Hur du döljer dina onlinespår från hackare och skadliga tredje parter

När du surfar på internet idag kommer du att stöta på många webbplatser som försöker samla in olika typer av information från dig. De flesta av dem gör det utan ditt tillstånd. Du vet inte exakt vilken typ av information eller data de samlar in. Men oavsett vilken typ av information som dessa webbplatser samlar in från dig, måste du veta att du alltid spåras när du är online. De sökord som du skriver, webbplatsen som du besöker, de videor du tittade på, den aktivitet du gör på en webbplats – du spåras och övervakas av olika tredje parter.


Det finns också framträdande hot på internet som kan attackera dig utan att du förväntar dig det. Det är hoten från hackare och skadliga tredje parter. Till skillnad från de webbplatser du besöker spårar dessa hot dig i syfte att stjäla den viktiga information som du har. Med andra ord, den information som de får från dig kommer att användas mot dig på något sätt. De kan stjäla ditt lösenord, ekonomiska data, användarkonton, privata dokument och så vidare. Det är därför det alltid är viktigt för dig att vara vaksam online. Här är några tips för att dölja dina onlinespår från hackare och skadliga tredje parter:

1. Använd en privat e-postadress

Om du fortfarande använder den vanliga e-postadressen och tröttnar på att få massor av skräppostmeddelanden varje dag är det förmodligen rätt tid för dig att byta till en privat e-postadress. En privat e-postadress ger dig e-posttjänsten precis som din vanliga e-postadress, bara utan skräppostmeddelanden och annonser. Genom att använda en privat e-postadress kan du njuta av en verkligt krypterad e-postkommunikation med dina kontakter och skydda dig från olika typer av online-spårare och liknande saker. För att använda en privat e-postadress kan du dock behöva betala för en månadsavgift i utbyte mot en helt privat e-postupplevelse.

2. Använd en anonym webbläsare

En anonym webbläsare kan göra din surfupplevelse mer privat eftersom den ofta har VPN inbyggt i webbläsaren. Så du behöver inte installera någon typ av VPN-programvara för att njuta av den privata surfupplevelsen. Med en anonym webbläsare kan du täcka dina internetspår, vilket gör det omöjligt för hackare och skadliga tredje parter att förfölja din surfaktivitet eller stjäla din privata information. Dessutom är din dataöverföring krypterad med flera krypteringslager, vilket gör det omöjligt för någon tredje part att spåra din onlineaktivitet.

3. Använd en Premium VPN-tjänst

En premium VPN-tjänst gör att du kan skydda hela enheten från alla typer av spårning och övervakning, oavsett om det kommer från regeringen, ISP, företag, webbplatser, hackare eller skadliga tredje parter. Med premium-VPN-tjänsten kan du också kryptera all trafik som kommer och går från din enhet, och alla dataöverföringar kommer också att döljas från alla tredje parter. Du kommer att kunna surfa på webben anonymt och dölja din IP-adress helt. Dessutom kommer apparna som är installerade på din enhet också skyddas från alla typer av spårning och övervakning som görs utan ditt tillstånd.

4. Använd en sökmotor för sekretess

Visste du att alla söktermer du skriver på Google eller Bing spåras av företaget? Och visste du att söktermerna som du skriver i sökmotorn kan användas för att avslöja olika saker om dig, såsom din personlighet, preferenser, aktuella problem, mentala tillstånd och annan privat information? Med en enkel algoritm kan tredje parter enkelt profilera din karaktär genom att analysera dina söktermer ensam, och det kan vara dåligt för din integritet online. Det är därför det finns några sekretesssökmotorer som erbjuder fullständig sekretess när du söker någonting online. Dina söktermer spåras inte och du kan helt dölja din identitet online. Om du vill undvika någon typ av spårning och övervakning kan en privat sökmotor, som vanligtvis kostar pengar att använda, vara en fantastisk livräddare för din integritet online.

5. Gör ditt bästa för att hålla allt privat

Det viktigaste du behöver göra för att dölja dina onlinespår är att alltid vara vaksam online och göra ditt bästa för att skydda din integritet online. Om du till exempel använder sociala medier, se till att du justerar integritetsinställningarna enligt dina preferenser. Om du använder någon typ av onlinekonton, se till att ha ett starkt lösenord för varje konto, såväl som olika säkerhetsalternativ aktiverade för att hålla ditt konto säkert. Om du kommunicerar online, se till att du inte avslöjar din personliga information till någon som du inte känner. Det här är bara ett litet exempel på saker du kan göra för att hålla allt privat på nätet.

Det här är några tips för att dölja dina onlinespår från hackare och skadliga tredje parter. När du är online vill du inte att någon ska kunna avgöra vem du är, var du är eller din personlighet. Om du tillåter dem att göra det kommer de att fortsätta att vilja mer från dig. Det är ditt ansvar att hålla din online identitet säker online. Dessa tips kan hjälpa dig att behålla det ansvaret.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map