Hur du förbättrar din VPN-anslutningshastighet och eliminerar bufferten i din strömningsprocess

Det främsta skälet till att många använder VPN, särskilt i länder med strikta internetlagar, är faktiskt inte för privatlivet eller ökad säkerhet i deras anslutning, utan för att kringgå deras regeringsbegränsningar. De använder VPN eftersom de vill komma åt webbplatser eller tredjepartsinnehåll som de normalt inte kan komma åt med den vanliga internetuppkopplingen. Det är därför de använder den privata anslutningen för att kringgå sådana regeringsbegränsningar eller censur, så att de kan komma åt vilken webbplats de vill ha.


Ett stort antal människor använder också VPN för att strömma videor som är regionbegränsade. Det betyder att filmerna endast är tillgängliga för vissa länder och att de inte kan ses eller strömmas med den vanliga anslutningen från de länder som inte får se dem. Med den populära användningen av VPN som denna kräver många människor den bästa anslutningshastigheten för deras privata nätverk, eftersom det är mycket viktigt för deras komfort att strömma sådant innehåll. Om din VPN-anslutning inte är för snabb för att strömma ditt innehåll, här är några tips för att förbättra din VPN-hastighet och eliminera buffert i din strömningsprocess:

1. Försök ändra servern som du använder

De flesta VPN-anslutningshastighetsproblem kommer från servern som du använder. Vanligtvis, om servern är överbelastad med för många användare som använder servern samtidigt, kan den enkelt orsaka prestandaproblem, inklusive långsam hastighet, misslyckas med att öppna vissa webbplatser och så vidare. Så det första steget du bör göra är att ändra servern som du använder. Låt oss säga att du nu använder den amerikanska servern. Försök ändra servern till Kanada-servern, Tyskland-servern eller andra serverplatser. Det är också en bra idé att byta till servern närmast din plats. Det ger dig en betydande hastighetsökning som du behöver.

2. Välj en trådbunden nätverksanslutning

Problemet med den trådlösa nätverksanslutningen är att det oftast beror på signalens styrka. Beroende på din plats påverkas signalstyrkan för din WiFi-anslutning av olika saker, till exempel väderförhållandena, trådlös störning, avstånd från närmaste torn, och så vidare. Det är därför det är bättre för dig att använda en internetanslutning som använder en trådbunden nätverksanslutning, till exempel fiberoptisk anslutning. Med den trådbundna anslutningen får du en mer stabil anslutning, och som ett resultat kan du förhindra en avmattning i din VPN-anslutning. Ju mindre störningar i din nätverksanslutning, desto stabilare blir din privata nätverkshastighet.

3. Använd en VPN-tjänst som inte minskar din anslutningshastighet

Det finns många VPN-tjänster som inte ger dig full prestanda och du måste vara medveten om att använda dessa tjänster. Vissa VPN-tjänster stryker din anslutningshastighet om du når vissa gränser, eller om du använder för mycket bandbredd. Det är därför det är viktigt för dig att använda VPN-tjänsten som inte begränsar din bandbreddanvändning och ger dig hela anslutningshastigheten hela tiden. Vanligtvis kommer dessa VPN-tjänster att annonsera dessa funktioner på sin officiella sida för att låta användarna veta att de tillhandahåller full fart för sitt privata nätverk. Om din nuvarande VPN-tjänsteleverantör fortsätter att ge dig långsam hastighet är det förmodligen en bättre idé för dig att gå vidare till en annan tjänst.

4. Starta om routern eller WiFi-nätverket

Ibland kan din långsamma VPN-hastighet enkelt fixas genom att starta om din router eller WiFi-nätverk. Detta gäller särskilt om du inte har startat om enheten på länge. Det är bra att starta om routern eller internetnätet då och då för att säkerställa din anslutnings stabilitet. Din router eller WiFi-nätverk kommer att försöka uppdatera anslutningen som de får när du startar om enheten, vilket ger dig en bättre signalmottagning och en bättre internetprestanda. När du har gjort detta bör du också starta om din VPN-programvara för bästa resultat.

5. Se till att ditt antivirusprogram inte är i konflikt med ditt VPN

Som säkerhetsprogramvara har ditt antivirusprogram en egen metod för att skydda din enhet från olika onlinetrot. VPN-programvaran, trots att den har samma mål att skydda din enhets säkerhet och integritet, är ibland i konflikt med antivirusprogramvaran. Denna konflikt påverkar vanligtvis prestandan för VPN-anslutningen på din enhet. Försök använda VPN-anslutningen i en annan enhet där det inte finns någon antivirusprogramvara och se om den har en bättre hastighet. Om så är fallet är det en bra idé att stänga av antivirusprogrammet tillfälligt när du använder din VPN-programvara.

Det här är några tips för att förbättra din VPN-anslutningshastighet och eliminera buffert i din strömningsprocess. Genom att följa dessa tips kan du minska buffertprocessen i ditt innehåll eller mediaströmning med VPN, vilket i sin tur kommer att förbättra din upplevelse av att använda tjänsten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map