5 skillnader mellan att använda VPN och använda inkognito eller privat surfningsläge

Vissa tror att de inte behöver använda något virtuellt privat nätverk om poängen är att få integritet i deras surfningssession. Det finns en funktion som erbjuds i varje webbläsare som gör att de kan dölja sin surfaktivitet på sina stationära eller mobila enheter. Denna funktion kallas inkognitofunktionen eller privat surfning. När du använder den här funktionen kan du surfa privat utan att lämna någon historik i din webbläsare. Men räcker det för att behålla din integritet under din surfaktivitet?


Svaret kan överraska dig. Om du tror att använda inkognitoläge är detsamma som att använda ett VPN, och om du tror att det ger tillräckligt med integritet för din surfaktivitet, tar du fel. VPN erbjuder mycket mer säkerhets- och sekretessfunktioner när du jämför den med inkognitoläget eller privat surfning. Faktum är att inkognitoläget i din webbläsare bara erbjuder en bråkdel av de funktioner som det privata nätverket kan erbjuda dig. Här är 5 skillnader mellan att använda VPN och använda inkognito eller privat surfningsläge:

1. Omfånget för sekretessfunktioner

Medan både VPN och inkognito-läge erbjuder sekretessfunktioner för sina användare, är omfånget för sekretessfunktioner olika för var och en av dem. Det privata nätverket erbjuder sekretessfunktioner för användarna i varje surfningssession som de har. När de ansluter till det virtuella privata nätverket, är själva anslutningen krypterad så att ingen tredje part kan övervaka deras surfaktivitet. Detta inkluderar regeringen, företag, hackare och internetleverantören. Inkognitoläget erbjuder å andra sidan bara integriteten för användarna när de använder det privata surfarläget, och det kan bara dölja användarnas surfaktivitet. Det krypterar inte användarens anslutning och regeringen eller ISP kan fortfarande spåra deras surfaktivitet.

2. Systemomfattande sekretess Vs. Integritet endast för den lokala webbläsaren

Med en VPN kan användarna njuta av säkerheten och integriteten i sin online-aktivitet systemomfattande, vilket innebär att hela enheten är krypterad, inte bara webbläsaren. Oavsett dataöverföring som användarna kommer att utföra med sin enhet kommer helt att döljas från tredje parter. Detta skiljer sig från det privata surfarläget, som bara erbjuder online-sekretess för den specifika webbläsaren och vid den specifika surfningssessionen. Det döljer oftast bara din surfhistorik och du krypterar inte någon dataöverföring som du utför under inkognitoläget. Sekretess här innebär bara att surfhistoriken under det privata surfarläget inte kan hämtas av någon som använder samma webbläsare på samma enhet som du.

3. Vem kan se dina data

Med den privata nätverksanslutningen kan du dölja din dataöverföring så länge du aktiverar din privata anslutning under din surfaktivitet. Således kan ingen se dina data, eftersom de kommer att krypteras under överföringen. Regeringen, ISP eller hackare kan inte se vilken typ av data du skickar, vilket lösenord du skriver och vilka webbplatser du besöker. Å andra sidan döljer inkognitoläget bara dina surfdata från alla som använder samma dator som du. Det döljer inte dina data från regeringen eller ISP. Även om hackare försöker bryta din dataöverföring kan de göra det eftersom din anslutning inte är krypterad.

4. VPN Vs huvudfunktion Privat internetsurfning

VPN: s huvudfunktion är att tillhandahålla den totala internetfriheten för sina användare, samtidigt som deras säkerhet och integritet under deras surfaktivitet bibehålls. Med andra ord, med VPN är du fritt att besöka alla webbplatser medan du förblir anonym under din surfning, även om webbplatserna är blockerade av landets regering. Det privata surfarläget har å andra sidan huvudfunktionen för att dölja dina surfdata i den specifika surfningssessionen från andra personer som använder samma enhet som din, men det kan inte användas för att kringgå regeringsbegränsningarna för din surfning. Således kan du inte besöka några blockerade webbplatser med hjälp av inkognitoläget.

5. Privat anslutning Vs. Regelbunden anslutning

VPN-tjänsten skyddar din online sekretess och säkerhet på anslutningsnivån, vilket innebär att den krypterar din vanliga internetanslutning med deras privata servrar. Med den här funktionen surfar du på internet som om du kommer åt webbplatserna från en annan plats baserat på servern du använder. När du aktiverar den här privata anslutningen och oavsett onlineaktivitet som du gör på din enhet kommer att skyddas fullständigt. Å andra sidan kommer inkognitoläget att använda din vanliga anslutning utan att kryptera anslutningen, eftersom integritetsfunktionen endast tillämpas på webbläsarnivå. Därför är oavsett onlineaktivitet som du gör utanför inkognitoläget inte skyddad.

Några effektiva och användbara VPN-tjänster

Även om det finns många lösningar tillgängliga för att skydda sekretess och VPN gör det på rätt sätt genom att dölja dina surfplattor. Vi har granskat många produkter på den här webbplatsen men nedan är några som tydligt framträder bland publiken.

ProduktFörPrissättning frånHemsidaLäs mer

Mest lyhörd support$ 2,99 / månadBesök hemsidaLäs recension

Övergripande bäst$ 6,67 / månadBesök hemsidaLäs recension

För bästa säkerhet$ 4,65 / månadBesök hemsidaLäs recension

För högsta integritet€ 8,95 / månadBesök hemsidaLäs recension

Bästa servernätverk$ 2,88 / månadBesök hemsidaLäs recension

Okej, för att dra slutsatsen, är detta de 5 skillnaderna mellan att använda VPN och använda inkognito eller privat surfningsläge. Så den privata nätverksanslutningen erbjuder en hel del funktioner jämfört med det privata surfarläget, och det är därför du bör överväga att använda ett VPN för att förbättra säkerheten och integriteten för din onlineaktivitet. Om du vill ha en total internetfrihet är det vägen att använda en privat nätverksanslutning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map