7 Misförstått saker om VPN som nya VPN-användare måste vara medvetna om

Det finns fortfarande många saker som många människor, särskilt de som inte vet något om VPN, kan missförstått om virtuellt privat nätverk. I sin tur ger denna missförståelse tvivel till dessa människor om att installera programvaran för privat anslutning i sin enhet. Personer som inte förstår om VPN kommer vanligtvis att använda internet som vanligt, bara för att de inte är medvetna om metoden för att kringgå regeringsbegränsningarna, stoppa webbaktivitetsövervakning, få åtkomst till regionskyddat innehåll och så vidare.


Om du är ny om VPN, låt inte dessa missförstånd förhindra dig att använda VPN-programvaran till din fördel. När den används korrekt kan den privata anslutningen användas för att skydda din onlineaktivitet från olika hot, liksom att stoppa alla typer av övervakning från tredje part under dina surfningssessioner. Här är 7 missförstått saker om VPN som nya VPN-användare måste vara medvetna om:

1. Jag behöver inte VPN eftersom regeringen är bra

På många sätt kommer regeringar att försöka skydda sina medborgare och de kommer att försöka behålla stabiliteten i sina länder. Så det kan vara sant att regeringen är bra och de menar bra när det gäller att ta hand om sina medborgare. Men när det gäller din personliga onlineaktivitet bör regeringen inte tillåtas göra vad de vill genom att invadera din integritet. Du vill inte att regeringen ska övervaka varje liten sak du gör online och du vill hålla allt privat för dig. Så ja, du behöver VPN eftersom du vill hålla dig privat och anonym online, fri från regeringens ingripande mot din integritet.

2. Mitt antivirus är tillräckligt för att förhindra hackare från att stjäla mina data

På många sätt kan antivirusprogramvara skydda dina enheter från olika hot, inklusive skadlig programvara, adware, spyware och liknande. Men när det gäller hackare vill du vara helt säker på att de inte kan följa ditt spår online. Antivirusprogram som inte innehåller någon bra brandväggsfunktion är inte tillräckligt bra för att skydda dig från hackare. Många använder också gratis antivirusprogram, vilket endast ger ett minimalt skydd för sina enheter. VPN behövs inte bara för att hålla din surfaktivitet privat, utan också för att göra det nästan omöjligt för hackare att spåra din onlineaktivitet och stjäla dina data.

3. VPN liknar ISP

Det virtuella privata nätverket är inte detsamma som internetleverantören och det ger dig inte internetbredd. När en VPN-tjänst säger att de ger dig maximal hastighet med obegränsad bandbredd, betyder det att de kommer att använda din internetanslutning i full hastighet, utan någon begränsning av mängden data som du kan överföra via det privata nätverket. Det betyder att när du använder VPN för att få åtkomst till regionskyddat innehåll kan du njuta av innehållet utan någon avmattning i hastigheten och du kan strömma så mycket innehåll du vill. Så du måste fortfarande prenumerera på en internetleverantör för att kunna använda VPN.

4. VPN kan fördubbla min Internethastighet

VPN är inte ett slags internethastighetsförstärkarprogramvara, där du kan fördubbla internetanslutningshastigheten genom att helt enkelt använda VPN-programvaran. Internethastigheten bestäms av din ISP-plan och VPN kommer helt enkelt att använda den tillgängliga hastigheten med så lite störning som möjligt. Om du prenumererar på en internetplan som har en snabb nedladdningshastighet använder VPN all tillgänglig hastighet för din privata surfning. Tänk dock på att det finns VPN-tjänster som stryker din internethastighet, vilket innebär att det kommer att bromsa din surfhastighet om du använder deras virtuella nätverk. Så var noga med att välja VPN-tjänsten som erbjuder full hastighet för att undvika någon avmattning i din internet-surfaktivitet.

5. VPN loggar mina data

Vissa VPN-leverantörer loggar dina data, men inte på samma sätt som din regering eller ISP loggar dina data. VPN-leverantörerna som väljer att logga in användardata gör det vanligtvis för att förbättra användarupplevelsen senare och inte för att övervaka eller identifiera dig personligen. De kommer också att hålla dina uppgifter privata och säkra, och de kommer inte att sälja informationen till tredje part som vill tjäna på det. Det är dock alltid bättre för dig att välja den VPN-leverantör som inte loggar någon av dina surfdata.

6. VPN är en opålitlig tjänst från tredje part

Vissa VPN-leverantörer är verkligen opålitliga. De erbjuder gratis privat anslutning för sina användare, och på så sätt kommer de att stjäla användarens data och göra andra skadliga saker. Det är därför det är viktigt för dig att hålla dig borta från gratis eller skuggiga VPN-tjänster, eftersom många av dem är falska och farliga. Men totalt sett, om du väljer rätt VPN-tjänst, kommer det att hjälpa till att hålla dina webbläsningsdata privata och anonyma, samt ge dig full internetfrihet utan någon begränsning.

7. Jag behöver inte betala för VPN

Nej, du måste betala för din VPN-anslutning. Varför? Det beror på att om du behöver ett verkligt skydd för din onlineaktivitet, inklusive shopping, bankverksamhet och regelbunden surfningsaktivitet, måste du vara villig att investera i en verklig pålitlig VPN-tjänst som kan ge dig ett sådant skydd. Välj inte de gratis VPN-tjänsterna eftersom det alltid finns en fångst för att använda sådana tjänster, och fångsten kommer vanligtvis inte att vara till nytta för dig. Så var medveten om det.

Det är de sju missförstådda sakerna om VPN som nya VPN-användare måste vara medvetna om. När du gör det rätt kan en VPN hjälpa dig att hålla dina viktiga data säkra mot skadliga onlinetrot. Så se till att lära dig mer om VPN från en pålitlig källa, så att du får tillförlitlig information om den här tjänsten, inte bara rykten som kan skapa många missförstånd om den.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me