Hur man skapar din egen VPN på Amazon Web Services

Det finns olika sätt du kan följa för att kunna ansluta till ett virtuellt privat nätverk. Om du vill ha användarvänlighet kan du helt enkelt välja en bra och ansedd VPN-tjänst och ansluta till deras tjänst via programvaran eller apparna som de tillhandahåller för ditt system. Du kan också använda din egen enhet för att konfigurera ditt eget privata nätverk om du har en privat server som kan hantera de privata anslutningsförfrågningarna. Du kan också använda Amazon Web Services för att skapa ditt eget virtuella privata nätverk, och det här alternativet används vanligtvis av företag eller företag som vill ha sitt eget privata nätverk.


Det kan sägas att att skapa en egen VPN på Amazon Web Services kräver teknisk kunskap om hur man skapar en nätverksanslutning och kunskapen om IT i allmänhet. Medan du använder AWS för att skapa ditt eget VPN kan det vara en enkel process, särskilt om du bara följer skapandet av Virtual Private Cloud (VPC), måste det också göras manuellt. Här är några steg som du måste följa för att skapa din egen VPN på Amazon Web Services:

1. Skapa kundportalen med VPC-konsolen

När du använder Amazon Web Services för att skapa VPN-anslutningen kommer du att handla mycket med VPC-konsolen. När du har skapat VPC är nästa steg att skapa kundportalen med VPC-konsolen. Du behöver helt enkelt välja alternativet för att skapa kundportalen och fylla i relevant information, till exempel namnet på din kundportal, routingtyp, BGP ASN (autonomt systemnummer för Border Gate Protocol) och din IP-adress.

2. Skapa den privata gatewayen och lägga till den i VPC

Nästa steg är att skapa den privata gatewayen. I det här steget kan du skapa din egen ASN, som måste vara annorlunda från BGP ASN i det tidigare steget, och fortsätta med att skapa den privata gatewayen. Du behöver helt enkelt välja alternativet för att skapa den virtuella privata gatewayen. Sedan kan du skriva namnet på din privata gateway, skapa standard ASN för det och slutligen kan du välja att bifoga den privata gatewayen till VPC.

3. Aktivera ruttförökningen med VPC-konsolen

Ruttutbredningen måste vara aktiverad så att ditt VPN kan nå kundporten. För att aktivera ruttutbredningen är det mycket enkelt att göra. Du behöver bara välja alternativet för att ändra ruttabellerna. Du kan välja standardkonfiguration för ruttabellen för att konfigurera den automatiskt med Amazon VPC. Nästa steg är att välja alternativet att ändra ruttutbredningen och sedan välja den privata gateway som du har skapat tidigare. Spara din konfiguration. Nu kan du riktigt dirigera VPC till den privata gatewayen.

4. Uppdatera din säkerhetsgrupp

För att få åtkomst till VPC-konfigurationen som du har gjort från det nätverk som du använder måste du justera VPC-säkerheten för att tillåta sådan åtkomst. Således måste du uppdatera din säkerhetsgruppskonfiguration så att du kan komma åt VPC via SSH, ICMP och RDP. För att göra detta väljer du helt enkelt alternativet att ändra säkerhetsgrupperna och väljer standardkonfigurationsalternativet. Sedan bör du klicka på fliken som säger Inkommande, och där ska du lägga till reglerna för att SSH, ICMP och RDP ska få åtkomst till din VPC. Därefter måste du spara din konfiguration.

5. Skapa den faktiska VPN-anslutningen och göra vissa konfigurationer

Det sista steget innebär skapandet av den faktiska VPN-anslutningen. När du har konfigurerat VPC korrekt kan du fortsätta till det sista steget. Du kan göra detta genom att öppna alternativet för att skapa VPN-anslutning och fylla i information som namn, virtuella privata gateway, kund gateway, routingalternativ och tunnelalternativ. När du har gjort det kan du ladda ner konfigurationsfilen för din enhet. Konfigurationsfilen överlämnas sedan till nätverksadministratören för ytterligare konfiguration så att du kan använda den som en vanlig VPN-tjänst. Den ytterligare guiden för nätverksadministratören för att konfigurera VPN-anslutningen finns i AWS-guiden.

Dessa är de steg som krävs för att du ska skapa din egen VPN på Amazon Web Services. Det kan se komplicerat ut, men stegen är enkla och enkla. När du har följt dessa steg kan du ansluta till din egen AWS VPN-anslutning via skrivbordet eller mobila enheter precis som när du använder någon normal VPN-tjänst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map