5 tips för att använda en VPN-anslutning som en resenär i Kina

Att resa till Kina låter kanske oroande för vissa människor. Det beror på att det har funnits nyheter som säger att den kinesiska regeringen inte tillåter människor att använda det virtuella privata nätverket i Kina. Så vad är det med det? Om nyheten är sant, kanske du inte kan använda någon av dina populära webbplatser medan du är i Kina, och det betyder att dina resor kan vara tråkiga. Eftersom det inte finns några vanliga plattformar för sociala medier i detta land kan du inte ladda upp dina foton eller videoklipp medan du är där. Men är det sant?


Sanningen är att den delvis är sant. Ja, den kinesiska regeringen kan förbjuda de flesta virtuella privata nätverkstjänster i Kina, men bara för dem som säljer det. Användning av VPN är fortfarande möjligt för de enskilda kinesiska medborgarna, och för företag som vill använda någon VPN-tjänst måste de först registrera den till regeringen. Detta gäller särskilt för resenärer, eftersom regeringen vanligtvis inte tillämpar VPN-förbudet för resenärer, vilket innebär att du alltid kan använda VPN-anslutningen medan du är i detta land. Det finns dock fortfarande några saker som du behöver veta. Här är 5 tips för att använda en VPN-anslutning som en resenär i Kina:

1. Använd endast VPN som kan användas i Kina

Med användning av VPN som generellt förbjuds i Kina finns det många proxy-tjänster som är baserade i Kina som påverkas eller stängs av regeringen. Den kinesiska regeringen tillåter inte heller Apple eller Google att visa VPN-appar i sin app store, vilket gör det ganska svårt för dig att ladda ner och installera en VPN-app när du är i Kina. Det är dock fortfarande möjligt att använda virtuella privata nätverkstjänster som är baserade i andra länder än Kina, men även då är den kinesiska regeringen en slags begränsning av deras användning i landet. Så det är viktigt för dig att bara använda VPN som garanteras att fungera i detta land. Gör lite forskning och välj en premium-VPN som säger att det kan användas för att kringgå den kinesiska stora brandväggen.

2. Installera din VPN innan du åker till Kina

Installera den virtuella privata nätverksprogramvaran eller appen bör göras när du fortfarande är i ditt hemland, eller innan du faktiskt landade i Kina. Det beror på att det kommer att vara svårt att ladda ner och installera VPN-appar eller programvara från landet. Så det är viktigt att ditt virtuella privata nätverk är installerat innan du startar. Se till att programmen fungerar korrekt i var och en av dina enheter och se till att ditt abonnemang fortfarande är aktivt under din resa i Kina. Återigen, om ditt prenumeration inte är aktivt under din resa och du måste förnya prenumerationen vid den tiden, skulle det vara ganska svårt att göra det om du inte aktiverar alternativet för automatisk förnyelse.

3. Den stora brandväggen förbättras ständigt

Kom ihåg att den kinesiska regeringen skyddar sina “internetländer” med brandväggen som kallas den stora brandväggen. De vanliga kinesiska medborgarna kan bara komma åt de webbplatser som är godkända i landet, och de kan i allmänhet inte komma åt webbplatserna som finns utanför denna brandvägg. Tyvärr klassificeras de flesta av VPN-webbplatser och proxytjänster som webbplatser som är blockerade av brandväggen, och listan över blockerade webbplatser fortsätter att öka eftersom Great Firewall ständigt förbättras. Det betyder att fler och fler proxytjänster blockeras och en stor mängd av dem kommer att begränsas i deras användning. Så välj din VPN-tjänst noggrant.

4. Välj den bästa prestationsservern

När du är i Kina och kan ansluta till internet med VPN-tjänsten, se till att du väljer servern med bästa prestanda. Om ditt virtuella privata nätverk har funktionen som gör att du automatiskt kan välja server med bästa prestanda, se till att aktivera det alternativet. Detta beror på att många VPN-tjänster som fortfarande arbetar i Kina kan avta av ISP för att begränsa din anslutning till “omvärlden”. Om du kan rekommenderas det alltid att använda den amerikanska servern eftersom det ger dig den bästa upplevelsen när du går åt olika blockerade webbplatser.

5. Välj VPN som inte tillåter ISP-trottling eller avtappning

Ett ytterligare tips när du väljer den bästa proxytjänsten när du reser i Kina är att du bör välja VPN-tjänsten som inte tillåter någon typ av ISP-strypning eller avmattning. När du väljer denna typ av VPN kommer du att kunna njuta av den privata anslutningen på full hastighet. Tänk dock på att antalet VPN-tjänster som erbjuder denna funktion fortfarande är litet. Så se till att du lär dig mer om funktionerna i din valda VPN-tjänst innan du anländer till din destination.

Dessa är de fem tipsna för att använda en VPN-anslutning som en resenär i Kina. Att resa i Kina kan vara mycket roligt eftersom det finns många fantastiska platser som du kan besöka i landet. Oavsett om du åker till detta land för att studera, jobba eller helt enkelt njuta av en semestersemester, är det alltid nödvändigt för dig att använda en VPN-anslutning så att du kan dela din upplevelse i det här landet med dina vänner hemma.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map