5 Vanliga missuppfattningar om Tor Privacy Browser

Tor är webbläsaren som ofta används av internetanvändare för att komma åt den djupa webben som är en djup del av internet som i allmänhet inte är tillgänglig via de vanliga webbläsarna. Tor kallas också sekretesswebbläsaren, eftersom den krypterar din anslutning med ett virtuellt privat nätverk, så att du kan surfa på den djupa webben eller den vanliga webben anonymt. Den använder den avancerade krypteringstekniken som gör det svårt för tredje parter att spåra din riktiga IP-adress. Tillsammans med användning av VPN kan du vara helt säker online när du använder Tor-webbläsaren eftersom krypteringssystemet kommer att fördubblas.


Det finns många missförstånd som människor har angående Tor. För det första, eftersom det mest används för att få tillgång till den djupa webben, ser många det fortfarande som något “skrämmande” att använda. Då vill människor i allmänhet inte använda Tor på grund av olika säkerhetsproblem. Här är de 5 vanliga missuppfattningarna om Tor sekretesswebbläsare:

1. Tor är webbläsaren för hackare

Det är sant att Tor har använts av hackare och cyberbrottslingar för att göra alla typer av digitala brott. Men det är bara för att det ger online-anonymiteten att dessa dåliga människor behöver hålla sig oupptäckta av myndigheterna. När du surfar på den djupa webben med Tor hittar du många typer av konstiga, skadliga och dåliga webbplatser skapade av skadliga och bedrägliga människor, så var mycket försiktig i din surfaktivitet. På grund av den fullständiga anonymiteten som denna webbläsare kan ge dig kan den användas som din vanliga webbläsare. När du använder det kommer du att dra nytta av fullständig sekretess och anonymitet under din onlineaktivitet. Det har använts av lärare, forskare, journalister, författare, militärpersonal och personer med olika bakgrund för att hålla sig privata i sin online-aktivitet.

2. Det är inte användarvänligt

Du kanske tror att det är svårt att använda på grund av att dess natur skiljer sig från andra webbläsare som Firefox eller Chrome. Men i själva verket är det ganska användarvänligt, och det är utformat för att användas av alla, precis som de vanliga webbläsarna. Användargränssnittet liknar de webbläsare som du använder varje dag, och det är i grunden en enkel programvara att använda. Du behöver bara installera det och du kan börja surfa på internet omedelbart med det. Dessutom kan du göra det med fullständig integritet utan att oroa dig för någon övervakning eller övervakningssystem från tredje part.

3. Tor är full av skadliga webbplatser

Precis som de vanliga webbläsarna där du kan hitta massor av skadliga webbplatser när du inte är försiktig när du surfar på internet med sådana webbläsare är Tor också densamma. Ja, du kan stöta på många skadliga webbplatser om du är slarvig när du surfar. Kom ihåg att det är en sekretesswebbläsare, och den används också mest av hackare och andra cyberbrottslingar. Så det finns naturligtvis massor av underjordiska webbplatser som du kan hitta när du går in på vissa privata webbplatsadresser via Tor-nätverket. Men om du är försiktig när du använder Tor, precis som du gör när du använder de vanliga webbläsarna, kan Tor-webbläsaren vara en säker plats för dig att njuta av din integritet online.

4. Det skiljer sig från andra webbläsare

Till skillnad från de vanliga webbläsarna är Tor-webbläsaren huvudsakligen byggd för anonymitet på nätet, vilket innebär att när du använder den kommer din riktiga IP-adress helt att döljas. Din riktiga IP-adress kommer att vara mycket svår att spåra, särskilt om du har din VPN-anslutning aktiverad innan du använder Tor. Eftersom den här webbläsaren är byggd för anonymitet online bör du inte bli förvånad över att den har massor av sekretessfunktioner som många andra webbläsare inte har. Först kan det tyckas konstigt för dig, men det är främst byggt för att skydda användarnas säkerhet, säkerhet och integritet online.

5. Tor-nätverket har långsam anslutning och dålig prestanda

En av de vanligaste klagomålen om denna webbläsare är webbläsarens hastighet eller prestanda. Du kanske märker att när du använder den här webbläsaren är hastigheten långt långsammare än med de vanliga webbläsarna. Detta beror främst på det krypterings- och vidarekopplingssystem som det har, vilket kan bromsa anslutningen. Tor-nätverket gör allt krypteringssystem genom att vidarebefordra din trafik genom många servrar, så det kan ta mer tid innan det laddar den webbplats du vill besöka. Men sanningen är att trots sin långsamma anslutningshastighet arbetar utvecklarna av Tor-webbläsaren för att förbättra Tor-nätverkets prestanda. Tor-webbläsarens prestanda i dag är mycket bättre än för ett år sedan, eller till och med för några månader sedan.

Dessa är de 5 vanliga missuppfattningarna om Tor sekretesswebbläsare. Om du vill använda denna webbläsare, men rädd för dess uppenbara dåliga rykte, bör du förstå mer om hur denna sekretesswebbläsare fungerar. Tor är precis som en annan webbläsare som du använder, bara att den bryr sig mycket om användarnas integritet. Om du fortfarande är orolig kan du aktivera ditt VPN innan du försöker använda den här webbläsaren för att få den ultimata sekretess för din surfaktivitet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map