5 VPN-relaterade verktyg som kan förbättra din småföretags integritet och säkerhet

Sekretess och säkerhet för ditt lilla företag måste hållas i kontroll om du vill hålla ditt företag löpande. Varför? Det beror på att varje privatliv och säkerhetsbrott i ditt lilla företag kan innebära stora kostnader för dig att lösa sådana problem. Om det händer, låt oss dessutom inte glömma de kunder som kanske inte längre känner sig bekväma att göra affärer med dig på grund av bristen på säkerhet och integritetsskydd för deras data.


Det är därför privatlivsmedvetna ägare för småföretag bör överväga att använda VPN för sina småföretag eftersom det hjälper dem att skydda de viktiga uppgifterna som de har, oavsett om det är deras affärsdata eller kunddata. Inte bara det, det finns vissa säkerhetsverktyg som du kan använda tillsammans med din VPN-anslutning för att förbättra sekretess- och säkerhetsskyddet i ditt affärsnätverk. Här är 5 VPN-relaterade verktyg som kan förbättra sekretess och säkerhet för ditt lilla företag:

1. SpiderOak – krypterad datalagring

Om du vill skydda dina affärs- och användardata för riktigt bör du inte gå till en vanlig kryptering för din online datalagring. Istället måste du välja ett bättre krypteringssystem för din datasekretess. SpiderOak är en av de bästa krypterade datalagringsplattformen som låter dig lagra alla dina affärs- och användardata i en säker och mycket krypterad miljö.

SpiderOak krypterar inte bara dina filer under dataöverföringen, utan kommer också att kryptera dina data lokalt innan de laddas upp till onlinemolnservern. På så sätt kommer det att fördubbla krypteringen för alla dina data, och du kan vara säker på att all lokal och molndata alltid är krypterade och synkroniserade på alla anslutna enheter.

2. Wickr – krypterat meddelandesystem

Om du vill ha ett bättre kommunikationssystem för ditt lilla företag, särskilt mellan anställda inom ditt företag, kan Wickr vara en bra plattform att använda. Detta beror på att detta meddelandesystem inte är som de vanliga meddelandeplattformarna som finns tillgängliga på marknaden idag. Andra meddelandeplattformar kan kryptera dina meddelanden, men de använder bara vanligt krypteringssystem som ibland hackare kan bryta igenom.

Wickr använder 256-bitars krypteringssystem som ger användarna möjlighet att skydda sina meddelanden och kommunikationer, såväl som privat information som överförs mellan användare. Dessutom fungerar det i olika plattformar inklusive stationära och mobila enheter.

3. HighTail – Säker och krypterad dataöverföring mellan enheter

Det finns många appar som finns tillgängliga på marknaden som låter dig dela filer mellan enheter. Dessa appar har emellertid vanligtvis ingen garanti för att dina data är säkra. Dessa appar fungerar bara för att hjälpa dig skicka data från en enhet till den andra enheten, och du vet aldrig om företaget bakom dessa applikationer kan samla in användarens data på vägen.

Med HighTail görs fildelning mellan olika enheter, t.ex. datorer till mobila enheter, ännu säkrare. Den har olika säkerhetsfunktioner som säkerställer att dina filer överförs säkert från en enhet till en annan, vilket kräver användarens autentisering, lösenord och identitetsverifiering innan mottagaren kan öppna de överförda filerna.

4. FraudLabs Pro – Bedrägerier

Som ett företag som mest handlar med online-transaktioner är det mycket viktigt för dig att förhindra ditt företag från olika bedrägliga transaktioner på vägen. Återkrav och falska transaktioner kan ske när som helst när du accepterar kreditkortsbetalningar på din webbplats, så du måste skydda ditt företag från vinstförlust i framtiden genom att hålla ditt e-handelssystem fritt från bedrägerier och bedragare.

FraudLabs Pro hjälper ditt lilla företag att förhindra olika möjliga bedrägliga transaktioner i ditt e-handelssystem och säkerställer att alla transaktioner som går igenom dina kundvagnar är säkert skyddade. Oavsett vilka betalningsmetoder du accepterar, kan du alltid använda det här verktyget för att förhindra eventuella bedrägerier som kan hända när som helst.

5. AxCrypt – Filsäkerhets- och krypteringsverktyg

AxCrypt är en krypteringsprogramvara som låter dig enkelt kryptera de filer som du lagrar på din lokala lagring. Den har en hög krypteringsnivå som låter dig låsa åtkomst till dina viktiga filer med olika metoder. På detta sätt kommer alla viktiga filer som du lagrar lokalt alltid att skyddas från obehörig åtkomst.

Dessutom har den också molnlagringsfunktionen som låter dig lagra dina krypterade filer på en molnlagring och dela den med andra med hjälp av krypteringsnycklarna. Så bara personer som har nycklarna för att öppna filerna kan komma åt dem.

Det är de verktyg som du bör använda i ditt lilla företag tillsammans med den VPN-anslutning du redan har. Dessa verktyg kan förbättra sekretess och säkerhet för ditt företag och användardata betydligt, och du kan vara säker på att skrupelfria människor inte kan få tillgång till någon av dina viktiga filer.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map