5 tips för att maximera anonymen för din VPN-anslutning

Även om du kan hävda att det enda syftet med en VPN är att skydda din integritet online, finns det många som använder en virtuell privat nätverkstjänst utan att veta exakt vad den gör. Vad de vet om VPN är att det kan hjälpa dem att komma åt de webbplatser som är blockerade av regeringen eller ISP. De vet inte att det virtuella privata nätverket också kan skydda deras nätverksanslutning från olika onlinehot samt hålla sina surfningssessioner anonym.


På grund av denna brist på kunskap använder många VPN utan andra tankar, och de använder tjänsten utan att faktiskt kontrollera tjänsteleverantörernas integritetspolicy. Som ett resultat drar de inte full nytta av anonymitetsfunktionen som tillhandahålls av VPN-tjänsten. Om du är en av dessa användare bör du överväga att dra full nytta av din VPNs online anonymitetsfunktion. Här är fem tips för att maximera anonymiteten i din VPN-anslutning:

1. Installera inte bara VPN-appen i din webbläsare

Många VPN-tjänster ger användarna webbläsarförlängningar för sina VPN-appar, även om antalet stödda webbläsare kan variera. De flesta tjänster kommer dock åtminstone att tillhandahålla en webbläsarextension som användarna kan installera i sin webbläsare, så att dataöverföringarna som görs via den webbläsaren blir krypterade. Tyvärr kommer de flesta användare bara att installera VPN i sin webbläsare, vilket innebär att de bara kommer att dra nytta av sekretessskyddet så länge de använder en sådan webbläsare. Om du vill maximera din anonymitet bör du inte bara installera VPN-appen i din webbläsare utan också på din OS-plattform..

2. Installera ditt VPN på alla enheter du har

Om du vill få full nytta av online-skydd från den virtuella privata nätverkstjänsten som du använder är det alltid bättre att installera VPN-apparna på alla enheter du har. Inte bara för att du ska installera den på dina mobila enheter, som de flesta gör, utan du bör också installera den på dina stationära datorer, Linux-maskiner, smart TV eller till och med spelkonsoler. Naturligtvis kanske du inte kan installera VPN-appen direkt på vissa enheter som spelkonsoler och smart TV, men du kan alltid installera den på din router.

3. Kontrollera din privata anslutning för IP-adress och DNS-läcka

Att använda en VPN-anslutning betyder inte att din anslutning är helt anonym ännu om du inte kontrollerar om det finns en IP-adress eller DNS-läcka. Det finns vissa webbplatser som du kan använda för att kontrollera om din privata anslutning läcker din IP-adress eller DNS-information. Du kan använda dessa webbplatser för att kontrollera om din nätverksanslutning är helt privat innan du använder anslutningen för att göra dina vanliga online-aktiviteter. IP-adressen och DNS-adressläckan kanske inte syns omedelbart om du inte kontrollerar den med IP-adressen och webbplatsen för DNS-läckchecker.

4. Se till att Kill Switch och brandväggsfunktionen är på

Din onlineaktivitet spelar ingen roll om du plötsligt har avaktiverat din privata anslutning på grund av vissa skäl. För en VPN-tjänst är anslutningsfall faktiskt ganska vanligt. Så för att förhindra att din VPN-anslutning läcker ut din verkliga information online medan den upplever anslutningsfall, bör du aktivera kill switch-funktionen för att förhindra att den händer. Den här funktionen hjälper dig att stänga av hela nätverksanslutningen om du upplever anslutningsfall i din privata anslutning. Se också till att aktivera brandväggsfunktionen för att skydda dina enheter från hackare och andra onlinehot.

5. Använd en dedikerad privat IP-adress

Vissa VPN-tjänster erbjuder dig att använda en dedicerad privat IP-adress istället för att använda en delad privat IP-adress. De kommer att erbjuda dig denna tjänst till ett extra pris. I gengäld kommer du dock att dra full nytta av anonymitet i din onlineaktivitet eftersom din dedikerade privata IP-adress är den IP-adress som endast används av dig. Den används inte av andra VPN-användare, så du använder den dedikerade IP-adressen från VPN-tjänsteleverantören precis som om du använder den dedikerade IP-adressen från din ISP. Det ger dig mycket mer integritetsskyddsfördelar i din onlineaktivitet.

Dessa är tips för att maximera anonymiteten i din VPN-anslutning. Använd inte bara din VPN-anslutning för att komma åt blockerade webbplatser. Använd den för att maximera din online anonymitet genom att följa dessa tips.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map