7 Sekretessrisker med att använda en offentlig IP-adress i din surfaktivitet

När du ansluter till internet använder du faktiskt en IP-adress som tillhandahålls av din internetleverantör. IP-adressen kan vara statisk eller dynamisk beroende på vilken internetplan du prenumererar på. Men oavsett om det är statisk eller dynamisk kallas den IP-adress som tilldelats av din ISP den offentliga IP-adressen. Denna offentliga IP-adress innehåller information relaterad till dig som internetanvändare som är prenumererad på en viss internettjänst. Denna offentliga IP-adress är också den som spelas in av webbplatserna som du besöker och loggas av olika tredje parter när du surfar på internet.


Om du vill hålla din online sekretess säker och säker bör du alltid maskera din offentliga IP med en privat IP-adress som levereras av din VPN-tjänsteleverantör. Varför ska du göra det?? Här är 7 integritetsrisker för att använda en offentlig IP-adress i din surfaktivitet:

1. Skrupelfria tredje parter kan enkelt kartlägga din plats

Precis som din hemadress, om du avslöjar din offentliga IP-adress, exponerar du i huvudsak din fysiska plats. Även om det kanske inte är korrekt kan skrupelfria tredje parter kombinera informationen från ditt Internetprotokoll med annan information som GPS-rörelser och surfhistorik för att bestämma din riktiga plats. Med den statiska IP-adressen kan detta göras enkelt eftersom din IP inte kommer att ändras.

2. Hackare kan få viktig information relaterad till dig

Att inte bara kartlägga din plats, hackare eller cyberattackare kan avslöja en hel del viktig information om dig bara genom att känna till din Internet-protokolladress. Naturligtvis, när den enbart används som informationskälla, kanske den inte kan avslöja något annat än ditt land, ISP och annan grundläggande information. Men kompetenta hackare har många verktyg som kommer att kombinera din IP-spårningsinformation med annan övervakningsinformation för att ta reda på en hel del viktig information om dig, inklusive din personlighet.

3. Du omfattas av olika regerings- och ISP-begränsningar

Kom ihåg att du utsätter dig för olika regerings- och ISP-begränsningar när du använder offentlig IP-adress. Utan att kryptera din nätverksanslutning kan regeringen spionera och övervaka din onlineaktivitet mycket enkelt. Detta beror på att din internetleverantör kommer att vara den som kontrollerar din internetåtkomst, och därför att regeringen kan beordra internetleverantören att följa sina regler kommer de att göra precis som regeringen vill ha av dem, inklusive att begränsa din internetåtkomst och riskera din integritet online.

4. Ditt nätverkssystem kan brytas

När du avslöjar din offentliga Internetprotokolladress är det som om du surfar på nätet utan internet utan något skydd. Du kommer inte att ha något skydd mot cyberattacker och du kan inte skydda din enhet om du stöter på skadliga webbplatser på vägen. Din Internetleverantör kan inte skydda dig när det händer. Det är därför kryptering av din nätverksanslutning med VPN är mycket viktigt för att skydda din integritet och din säkerhet online.

5. Din dataöverföring kan bli spionerad av skrupelfria tredje parter

En annan oro är den dataöverföring du gör mellan enheter över internet. Oavsett om du överför din dataenhet till enhet eller från din lokala enhet till molnlagring kan du inte skydda dataöverföringen om du använder den offentliga IP-adressen. Återigen kan vissa skrupelfria tredje parter hitta ett sätt att hitta din nätverksplats, bryta mot ditt system och kringgå datatransmissionsprocessen. Med andra ord är det inte säkert att överföra viktiga filer över internet medan du använder en offentlig internetprotokolladress.

6. Din surfaktivitet kan övervakas

Som standard loggar din Internetleverantör din onlineaktivitet så länge du använder deras internetnätverk. Eftersom ISP loggar din online-aktivitet kan regeringen begära denna information när som helst från din ISP. Det betyder att din surfaktivitet alltid kommer att övervakas av både din regering och ISP. Detta inkluderar de webbplatser du besöker, de videor du tittar på, vad du köper online eller till och med dina onlinekonversationer. Detta gör att kryptering av din anslutning blir mycket viktig.

7. Du sätter dig själv som ett mål för cyberattacker

När du surfar på internet utan att ha något skydd för din anslutning, vilket innebär att du använder IP-adressen som du har gett av din internetleverantör, är det samma som att låta folk veta ditt primära telefonnummer eller e-postadress varje gång du träffar dem . Naturligtvis är det bra att göra det om du träffar dina vänner eller människor du kan lita på, men internet kan inte vara fullt tillförlitligt. Det finns tusentals skadliga webbplatser där ute, och om du utsätter din offentliga IP-adress till varje webbplats du besöker sätter du dig själv som ett mål för cyberattacker.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map