5 Vanliga integritets- och säkerhetsgränssnitt i småföretag

När du bestämmer dig för att öppna ett litet företag, vare sig det är i ditt lokala område eller online, måste du ta itu med olika ansvarsområden som säkerställer att ditt företag kommer att fungera smidigt. Det finns massor av risker som du behöver hantera under tiden du driver ditt lilla företag. Om du driver ditt lilla kontor i ditt lokala område kan riskerna inkludera stöld, rån, inkräktare och så vidare. Men när du driver ditt lilla företag online är riskerna ännu större eftersom de kan komma var som helst. Till exempel kan hackerattacker komma från en plats mil och mil från ditt företags plats, vilket kan ge privatliv och säkerhetsrisker för ditt företag.


Många hackare använder sig av kryphål eller sårbarheter i ditt system för att stjäla din privata och viktiga data. Om du inte vet om dessa kryphål kan du inte skydda ditt affärssystem från deras attacker. Här är de fem vanliga integritets- och säkerhetsslingorna i små företag som du måste vara medveten om:

1. Osäkrat eller icke-krypterat nätverk

Det första du måste ta en titt är nätverket som du använder för ditt lilla företag. Om det är osäkrat eller icke-krypterat är du i problem. Ett litet företag som fortfarande använder ett icke-krypterat nätverk ber om problem eftersom det helt enkelt inte är säkert för dig att använda den här typen av nätverk. Vem som helst kan enkelt övervaka vad du gör med ditt nätverk, och alla dataöverföringar är inte säkra alls. Om du tror att du lagrar dina viktiga data på ett säkert ställe, har du fel. Så länge ditt nätverk inte är krypterat kan hackare enkelt tränga in i ditt nätverk och stjäla dina viktiga data, samt distribuera olika skadliga program på ditt system.

2. Säkerhets- och integritetsförfarande för dålig standard för anställda

Om du vill se till att ditt företag erbjuder det bästa skyddssystemet för dina kunder måste du lära dina anställda om standardförfarandet för säkerhet och integritet för ditt företag. En dålig standard för säkerhet och integritet kan leda till att du läcker den viktiga informationen till tredje parter. Om du till exempel tillåter dina anställda att få åtkomst till ditt affärsnätverk med hjälp av en icke-säkrad anslutning, kan hackare komma tillbaka på din anställds anslutning för att få tillgång till ditt affärssystem, vilket kommer att vara dåligt för dig.

3. Icke-säkrat fjärråtkomstnätverk

Hur din personal ansluter till ditt affärssystem och gör sin affärsverksamhet på distans kan också bli ett potentiellt kryphål för hackare att tränga igenom. Att låta dina anställda få tillgång till kontordatorer från andra platser, till exempel från sitt hem eller från ett annat land, betyder att du måste se till att de kontrollerar kontordatorerna på ett helt privat sätt. Du måste se till att de inte övervakas av någon, och dessutom måste de ansluta till dina kontordatorer med ett säkert privat anslutningssystem. Att använda VPN är det enda säkra sättet att låta dina anställda ansluta till dina kontordatorer utan att övervakas eller spåras av någon tredje part.

4. Molnapplikationer med svag säkerhets- och integritetsprotokoll

Molnapplikationerna som du väljer att använda kommer också att påverka den övergripande säkerheten och integriteten för ditt företag. Om du använder molnbaserade applikationer som har svaga säkerhets- och integritetsprotokoll, betyder det att du ger chansen att hackare kan tränga igenom dessa appar och stjäla din privata affärsinformation. Du kan inte låta detta hända. Om till exempel molnlagring som du väljer har ett svagt säkerhets- och sekretessprotokoll är det bara en tidsfråga innan hackare kan stjäla informationen från din molnlagring för sina egna fördelar.

5. Gammalt operativsystem som inte längre stöds

Var medveten om att användning av ett gammalt operativsystem som din dagliga drivrutin för ditt företag kommer att riskera hela ditt företag. Om du för att minska budgeten installerar ett gammalt operativsystem för dina affärsdatorer, är det samma sak som att be rånaren råna ditt hem utan någon ansträngning. Ändå finns det fortfarande många företag som använder operativsystem som inte stöds som inte har korrigerats eller uppdaterats på mer än fem år. Är du villig att riskera din egen affärssäkerhet och integritet för att minska din budget? Det är ett klokt beslut för dig att uppgradera ditt operativsystem till den senaste versionen och fortsätta uppdatera det med den senaste korrigeringen.

Det här är de fem vanliga integritets- och säkerhetsslingorna som kan riskera ditt lilla företag. Det enda sättet för dig att förhindra hackare från att attackera ditt system är att se till att dessa kryphål inte längre finns i ditt småföretagssystem. Den bästa policyn är att sätta säkerheten och integriteten för ditt företag och dina kunder som din första prioritet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map