Hur man använder VPN för att förhindra hackare från att stjäla dina sociala mediekonton

Med den vanliga vanan att användare av sociala medier som inte riktigt bryr sig om sina sociala mediekonton ger de hackarna en enkel möjlighet att stjäla sina konton. Det finns många fall av sociala mediekonton som blir stulna av hackare på olika sätt. De kan stjäla dessa konton via phishing, vilket är det vanligaste, eller de kan göra det genom att bryta sig in i användarens system, vilket vanligtvis görs när användarna blir försiktiga med sin nätverksanslutning.


Till exempel, när du ansluter till internet med hjälp av det offentliga WiFi-nätverket utan att skydda din internetanslutning kommer det vanligtvis att ge hackarna en enkel möjlighet att penetrera ditt nätverk och stjäla lösenordet för dina sociala mediekonton. Ett av de bästa sätten att förhindra detta sker är att skydda din nätverksanslutning med VPN. Här är några tips för att använda VPN för att förhindra hackare att stjäla dina sociala mediekonton:

1. Använd inte samma eller enkla lösenord för alla dina konton

Många användare på sociala medier som inte bryr sig om deras kontosäkerhet kommer vanligtvis att använda antingen enkla lösenord som deras födelsedatum, smeknamn och så vidare, eller samma lösenord för alla sina konton. Det betyder att de har samma lösenord och ibland samma användarnamn för Twitter, Facebook, Instagram, Google Plus och andra sociala mediekonton. Detta kan vara mycket farligt, eftersom när hackare lyckas stjäla ett av dina lösenord, betyder det att alla dina sociala mediekonton kommer att vara i fara. Detta är en försiktighetsåtgärd som du måste förstå för att säkerställa att dina konton är säkra från hackare.

2. Ta med ditt VPN vart du än går

VPN är det verktyg som du kan använda för att säkerställa att din nätverksanslutning alltid är säker och privat, vilket betyder att oavsett vilket nätverk du använder kan du kryptera nätverksanslutningen med VPN och göra din anslutning säker med den. Ett säkert nätverk betyder ett skyddat system för dig, eftersom hackare vanligtvis stjäl sitt offer för sociala medier genom att penetrera deras internetnätverk först. Så det är viktigt att ta med VPN vart du än går och använda ditt VPN när du behöver ansluta till internet, oavsett vilken enhet du använder.

3. Använd ditt VPN för varje kommunikationsapp

De flesta kommunikationsappar som är tillgängliga för mobila enheter är vanligtvis krypterade med en end-to-end-krypteringssystem. Det betyder att innehållet i kommunikationen bara kan läsas av de användare som initierar sådan kommunikation. Ingen tredje part kan övervaka kommunikationen i apparna som använder krypteringssystemet från slutet till slut. Även om det kan vara allmänt säkert för dig att använda dessa kommunikationsappar utan ytterligare kryptering, är VPN fortfarande nödvändigt för att skydda nätverket som dessa appar använder för att skicka meddelanden fram och tillbaka. Det ger dig en dubbelskiktad säkerhet som är ännu svårare för hackare att penetrera.

4. Öppna inte misstänkt textmeddelande, e-post eller ring

Den vanligaste metoden som hackare använder för att stjäla många människors sociala mediekonton är genom att skicka falska meddelanden, e-post eller samtal till sina offer. Därefter kommer de att instruera offren att skriva sitt användarnamn och lösenord på en falsk webbplats som liknar den ursprungliga sociala medieplattformen. När offren har skrivit sitt användarnamn och lösenord skickar de effektivt sin känsliga information till hackarna. Detta kallas phishing, och många människor har tappats av detta schema. Detta är anledningen till att även om du använder VPN hela tiden rekommenderas det alltid att du är försiktig med de meddelanden, e-postmeddelanden och samtal du får.

5. Använd VPN som levereras med brandvägg och anti-malware-funktioner

När du väljer en VPN-tjänsteleverantör måste du vara medveten om funktionerna som de erbjuder. Ju färre funktioner de erbjuder, desto mer bör du undvika att använda dessa VPN-tjänster. Välj alltid VPN-tjänsteleverantören som erbjuder brandvägg och anti-malware-funktioner för den extra säkerheten för din nätverksanslutning. Brandväggsfunktionen ger dig bästa förebyggande mot olika former av cyberattacker, medan anti-malware-funktionen kommer att säkerställa att du inte kommer att stöta på skadliga appar, webbplatser, programvara och andra hot som kan skada ditt system eller sätta din personliga identitet i riskzonen.

Dessa är tips för att använda VPN för att förhindra hackare att stjäla dina sociala mediekonton. Om du följer dessa tips finns det mycket liten chans att ditt system blir riktat av hackare, eftersom det är mycket svårt att bryta. Även när hackarna är tillräckligt långvariga måste de hantera olika säkerhetsåtgärder som du har lagt runt ditt system, vilket gör det nästan omöjligt för hackarna att stjäla någon av dina känsliga uppgifter.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map