Skälen till att VPN-tjänster med endast PPTP-protokoll inte är säkra

Att skapa en hållbar VPN-tjänst behöver en stor investering från VPN-företagets sida. Det är därför de tar ut dig med en rimlig månads- eller årsavgift för den tjänst du använder. De erbjuder också olika ytterligare funktioner för extra avgifter, vilket ger dig ett bättre skydd i din online-aktivitet. Det finns dock billiga eller gratis VPN-tjänster som inte vill spendera för mycket pengar för att bygga en hållbar privat nätverkstjänst för sina användare. De använder bara ett mycket grundläggande skyddsprotokoll som de tycker är tillräckligt bra för de genomsnittliga användarna.


Ja, detta är en vanlig praxis för de skuggiga VPN-tjänsteleverantörerna som erbjuder sina tjänster gratis eller endast för en billig ränta. Deras mål är bara att locka fler och fler användare, så att de kan tjäna pengar på sina användare med tredjepartsannonser och andra erbjudanden. För säkerhetsprotokollet använder de ett enkelt PPTP-protokoll som inte ger tillräckligt med säkerhet och integritet för sina användare. Du bör undvika den här typen av VPN-tjänster. Här är orsakerna till att VPN-tjänster med endast PPTP-protokoll inte är säkra:

1. Det är ett föråldrat säkerhetsprotokoll

PPTP har använts sedan Windows 95-tiden, och säkerhetsprotokollet har inte uppdaterats lika ofta som de andra mer avancerade säkerhetsprotokollen med stark kryptering idag. Det är därför billiga eller gratis VPN-tjänster kan använda detta PPTP-protokoll enkelt eftersom det inte finns några verkliga kostnader för att använda detta protokoll. Detta föråldrade säkerhetsprotokoll gör det dock mycket farligt för användarna att använda. Varför? Det beror på att när du bara förlitar dig på detta säkerhetsprotokoll finns det risk för att dina data kan läcka ut eftersom de inte är helt skyddade.

2. Det finns säkrare alternativ

Till exempel finns det OpenVPN-protokoll, ett säkrare alternativ till PPTP som är öppen källkod och alltid uppdaterad. Det finns andra mer avancerade protokoll som använder 256-bitars krypteringsmetod, vilket säkerställer att din nätverksanslutning är skyddad hela tiden. Endast bra och pålitliga VPN-leverantörer kommer att använda dessa säkrare alternativ för sitt privata nätverk, eftersom dessa protokoll är mer lämpade för att skydda användarens integritet och säkerhet. Det finns ingen anledning för dig att fortsätta använda PPTP om du kan komma i kontakt med de säkrare alternativen.

3. PPTP är känt för att vara mycket sårbart för skadliga attacker

Det finns för många säkerhetshål som upptäcks i PPTP-protokoll, och dessa säkerhetshål kommer vanligtvis att bli svaga inträdespunkter för olika skadliga attacker. Det är väldigt lätt för även en nybörjarhacker att försöka hacking PPTP-protokollet och störa dataöverföringen inom detta protokoll. Så du måste vara extra försiktig när du använder detta säkerhetsprotokoll i din privata anslutning. Kort sagt, om du bara använder PPTP använder du inte en privat anslutning, eftersom du enkelt kan utsätta din dataöverföring för olika skadliga attacker.

4. Det finns många PPTP-hackar tillgängliga

Vem som helst kan surfa på nätet ett tag och hitta massor av PPTP-hackingsprogramvara som kan laddas ner. Vad detta betyder är att vem som helst, även om personen inte förstår att hacking alls, kan installera PPTP-hackingprogramvaran och hacka den tillgängliga PPTP-anslutningen. Som ett resultat kan de enkelt fånga upp dataöverföringen inom detta protokoll, och därmed avslöja den viktiga informationen för de användare som använder detta protokoll. Tänk på när du använder detta protokoll för privat aktivitet som online-bank och shopping. När du lägger in din kreditkortsinformation i olika onlinebutiker kan människor enkelt hacka den informationen om du använder detta svaga PPTP-protokoll.

5. Många hackare riktar sig till PPTP-protokoll

Slutligen finns det så många hackare som riktar sig till PPTP-protokoll eftersom det är mycket enkelt för dem att bryta säkerheten för detta protokoll och få viktig information från användarna. Eftersom det fortfarande finns en hel del människor som använder detta protokoll, mest via gratis eller billiga VPN-tjänster, finns det fortfarande massor av potentiella offer som dessa hackare kan arbeta med. För dessa hackare är det mycket svårt att göra ett säkrare och avancerat säkerhetsprotokoll, och det kräver mycket tid, ansträngning och skicklighet för dem att göra det. Det är därför de hellre vill hacka några PPTP-protokoll än att spendera obegränsad tid på att försöka hacka ett säkrare protokoll.

Det är orsakerna till att VPN-tjänster med endast PPTP-protokoll inte är säkra. Om du verkligen bryr dig om din integritet måste du se säkerhetsprotokollen som används av din VPN-leverantör och se till att de använder de avancerade säkerhetsprotokollen. Om de bara använder PPTP-protokoll, se till att byta till en annan VPN-leverantör för din egen integritet och säkerhet online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map