5 typer av information som Google kommer att spåra från din surfaktivitet

Google har dominerat internet ända sedan de blev världens största sökmotorföretag. Sedan den ökade populariteten för Android-mobiloperativsystem har internet emellertid blivit en integrerad del av någons liv. Med den utbredda användningen av Android-operativsystem kan alla ansluta till internet närhelst de vill. Eftersom Google också erbjuder olika onlineverktyg som används av miljarder människor, som Gmail, Drive, Photos, Translate, Docs, Plus och många andra verktyg, kan naturligtvis miljarder människor inte leva utan Google idag. Över hela världen måste människor använda minst ett onlineverktyg skapat av detta företag i sina dagliga aktiviteter.


Med Googles grepp så starkt i allas onlineaktivitet blir det en oro eftersom detta företag också övervakar din onlineaktivitet. Detta gäller särskilt när du använder deras verktyg eftersom de kommer att hålla en historia om din användning av dessa verktyg. Det är därför som vissa människor vill ta sig ur sitt grepp, vilket är helt omöjligt i dag och ålder. Istället för att försöka dumpa Google ur ditt liv är det bättre att veta vad de övervakar från din online-aktivitet. På detta sätt kan du förbättra din integritet online när du använder företagets onlineverktyg. Här är fem typer av information som Google spårar från din surfaktivitet:

1. Din sökhistorik

Google är världens största sökmotor och det är den primära sökmotorn som människor över hela världen använder dagligen. När du använder denna sökmotor lagrar företaget automatiskt dina sökdata i din sökhistorik. Det kan emellertid bara göras när du är inloggad på ditt Google-konto medan du utför din online-sökning. Om du utför sökningarna utan att vara inloggad på ditt konto, registreras inte dina sökdata i ditt konto. Sökhistoriken kommer att bestå av de sökord som du har skrivit i sökrutan samt din röstsökningshistorik.

2. Dina besökta webbsidor

Google kommer också att spela in dina besökta webbsidor för att bestämma ditt intresse. Detta beror till stor del på att företagets primära affärsmodell är onlineannonsering, vilket kräver att företaget känner till den bästa målgruppen för sin visningsannonsering. Det är därför de besökta webbsidorna kommer att spelas in av detta företag, särskilt om du använder Chrome, så att företaget kan visa de mest lämpliga annonserna för dig. Du kommer att se det när du besöker webbplatser eller använder appar på mobila Android-enheter.

3. Platsen du har besökt

Om du använder den mobila Android-enheten där GPS-systemet är på, övervakar Google automatiskt din plats hela tiden. Detta gäller särskilt om du använder appar som kräver åtkomst till Google Maps eller andra GPS-funktioner. Företaget kommer att registrera de platser du har besökt, din nuvarande plats och din destination. Företaget kommer till och med att be dig om att granska de platser som du har besökt de senaste dagarna för att förbättra dess lokala sökfunktion för företag.

4. De videor du tittade på

Eftersom Google äger YouTube och YouTube är den största webbplatsen för videodelning på internet idag, tittar naturligtvis miljarder människor på YouTube-videor dagligen. Det företaget gör är att det också övervakar de videor som du har sett på YouTube. Eftersom YouTube också använder annonseringsnätverket som ägs av Google är ett av syftena för företaget att övervaka din YouTube-aktivitet att tillhandahålla de annonser som är mest relevanta för dina preferenser. Andra saker som övervakas från din YouTube-aktivitet inkluderar dina gillade videor, hur länge du tittade på videon, favoritkanaler och kommentarer.

5. Information relaterad till Google App Services

Det finns många mobilappar som använder Google App Services för att fungera bra. Om du använder en app som kräver att du ansluter till ditt Google-konto för att logga in på appen betyder det att appen använder Google App Services i sin funktion. När du använder sådana appar spåras din aktivitet av både Google och av apputvecklaren. Din användning av appen kan till viss del delas med Google, särskilt om apputvecklaren använder API från Google för en stor del av appfunktionerna.

Dessa är de fem typerna av information som Google spårar från din surfaktivitet. Det är sant att du kanske inte kan undkomma detta företag i ditt digitala liv, men det finns fortfarande många alternativ som är tillgängliga om du vill minska Googles inflytande i din onlineaktivitet. Men, viktigast av allt, bör du utrusta din nätverksanslutning med ett VPN för att göra tredjepartsföretag som Google oförmögen att övervaka varje online-aktivitet som du gör.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map