Förstå IPv6 och DNS-läckage

De flesta människor använder idag den IP-adress som tillhör IPv4-tekniken, som har blivit ganska gammal eftersom vi har fler och fler enheter anslutna till internet. Det är därför IPv6-tekniken introduceras just nu, även om den låga antagningsgraden för denna teknik gör det mycket långsamt att nå mainstream. Din Internetleverantör är den som tilldelar IP-adressen till ditt nätverk, och det är alltså först och främst upp till din internetleverantör om de kommer att tillhandahålla IPv4- eller IPv6-tekniken.


Medan IPv6 är den nyare tekniken som låter dig tilldela fler IP-adresser för fler enheter över internet, är många internetleverantörer fortfarande ovilliga att använda den här tekniken i sitt eget internetnät på grund av olika skäl. På grund av denna tröga användning av IPv6-tekniken riskerar du att läcka din IP-adress, såväl som din DNS-adress när du använder en VPN-anslutning. Varför? Här är några saker som du måste förstå om IPv6 och DNS-läckage:

1. De flesta VPN-tjänster ignorerar IPv6-förfrågningar

Så även om din Internetleverantör förser dig med IP-adressen som tilldelas från IPv6-poolen, är det inte alltid fallet med VPN-tjänsten du använder. Det finns fortfarande många VPN-leverantörer som ignorerar förfrågningarna från Internet Protocol v6, vilket faktiskt innebär att din IP-adress som tilldelas från IPv6-poolen inte kommer att användas när du använder det privata nätverket. VPN-tjänsten kommer istället att känna igen dina förfrågningar som IPv4-begäran, vilket innebär att den bara känner igen dina enheter med IP-adressen tilldelad från IPv4-poolen. Denna typ av felkonfiguration mellan VPN-tjänsten och ISP är vad som vanligtvis orsakar läcka DNS eller IP-adress.

2. IPv6-tekniken behöver adopteras helt för att ge dig verkligt integritetsskydd

Eftersom Internet Protocol v6-tekniken fortfarande är ganska ny och antagandet av denna teknik ännu inte når de vanliga användarna, betyder det att vi under några år framöver har fastnat med att använda IPv4-tekniken. Samtidigt, om du verkligen vill göra IPv6 användbar för att skydda din integritet och förhindra någon typ av IP-adress eller DNS-läcka, måste du använda den här tekniken på alla fronter. Det betyder att ditt operativsystem måste stödja IPv6, din enhet måste konfigureras för IPv6, din ISP ska ha IPv6 aktiverad och din VPN måste acceptera IPv6-förfrågningar. Annars är du fortfarande benägen att uppleva DNS- och IP-läckor då och då.

3. När det finns ett fel, kan läckan hända

Läckan kan inträffa när det är fel i konfigurationen mellan din ISP, VPN-leverantören, operativsystemet och till och med enskilda enheter. När konfigurationen inte matchar på något sätt kan läckan ske när som helst. Eftersom varje nätverks front måste ha Internet Protocol v6-tekniken aktiverad måste du faktiskt konfigurera alla relaterade tjänster för att kunna använda denna IP-adresspool istället för att använda den gamla IPv4. Endast en total konfiguration på alla fronter kan förhindra att DNS- eller IP-adress läcker.

4. DNS-läckor inträffade mest på grund av konfigurationsfel

Återigen är det inte en enkel uppgift att konfigurera Internet Protocol v6 så att det fungerar för dig. Just nu är det bara tekniska experter som kan göra det enkelt, och för de flesta användare är det fortfarande utom räckhåll för att konfigurera den nya IP-adresstekniken. Detta beror på att det innebär att du ändrar dina operativsystemkonfigurationer på vissa sätt, vilket de flesta användare definitivt kommer att ha det mycket svårt. Dessutom kommer inte alla internetleverantörer att ge din begäran om att aktivera IPv6-tekniken i ditt system. Så du måste välja alla nätverksrelaterade tjänster som du använder riktigt noggrant.

5. DNS-läcka är inte så allvarlig som IP-adressläcka

I ett ögonblick av en DNS-läcka, vilket kan hända på grund av ett fel i din konfiguration, avslöjar du bara lite information om din plats. Det betyder att när din DNS läcker ut, så kan tredje parter bara se var du kommer från och vilken internetleverantör du använder. Men de kan inte fastställa din plats ännu. Men när det finns en IP-adressläcka, är det här din nuvarande plats kan hittas av tredje parter. Så med andra ord, även om DNS-läckan kan inträffa, är skadorna på din integritet inte lika allvarliga som när du har en IP-adressläcka.

Det är de saker du behöver förstå om IPv6 och DNS-läckage. IPv6 bör vara nästa generation av IP-adressteknik som fler och fler människor ska använda. Ju mer de lämnar den gamla Internet Protocol v4-tekniken, desto mer kan de skydda sin integritet online. Så länge det fortfarande finns felkonfiguration mellan den gamla och den nya IP-adressteknologin, kan läckning av DNS eller IP-adress läcka när som helst, och du bör vara medveten om denna risk genom att välja VPN-tjänsten som kan skydda din integritet på bästa möjliga sätt sätt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map