Hur företagare ska använda VPN i sin affärsmiljö

Att använda VPN på din personliga enhet är inte detsamma som att använda det i affärsmiljön. Även om funktionen för själva den virtuella privata anslutningen är mer eller mindre densamma, kräver noggrann planering och övervägande att använda den virtuella privata anslutningen i en affärsmiljö. Inte bara kostnaderna för installation och underhåll som är ganska höga, du måste också överväga de övergripande förändringarna som du kommer att behöva tillämpa i ditt nätverk.


Beroende på storleken på ditt företag kan användning av VPN vara enkelt eller komplicerat. Fördelarna med VPN är dock fortfarande mycket viktiga för ditt företags säkerhet och integritet. Så här ska företagare använda VPN i sin affärsmiljö:

1. Välj VPN-leverantör som är skräddarsydd för företag

Inte alla VPN-leverantörer kan hantera hela företagets installation. Detta gäller särskilt för nya eller små VPN-företag. Det är bättre för dig att välja den leverantör som kan hantera installation och användning av företag. Vanligtvis kommer stora och ansedda VPN-företag att erbjuda VPN-funktionen som kan användas av småföretag eller företag. Om du väljer denna typ av leverantör av virtuella privata nätverk kommer du att rädda dig för mycket huvudvärk och problem senare när du behöver akut support eller hjälp från dem. VPN som är skräddarsydd specifikt för företag kommer att ha ett utmärkt supportsystem som är redo att hjälpa dig när du behöver det.

2. Aktivera VPN-anslutning för hela företagets nätverk

När du har valt din VPN-leverantör bör du installera det virtuella privata nätverket i alla affärsnätverk du använder. Detta betyder det nätverk som används av ditt företag för att göra olika affärsverksamheter samt det nätverk som dina anställda använder för att komma åt företagets system. Om din tjänst med någon slump erbjuder kunder att kunna komma åt din nätverksmiljö via det offentliga nätverket, bör du skapa en separat anslutning bara för dina kunder. Kärnverksamheten bör hålla sig med privata anslutningar.

3. Kräv att dina anställda endast ansluter via privat nätverk

Detta är viktigt för att hålla din affärssäkerhet, säkerhet och integritet i kontroll. Du bör skapa ett system som bara tillåter dina anställda att ansluta till ditt system via det privata nätverket. Detta är viktigt, särskilt när dina anställda arbetar på kontoret eller till och med i ett annat land. Om du inte är försiktig kan de av misstag läcka dina affärsdata om du tillåter dem att ansluta till affärssystemet via någon nätverksanslutning. De kan ansluta till ditt system via osäkra offentliga nätverk som kan riskera ditt företag. Alla anställda bör krävas åtkomst till systemet via privat anslutning.

4. Se till att din online lagringsfil är krypterad med VPN

Precis som alla andra företag kan ditt företag använda en viss fillagringstjänst för att hålla alla företagets data säkra och säkra. Medan alla online-fillagringstjänster säkert kommer att erbjuda ett bra krypteringssystem för att hålla dataöverföringen säker, är det alltid möjligt för hackare att bryta in din online fillagring. Så det är bättre att täcka all din nätverksanslutning med VPN, inklusive åtkomsten till fillagringstjänsten. Genom att överföra ditt företags data från den lokala servern till onlinelagringstjänsten via det privata nätverket, ger du ditt företag en betydande ökning av säkerhet och integritet, vilket säkerställer att all privat och känslig information är säkrad hela tiden.

5. Utbilda dina anställda om företagets integritet och säkerhet

Oavsett hur starkt ditt säkerhetssystem kan ett enda misstag från en anställd orsaka ett betydande brott i säkerhetssystemet i ditt företag. Så det är bättre att investera lite tid och pengar för att utbilda dina anställda om företagets integritets- och säkerhetspraxis som de kan följa omedelbart. Detta inkluderar att se till att deras enhetsprogramvara är uppdaterad, endast ansluta från privata eller krypterade nätverk, byta lösenord regelbundet, använda tvåfaktors autentiseringssystem för att ansluta till företagets hela nätverk och så vidare. Detta minimerar chansen för dina anställda att göra de stora misstagen relaterade till ditt företags integritet och säkerhet.

Det är så företagare ska använda VPN i sin affärsmiljö. Om du fortfarande litar på anslutningen som tillhandahålls av din ISP utan att kryptera den, är det bättre för dig att lägga till VPN-krypteringen för din affärsanslutning. Det kan hjälpa dig att skydda din affärsverksamhet och data från alla typer av potentiella hot.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map