De 7 viktigaste skillnaderna mellan personlig VPN och Business VPN

Det finns två typer av VPN-tjänster som du bör känna till, som är personlig VPN och business VPN. Båda har sina egna funktioner. Den personliga VPN-tjänsten är den privata nätverkstjänsten som används av individer, medan företagets VPN-tjänst är den privata nätverkstjänsten som används av företag eller företag. Så se till att du väljer din virtuella nätverkstjänst efter dina behov.


När du tittar på den personliga och affärsmässiga VPN-enheten finns det flera skillnader som gör att de sticker ut från varandra. Här är de 7 viktigaste skillnaderna mellan personlig VPN och business VPN:

1. En användare Vs. Flera användare

Naturligtvis är en av de mest uppenbara skillnaderna att den personliga tjänsten är utformad för en användare, medan företagstjänsten är utformad för flera användare. Vanligtvis har företagstjänsten ett globalt konto som kan användas av flera användare, som vanligtvis är de anställda. Varje anställd får användarnamn och lösenord för den virtuella privata nätverksanslutningen, och de ansluter var och en till servrarna efter eget val. I den personliga VPN-tjänsten har användaren full kontroll över sitt konto, medan kontot är i företagstjänsten den som har full kontroll över företagskontot.

2. Kontohanteringsfunktion

I den personliga VPN-tjänsten kan du kontrollera det virtuella privata nätverket som du använder. Du kan också kontrollera varje enhet som ansluter till den privata servern, beroende på dina behov. I företagstjänsten finns det en kontohanterare som har till uppgift att kontrollera alla användare, eller de anställda som använder VPN-anslutningen. Kontohanteraren kan lägga till eller ta bort enskilda användare som de ser lämpligt, och de kan också ändra de globala inställningarna för VPN-nätverket och tillämpa den nya inställningen för hela företaget.

3. Vanliga servrar Vs. Affärsservrar

Det personliga VPN-kontot kommer att ansluta till servrarna som regelbundet är tillgängliga för alla användare av det virtuella privata nätverket. Du delar användningen av varje server med andra användare, så det finns risk för överbelastning av servern om det finns för många användare som använder samma server samtidigt. Med företagstjänsten har VPN-leverantörerna vanligtvis sina egna servrar, specifikt utformade för företag. Så, affärsanvändare kan ansluta till affärsservrarna med bättre prestanda och kvalitet jämfört med de vanliga servrarna.

4. Dedikerad IP-adress med dedikerad server

För den personliga VPN-tjänsten delas den IP-adress som du får när du ansluter till en privat server, vilket innebär att en IP-adress kan användas av flera användare samtidigt. Dessutom ändras din IP-adress regelbundet även om du ansluter till samma server varje dag. På företagstjänsten är den IP-adress som tillhandahålls dedicerad IP-adress, vilket innebär att endast ditt företag använder den specifika IP-adressen på en server. Så det delas inte med andra företag. Men varje anställd som använder det privata nätverket delar din företagets IP-adress.

5. Installation av programvara

VPN-leverantören ger vanligtvis annan mjukvara för personliga och affärsanvändare. För de personliga användarna är den använda mjukvaran samma programvara som används av andra användare, med samma installationsprocedur och flera programvaruversioner beroende på plattformar. För affärsanvändare anpassas mjukvaran vanligtvis beroende på affärsbehov, och installationen görs vanligtvis av säkerhetsexperter från VPN-leverantören.

6. Personligt bruk Vs. Affärsanvändning

Den personliga VPN-tjänsten används vanligtvis för personliga ändamål, såsom åtkomst till blockerade webbplatser, titta på filmer från en annan region, prenumerera på tjänster från andra länder och så vidare. Den personliga tjänsten erbjuder också säkerhet och integritetsskydd för individer i deras onlineaktivitet, till exempel nätbank och shopping. Business VPN-tjänsten används å andra sidan vanligtvis för online-verksamhet, affärssäkerhet och dataskydd, säker affärskommunikation och andra affärsrelaterade ändamål.

7. Individuell integritet Vs. Hela företagets integritet

Den personliga VPN-tjänsten är utformad för att skydda individens integritet och hålla den enskilda anonymiteten i sin onlineaktivitet. Det skyddar också den känsliga och privata informationen för individen, så att tredje part inte kan övervaka sin aktivitet. För företagets VPN är det utformat för att skydda integriteten för hela företaget, inklusive alla dess anställda. De anställda kan hålla sin integritet online när de gör sin affärsverksamhet, och hela verksamheten kan skydda sina viktiga tillgångar och data online.

Dessa är de 7 viktigaste skillnaderna mellan personlig VPN och business VPN. Eftersom affärs-VPN alltid är mer komplicerat än den personliga VPN-tjänsten, särskilt under installations- och underhållsprocessen, kräver det vanligtvis att företagsklienten konsulterar experterna från VPN-tjänsteleverantören innan de kan använda sin VPN-tjänst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map