Hur du gör din VPN fungerar på Kodi och Smart TV

Kodi är en open source media center-applikation som kan köras i olika operativsystem, inklusive Windows, Linux, Android, iOS och OSX. Eftersom det finns i flera plattformar och det är helt gratis att använda, använder människor det nu för att hantera sitt mediecenter lättare på olika enheter som de har, inklusive mobila enheter och smarta TV-apparater. Med Kodi kan du hantera alla dina digitala medier på ett ställe, inklusive filmer, TV-program, musik, foton och andra. Det finns också olika tillägg som du kan installera på Kodi för att förbättra dess funktionalitet.


Om du nu har en smart TV och vill installera Kodi på den kan du göra det på olika sätt beroende på operativsystemet på din TV. Vissa smarta TV-modeller kan redan ha Kodi installerat på dem, och för vissa andra modeller kan du helt enkelt ladda ner installationsfilen från den officiella webbplatsen och installera den via USB.

Att använda VPN på din Kodi och smart TV kan förbättra din integritet online när du använder denna plattform för att strömma olika typer av media till din TV. Så här gör du att ditt VPN fungerar på Kodi och smart TV:

1. Se till att din VPN stöder routerinstallation

Det första du kan göra för att få den virtuella privata anslutningen att fungera på Kodi och smart TV är att installera den på din router. Men först måste du se till att VPN-tjänsteleverantören erbjuder funktionen för att installera den privata anslutningen direkt på din router. Trots det måste du vara medveten om att den virtuella privata anslutningen kanske bara stöder vissa routertyper eller modeller.

Därför måste du kontrollera den officiella VPN-webbplatsen för att se om den stöder routerinstallation, och om den är det måste du se till att din router stöds av det virtuella privata nätverket.

2. Installera VPN-appen direkt på din Smart TV när det är möjligt

Vissa smarta TV-apparater använder anpassade operativsystem Android eller Linux som liknar de mobila enheter som du använder. Om så är fallet kan det vara möjligt för dig att installera VPN-appen direkt på din smarta TV via USB utan att behöva justera den på något sätt. Du installerar bara VPN-appen via appbutiken som är tillgänglig på din smarta TV och den fungerar omedelbart när du aktiverar den.

När VPN är aktivt kan du köra Kodi och börja strömma olika typer av innehåll som är geografiskt begränsat för dig.

3. Installera VPN-anslutningen på din router

Eftersom Kodi kan strömma olika innehåll från internet, och eftersom din Internet-leverantör kan blockera eller stryka anslutningen, kan VPN kringgå de begränsningar som din Internet-leverantör använder och säkerställa sömlös strömning av innehåll på Kodi. Aktivera bara den privata anslutningen på din router så kan du använda den privata anslutningen på Kodi när du ansluter din smarta TV till routern.

Du behöver helt enkelt följa instruktionerna som ges av din VPN-tjänsteleverantör eftersom varje leverantör har olika metoder för att installera sin privata anslutning på olika routrar.

4. Använda Android TV Box med VPN och Kodi

Om din smart-tv inte stöder installation av några tredjepartsapplikationer och inte tillåter dig att installera Kodi direkt på smart-tv kan du använda valfri Android TV-ruta för att göra det. Android TV-lådan är en enhet som låter dig använda Android OS på din smarta TV. Det finns i stora detaljhandlare och vanligtvis mycket prisvärd. Bäst av allt, många Android TV-lådeprodukter har Kodi installerat som standard, så du behöver inte tänka på det bara för att få Kodi att köra på din smarta TV.

När du har anslutit Android TV-rutan till smart TV kan du helt enkelt komma åt Play Store för att installera din VPN-app och aktivera den precis som du skulle göra när du aktiverar din VPN på din Android-telefon.

5. Använda VPN On Fire TV Stick med Kodi installerat

Amazon Fire TV Stick liknar Android TV box, bara att det är en exklusiv produkt som tillhandahålls av Amazon. Fire TV Stick har redan installerat olika online-streamingtjänster på den, som Amazon Prime Video, PlayStation Vue, Netflix, Hulu och liknande. Men det har inte någon appbutik installerad som standard, så du måste tänka lite på det. Du kan få Play Store-installationsprogrammet från en tredje part och sedan fortsätta med att installera Kodi på din Fire TV Stick.

När Kodi har installerats kan du börja installera VPN-appen som du prenumererar på via Play Store. När allt är gjort kan du börja strömma olika typer av onlineinnehåll via Kodi på din Amazon Fire TV Stick. Det bästa av allt är att din anslutning är krypterad hela tiden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map