Förstå Firewall för webbapplikation (WAF) – De bästa WAF-tjänsterna du kan använda

Webbprogrammets brandvägg är inte densamma som den vanliga brandväggen som du kan installera på din enhet. Med den vanliga brandväggen kan du skydda din enhet från olika attacker som kan riskera den, särskilt hackattacker som kan orsaka olika problem för din integritet och säkerhet. WAF eller webbapplikationsbrandvägg behandlar emellertid endast skyddet mot olika hot på en webbapplikation. Ja, istället för att installeras på en enhet används WAF för att skydda en webbapplikation för att säkerställa att den alltid körs utan problem.


Webbprogrammets brandvägg har använts av de flesta företag som kör sin programvara eller applikationer fullt ut på webben för att förhindra olika möjliga hot såsom dataförlust, DDoS-attacker, hacking och andra typer av liknande attacker. WAF fungerar genom att förhindra att skadliga HTTP- eller HTTPS-förfrågningar går in i din webbapplikation, vilket håller din webbapplikations stabilitet, säkerhet och tillförlitlighet för användarna. Här är de bästa WAF-tjänsterna som du kan använda:

1. Skydd mot DDoS och dataförhindrande

Detta är den vanliga tjänsten som WAF kan erbjuda dig eftersom den är utformad för att mildra olika möjliga onlineangrepp som kan försöka hindra dina webbappar från att fungera korrekt. Skyddet mot DDoS-tjänsten kommer att förhindra dig från att din webbapplikation får avslag på tjänster, och därmed blir användarna otillgängliga. Det fungerar genom att förhindra HTTP-begäranutnyttjande som kan utlösa DDoS på din server. Dessutom kommer dataförhindrande att förhindra att hot stjäl din viktiga användares data och hålla dem intakta och privata för användarna.

2. SSL-avlastning och loggning

SSL-avlastningstjänsten är den typ av webbapplikationens brandväggstjänst som gör att du kan ladda ner arbetsbelastningen för din webbapplikation till en annan server. Detta görs vanligtvis för att behandla förfrågningar från SSH och HTTP på ett mycket snabbare sätt, vilket ger användarna lätt att använda dina webbapplikationer. Genom att göra detta kan du se till att användarna kan komma åt dina appar snabbare utan att släppa efter. Loggtjänsten gör att du kan tillhandahålla olika typer av loggning för dina webbappar och göra det lättare för användarna att få åtkomst till det på olika sätt.

3. Geo-placering blockering och serverbelastningsbalansering

En annan tjänst som är värd att nämna är Geo-placering blockering, som låter dig blockera vissa regioner från att komma åt din webbapplikation. Med den här tjänsten aktiverad kommer du att kunna blockera det område som kan försöka attackera din server upprepade gånger. På detta sätt kan en sådan attack inte upprepas, så att du kan skydda din webbapplikation. Servicelastbalanseringstjänsten låter dig också lägga mindre belastning på dina fysiska servrar genom att balansera arbetsbelastningen mellan fysiska och virtuella servrar. Detta kan säkerställa mer stabilitet för dina appar och göra det lättare för dig att hålla säkerhetsskyddet på hög nivå.

4. Serverkläckning och autentisering

Webbprogrammets brandvägg kan också tillhandahålla servercloaking-tjänst som gör att du kan dölja onödiga data från HTTP-rubrikerna. Det ger mer integritet för användarna och det låter dig visa de data som är viktiga för servern. Autentiseringstjänsten låter dig lägga mindre belastning på servern genom att ladda ner autentiseringsuppgifterna till en annan server, så att du kan använda servrarna helt för databehandling. Inte bara WAF kan skydda din webbapplikationssäkerhet, den kan också hålla dina servrar i stabilt tillstånd.

5. Kontroll av överensstämmelse och Sandbox-integration

Tjänsten för kontroll av överensstämmelse är den del av WAF-tjänsten som gör att du kan uppfylla alla efterlevnadsstandarder som myndigheterna kräver utan att behöva uppfylla sådana standarder manuellt. Kontrollen av överensstämmelse ingår redan i WAF-systemet och du behöver inte konfigurera den för enskild webbapplikation. Sandbox-integrationstjänsten hjälper dig att skapa sandlådans miljö för den mycket misstänkta trafiken innan de behandlas på servern. Det betyder att eventuella hot kommer att isoleras även innan de kan köras i din webbapplikation. Det är som karantänfunktionen som ingår i din vanliga antivirus- eller brandväggsprogramvara.

Dessa är de bästa WAF-tjänsterna som du kan använda. Genom att förstå mer om brandväggen för webbapplikationer kan du se till att dina webbappar är säkra mot olika potentiella hot och hålla den igång i ett stabilt och tillförlitligt tillstånd.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map