Hur du döljer din IP-adress med VPN när du använder offentliga WiFi-nätverk

Idag är det inte så svårt för någon att hitta offentliga WiFi-nätverk där de kan ansluta sina mobila enheter gratis. Du hittar dessa hotspots på offentliga parker, skolor, universitet, kaféer, restauranger, hotell, flygplatser och många andra platser. Vissa av nätverken är säkra, medan många andra är icke-säkrade. Ett säkert WiFi-nätverk innebär att nätverket bara kan nås om du känner till lösenordet för det nätverket, medan det icke-säkrade nätverket innebär att det kan nås utan lösenord.


Eftersom många offentliga WiFi-nätverk inte är säkrade, betyder det att vem som helst kan ha tillgång till det nätverket utan att behöva ange lösenordet för det. Den icke-säkrade anslutningen är inte heller krypterad, vilket innebär att din dataöverföring kan övervakas av tredje parter, till exempel WiFi-nätägaren, ISP, regeringen och till och med hackare. Det är därför det alltid rekommenderas för dig att säkra din anslutning med VPN när du använder något offentligt nätverk, särskilt om det inte är säkrat. Detta är för att maskera din riktiga IP-adress, så att du kan surfa på ett säkert och privat sätt med den anslutningen. Här är några tips för att dölja din IP-adress med VPN när du använder offentliga WiFi-nätverk:

1. Prenumerera på en Premium VPN-tjänst

Det här är det första du behöver göra eftersom du inte kan använda den privata anslutningen utan att prenumerera på en premium VPN-tjänst som du föredrar. Varför ska du använda en premiumtjänst medan det finns många gratis VPN-tjänster där ute? Det beror på att premiumtjänsten erbjuder dig mer säkerhets- och sekretessfunktioner och de är mer pålitliga i sin totala prestanda. Gratis VPN-tjänster å andra sidan tenderar att ha svagare säkerhets- och integritetsskydd, och de kan lätt brytas av en skicklig hackare. Så det är alltid värt investeringen från din sida att använda en premiumtjänst istället för en gratistjänst.

2. Installera VPN-appen på din mobila enhet

När du har valt din föredragna premium-VPN-tjänst och prenumererat på deras tjänst är det dags för dig att installera VPN-appen på din mobila enhet. Se till att du installerar appen från den officiella länken som tillhandahålls av tjänsteleverantören. När installationen är klar kan du kontrollera om appen fungerar korrekt eller inte. Du kan också lära dig mer om appen och bekanta dig med appens användargränssnitt. Kom ihåg att det här är appen du kommer att använda mycket ofta, så du måste lära känna den.

3. Anslut till det offentliga WiFi-nätverket

Nu är det dags för dig att provköra VPN-appen på riktigt. När du går till något offentligt nätverk, till exempel på ett kafé eller restaurang, kan du börja ansluta din enhet till WiFi-nätverket som vanligt. Klicka först på WiFi-ikonen på din mobila enhet för att se tillgängliga WiFi-nätverk. Anslut sedan till den som tillhör din nuvarande plats, till exempel caféets allmänna nätverk. När du är ansluten, gör inte någon surfaktivitet ännu. Du måste öppna din VPN-app innan du startar din online-aktivitet.

4. Öppna VPN-appen

Innan du startar någon surfaktivitet med den offentliga WiFi måste du öppna din VPN-app först. När appen har öppnats kan du börja ansluta till VPN-tjänsten genom att klicka på knappen ‘Start’ eller ‘Anslut’. Du måste skriva användarnamn och lösenord till ditt VPN-konto innan du börjar ansluta. När detta är gjort kommer du att kunna ansluta till VPN-tjänsten omedelbart. När VPN visar dig nyckelsymbolen i meddelandefältet betyder det att din anslutning nu är privat och att du är ansluten till den virtuella servern.

5. Börja surfa

Du kan nu börja surfa normalt med din mobila enhet. Du behöver inte oroa dig för din anslutning är nu krypterad. Det betyder att du säkert kan ansluta till ditt bankkonto, göra några finansiella transaktioner och besöka blockerade webbplatser med din anslutning. Ingen kan övervaka din onlineaktivitet just nu. Du kan växla mellan olika serverplatser via din VPN-app om du vill dölja din IP-adress med IP-adressen i ett visst land.

Dessa är tips för att dölja din IP-adress med VPN när du använder offentliga WiFi-nätverk. Kom ihåg att det rekommenderas starkt att du ansluter till ditt privata nätverk varje gång du använder en icke-säkrad offentlig WiFi. Detta för att säkerställa att din internettrafik är krypterad och att du kan hålla anonym online genom att dölja din riktiga IP-adress.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map