[Editor’s Choice] Maxthon Browser & 5 sätt att använda en VPN-anslutning medan du använder den!

Sammanfattning: Maxthon är en av de mindre kända webbläsare som långsamt växer till popularitet under åren bland utseendet på de mer mainstream webbläsarna som Chrome, Firefox, Microsoft Edge och Opera. Även om det har funnits sedan 2004 har det fortfarande problem med att få en tillräckligt stor användarbas för att konkurrera med Chrome och Firefox, och stödet för tillägg i denna webbläsare är fortfarande något begränsat. Till exempel finns det ingen VPN-förlängning tillgänglig för den här webbläsaren för närvarande.


Grundad i: 2003

Antal användare: 67 miljoner

De bästa funktionerna: Cloud Sync, Ad Blocker, Incognito Mode, Resource Sniffer, Handy Tools, Magic Fill

Mobil: iOS & Android

Webbläsaren släpptes först 2003 med namnet MyIE2 innan den ändrades till Maxthon 2004. Utvecklingsteamet är baserat i San Francisco, Kalifornien, USA. Sedan den först utvecklades har Maxthon erbjudit olika funktioner som betraktas som banbrytande, till exempel molnbaserad synkronisering och bokmärkning, sandlådda flikar, annonsblockering, resursnifling och mer. På grund av detta har det vunnit olika priser från olika företag och organisationer.

Många stora namn på VPN-företag fokuserar dock fortfarande på att utveckla tillägg endast för välkända webbläsare som Chrome och Firefox, och för de som använder olika webbläsare kan de fortfarande använda VPN-tjänsten på olika sätt. Här är 5 sätt att använda en VPN-anslutning när du använder Maxthon webbläsare:

1. Native VPN-förlängning eller funktion är inte tillgänglig just nu

Om du vill installera ett VPN-förlängning för Maxthon genom att söka i tilläggscentret hittar du det troligtvis inte. Det är troligtvis för att de flesta VPN-företag skulle fokusera på att bygga sina app-tillägg bara för vanliga webbläsare för att garantera en bra användarbas för sin tjänst. Så om du gillar att använda den här webbläsaren för att få tillgång till internet, kanske du vill hitta andra alternativ att lösa om detta. Det finns fortfarande olika sätt att använda virtuella privata anslutningar när du använder denna webbläsare.

Från och med nu har Maxthon ingen inbyggd VPN-funktion som du kan slå på och av från inställningsmenyn, så är fallet för de mest anmärkningsvärda webbläsarna. Så du kommer inte att kunna surfa på webben privat bortsett från att använda det vanliga inkognitoläget eller installera VPN-appen på ditt operativsystem.

2. Konfigurera din router för att använda VPN-anslutning

Ett av de enklaste sätten att använda en privat anslutning tillsammans med din Maxthon-webbläsare är att konfigurera din router så att den kan ansluta till det privata nätverket. Som standard kommer din router att vara ansluten till din internetleverantörs nätverk, men när du går till routerinställningarna kan du faktiskt tillämpa en VPN-anslutning på din router. De flesta routrar stöder detta, så du bör kontrollera om din router också stöds.

Nästa steg är att gå till webbplatsen för VPN-tjänsten som du använder och söka efter guiden om hur du använder VPN-tjänsten på din router. Vanligtvis kommer du att behöva ange någon privat IP-adress och ändra vissa andra konfigurationer i dina routerinställningar. Detta gör din routeranslutning till ett privat nätverk för alla anslutna enheter.

3. Installera VPN-app på ditt operativsystem

En annan enkel metod för att använda en VPN-anslutning med Maxthon är att bara installera VPN-appen på ditt operativsystem. Så istället för att leta efter webbläsarförlängningen för VPN-tjänsten kan installationen av appen direkt på ditt operativsystem göra att hela operativsystemet körs på virtuella privata anslutningar. På det här sättet kan du surfa privat med Maxthon-webbläsaren efter att ha aktiverat den privata anslutningen på appen.

Vanligtvis stöder de flesta virtuella privata anslutningstjänster olika operativsystem, inklusive Windows, MacOS, Linux, Android och iOS. Oavsett vilken enhet du använder kommer du att kunna installera VPN-appen på ditt operativsystem utan problem.

4. Använda webbaserad privat proxy-tjänst

Detta kan vara det enklaste sättet för dig att ansluta till det privata nätverket utan att behöva installera något. Du behöver bara besöka de olika privata proxywebbplatserna online och börja surfa därifrån. Men denna metod har vanligtvis sina egna nackdelar som fullständigt begränsad surfning, begränsad bandbredd, annonser och opålitliga servrar. Men om du bara vill ha lite lätt surfupplevelse utan att behöva logga in på dina onlinekonton kan detta vara ett bra sätt att ansluta till webben privat med Maxthon webbläsare.

Några av de gratis proxy-tjänsterna online erbjuder premiumplaner som ger dig fler funktioner, inga annonser och förbättrad surfupplevelse. Det är vanligtvis billigare än ett vanligt VPN-abonnemang, vilket kan vara en bra affär för dig beroende på dina behov.

5. Använd OpenVPN på din enhet

OpenVPN är ett program som du kan använda för att ansluta till alla privata server som du har tillgång till. Den är tillgänglig som en app som du kan installera på både stationära och mobila enheter. OpenVPN-appen själv är gratis att använda, och det är en öppen källkodsprogramvara som låter dig kontrollera och ändra källkoden som du vill.

Om du väljer att använda OpenVPN på din enhet måste du hitta privata servrar som finns tillgängliga för dig. Du kan kontrollera om din nuvarande VPN-leverantör stöder OpenVPN, och i så fall kommer de att tillhandahålla informationen om de privata serveradresserna som du kan använda med OpenVPN. Eller så kan du göra en sökning online för att se om vissa organisationer tillhandahåller privata IP-adresser som du kan använda gratis med OpenVPN-programvaran. När OpenVPN är ansluten till ett privat nätverk kan du börja surfa privat med Maxthon webbläsare.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map