredje parter en gång. En engångs-e-postadress är mer passande i sådana situationer. Dessutom finns det giltiga skäl till varför du börjar använda den här typen av e-postkonto om du bryr dig så mycket om din integritet online. Här är fem skäl till varför ett engångs-e-postkonto kan skydda din integritet online:

1. Skydda din identitetsinformation online

Först av allt, när du använder ett e-postkonto för engångsbruk, kan du enkelt och bekvämt dölja din identitet online. Om du inte vill att andra ska veta om dig kan du använda den här typen av konto eftersom du kan skydda din identitet och göra din konversation privat. Detta är användbart särskilt om du har att göra med företag som ber om din e-postadress för marknadsföringsändamål. I det här fallet kan du använda engångsadressen och undvika marknadsföringsmeddelanden som kan skickas till din adress senare. Det är också fördelaktigt när du använder denna adress för att kommunicera med främlingar online.

2. Undvik att hantera skräppostmeddelanden

Skräppost kan vara frustrerande att hantera eftersom dessa meddelanden fortsätter att fylla din inkorg med skräp och ofta farliga länkar. För att undvika att få skräppostmeddelanden måste du sluta dela din primära e-postadress med andra tredje parter, särskilt de som du inte känner till. Om du enkelt ger dina meddelanden till andra tredje parter, särskilt till personer eller företag som du inte känner, kan dessa tredje parter sälja din adress till andra tredje parter så att de kan inkludera dig i deras spamlista. Med en engångsadress är det möjligt att helt undvika skräppost.

3. Den loggar inte din IP-adress

Nästan alla leverantörer av e-postkonton tillåter dig att lagra tillfälliga meddelanden utan att logga in din IP-adress. Kom ihåg att din IP-adress innehåller mycket känslig information om din plats och din enhet. Om du låter någon få veta din IP-adress ger du potentiellt din personliga information gratis. Med engångskontot, som inte loggar din IP-adress, behöver du inte oroa dig för att någon vet din IP-adress online. Det är också bättre om du använder den här typen av tillfälligt konto med VPN aktivt för att göra det ännu mer privat för dig.

4. Alla meddelanden raderas efter en viss period

Syftet med engångsinkorgen är att göra det möjligt för dig att använda den inom en viss tidsram innan du kastar den. Alla meddelanden som kommer till ditt tillfälliga konto kommer att raderas under en viss period, vanligtvis under en vecka. Det är därför det kallas ett tillfälligt e-postkonto. På detta sätt behöver du inte oroa dig för att tredje part försöker skanna din inkorg efter meddelanden eller konversationer du har gjort tidigare. Den är utformad för att användas för din privata kommunikation.

5. Förhindra att webbplatser säljer din personliga information

Numera finns det massor av webbplatser som försöker få mer pengar från sina kunder eller besökare genom att sälja sin personliga information. Det betyder att all information som du tillhandahåller för sådana webbplatser kommer att användas som en vara för dessa webbplatser för att tjäna mer pengar. När du ger dem din primära e-postadress tillsammans med din personliga information och webbplatsen beslutar att sälja din e-postadressinformation till andra tredje parter kommer det att vara nackdel för dig. Genom att använda ett engångskonto kan detta möjliga intrång i privatlivet förhindras innan det händer.

Det är orsakerna till att ett e-postkonto för engångsbruk kan skydda din integritet online. Att skydda din integritet kan göras på olika sätt. Den första rekommenderade metoden är att använda ett virtuellt privat nätverk. Den andra rekommenderade metoden är att börja använda den här typen av tillfälligt e-postkonto för att hålla din onlinekommunikation privat och säker.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map