Hur man använder sökmotorn utan att lämna spåret online

Sökmotorer har blivit en del av allas liv sedan internet blir en mainstream-teknik som människor använder dagligen. Oavsett vilken information du vill hitta på internet måste du använda deras plattform och skriva dina frågor i sökrutan. Den kommer då att leverera massor av länkar till webbsidorna som innehåller informationen du letar efter. Oavsett om du använder Google, Bing eller andra tjänster kan du hitta all information du vill ha på internet tack vare dessa tjänster.


Det finns emellertid ett problem som du måste ha i åtanke när du använder dessa tjänster. Problemet är att dina frågor och andra data registreras av tjänsten du använder. Uppgifterna kan sedan användas för att profilera din personlighet och avslöja andra typer av personlig information som kan tillhöra dig. Med andra ord är de flesta sökmotorer riskabla för din integritet online. Genom att använda dessa tjänster riskerar du att spåra efter din onlineaktivitet samt avslöja din verkliga identitet. Här är några tips för att använda sökmotorn utan att lämna dina spår online:

1. Använd en privat sökmotortjänst

Onlinetjänster som Google och Bing drivs av stora företag som är intresserade av att känna till sin användares personliga information. I själva verket är det hur de kan tjäna mer pengar för sina företag och därmed utvidga sitt affärsimperium. Men det finns den typ av alternativa tjänster som kallas den privata sökmotortjänsten, som du kan använda för att hitta information på internet utan att lämna några spår. Det kallas också sekretesssökmotorn, och genom att använda den här tjänsten kan du skydda din integritet online medan du utför olika online-sökningar. Den här tjänsten kan vara tillgänglig för dig gratis eller betalad beroende på vilket företag du använder.

2. Logga inte in på ditt konto när du gör online-sökningar

Det enda du kan göra för att säkerställa att du inte matar någon personlig information till sökmotorföretaget är att inte logga in medan du hittar information online. Oavsett om du använder Google, Bing eller andra tjänster ska du inte logga in på ditt konto när du skickar dina frågor. Det beror på att när du är inloggad registreras dina frågor av tjänsten och din surfaktivitet övervakas också. För att säkerställa att du inte är inloggad kan du använda inkognitoläget i din webbläsare för att göra det.

3. Använd webbläsarförlängning för sekretesssökning

Det finns vissa webbläsarutvidgningar som hjälper dig att göra alla dina online-sökningar fria från alla typer av övervakning. Genom att använda webbläsarens förlängning för sekretesssökning kan du hitta information med din favoritplattform för sökmotorer privat och hitta den information du vill utan att lämna några spår online. Det här tillägget fungerar genom att omdirigera din trafik till en privat server som tillhör tilläggsutvecklaren och därmed leverera sökresultatet via den privata servern. Genom att använda detta tillägg kan du se till att alla frågor förblir dolda från övervaknings- och spårningssystemet för sökmotorerna.

4. Använd en VPN-anslutning

En VPN-anslutning kan också hjälpa dig att dölja din sökaktivitet genom att hålla din nätverkstrafik krypterad hela tiden. Det enda du behöver göra är att inte logga in på ditt konto när du utför din sökaktivitet. Men när du byter din internetanslutning till en privat anslutning loggas du automatiskt ut från ditt konto eftersom du kommer att ansluta till en privat server i ett annat land, och sökmotorerna kommer att betrakta din IP-adress som en ny användare, som varför du inte loggas in på ditt konto när du använder den privata anslutningstjänsten.

5. Använd Tor-webbläsaren

Tor-webbläsaren är en typ av privat webbläsare som automatiskt krypterar alla dina dataöverföringar och döljer din IP-adress. När du använder den här webbläsaren kommer du att kunna gå in i Tor-nätverket och dölja din IP-adress bland många servrar i det här nätverket. Faktum är att din IP-adress döljs väldigt snyggt eftersom nätverkstrafiken som du använder omdirigeras från server till server flera gånger, vilket helt tar bort dina onlinespår. Genom att använda denna sekretesswebbläsare kan du också dölja din sökaktivitet och hålla den borta från övervakningssystemet för sökmotorerna.

Det här är några tips för att använda sökmotorn utan att lämna dina spår online. Genom att ta bort spåren för din online sökaktivitet kan du förhindra alla typer av övervakning eller spårning som används av sökmotorföretaget för att profilera sina användare baserat på deras frågor.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map