Hur VPN kan skydda ditt företag mot DDoS-attacker och andra hackförsök

Som företagare som driver ett företag som har olika onlinetillgångar och infrastrukturer är det viktigt att veta att säkerhets- och integritetsaspekterna för dina onlinetillgångar och infrastrukturer alltid måste skyddas. Det beror på att även stora företag kan ha sina fall ibland. Stora företag eller företag som redan har nästan perfekta säkerhetsåtgärder kan fortfarande attackeras av några hackare, och deras viktiga onlinetillgångar blir stulna av dem.


Du kan aldrig underskatta de färdigheter som vissa online-hackare har idag. De kan attackera dina servrar och orsaka DDoS (Distribution Denial of Service), försöka kapa ditt system, stjäla användarens lösenord och kreditkortsinformation, och så vidare. Så här kan VPN skydda ditt företag mot DDoS-attacker och andra hackförsök:

1. Dölja din IP-adress innebär att ditt system inte riktas in

Genom att använda en VPN för ditt affärssystem döljer du IP-adressen för dina fysiska servrar och istället använder du IP-adressen från de privata servrarna. VPN-anslutningen fungerar som verktyget för att maskera din riktiga IP-adress och döljer därför all privat information relaterad till ditt företag. Detta hjälper till att förhindra hackare från att hitta dina servrar och starta deras attacker som kan orsaka DDoS eller andra systemproblem.

Den virtuella privata anslutningen hjälper dig att skydda ditt system från att vara ett enkelt mål för skadliga tredje parter som kanske vill störa ditt företag på något sätt. Detta gäller särskilt om du tillämpar minst två lager av privat anslutning på ditt företag.

2. Brandväggsskyddet håller hackare vid viken

De flesta VPN-tjänster nuförtiden kommer att inkludera brandväggsprogramvara för att förbättra deras säkerhet och integritetsskydd, särskilt för företag som behöver det ännu mer brådskande. Brandväggens funktion är att skapa den imaginära “eldväggarna” runt ditt systemnätverk som förhindrar hackare eller angripare från att komma in i ditt system. Brandväggen känner igen alla försök som görs av dessa hackare för att störa din systemstabilitet och säkerhet.

Så med VPN kan du få ett starkt skydd mot hackare med den medföljande brandväggsfunktionen. Utan brandväggen kanske du kan dölja ditt företag från hackare, men med brandväggen kommer du att kunna försvara ditt system i fall av brute force eller plötsliga attacker som lanseras av dessa skrupelfria människor.

3. Du kan byta privata servrar när som helst

När du använder den virtuella privata anslutningen kan du använda alla privata servrar som du vill använda. Så om du till exempel använder den privata servern som finns i USA kan du växla till servern som finns i Storbritannien när du vill. Detta är viktigt eftersom du i fallet med DDoS-attacken helt enkelt kan byta till en annan server så att den försvinner helt.

För säkerhets skull kan byte av privata servrar regelbundet hjälpa dig att förbättra dina servers säkerhet. På detta sätt kommer du att kunna dölja ditt affärsnätverk ytterligare från hackare med den här regelbundna växeln av privata servrar eftersom hackare inte vet exakt vilka servrar du kommer att använda under en viss tid.

4. Online-tillgångar och infrastrukturer kan endast nås med privat anslutning

När du installerar VPN-anslutningen i hela systemet bör du se till att dina anställda eller de som har tillgång till dina onlinetillgångar och infrastrukturer bara kan komma åt den via den privata anslutningen. På detta sätt kommer du att kunna lägga till ytterligare ett lager skydd för din affärssäkerhet.

Om du tillåter dina anställda och administratörer att få åtkomst till din affärsinfrastruktur via ett offentligt nätverk, kan hackare försöka följa deras inloggningsspår och sedan nå ditt affärssystem med hjälp av den anställdes enhet som bron. Det kan emellertid inte göras när du kräver att dina anställda ska få åtkomst till dina onlinetillgångar och infrastrukturer endast med privat anslutning eftersom både din anställdes enhet och affärssystemet kommer att vara helt krypterat.

5. Hackare vet inte dina servers verkliga plats

Hackare kan bara attackera ditt affärsnätverk eller starta en DDoS-attack när de vet var dina servrar är. Detta krävs för att de ska hitta sina exakta mål. Det är därför företag som inte har någon VPN installerat kan vara ett lätt byte för dessa hackare eftersom de enkelt kan hitta sina servrar och attackera dem direkt.

Men med VPN kan det inte göras eftersom serverns verkliga plats är dold för allmänheten. Hackare vet inte sin riktiga plats eftersom ditt nätverk är krypterat och det finns andra säkerhetsåtgärder på plats. Så på detta sätt kan VPN verkligen hjälpa dig att förhindra DDoS-attacker och andra hackförsök.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map