Skydda din integritet – 5 sätt att berätta skillnaden mellan en riktig webbplats och en phishing-webbplats

Det finns många sätt hackare kan göra för att stjäla din viktig information. Den vanligaste strategin som de kommer att använda är att skapa en nätfiskewebbplats som liknar en legitim webbplats och sedan locka dig att besöka en sådan webbplats och lägga din viktiga information på den. Vanligtvis är deras slutmål att stjäla ditt användarnamn och lösenord så att de kan ta kontroll över ditt konto och göra vad de vill med det. Det är därför du alltid ska vara vaksam när du besöker någon länk från en misstänkt person som du just mötte online.


Många människor kan fortfarande inte skilja mellan en falsk webbplats och en legitim webbplats. Det är därför de bara kommer att ange sitt användarnamn och lösenord utan att ens tänka. Efter det kommer de att klaga på att deras konto har hackats, medan det faktiskt var deras slarv som var orsaken till händelsen. Det är därför du måste utbilda dig själv om denna fråga. Här är fem sätt att se skillnaden mellan en riktig webbplats och en phishing-webbplats:

1. Domännamnet

Först och främst är domännamnet det du behöver titta på. Alla legitima webbplatser kommer att ha minst ett https-domännamn, vilket innebär att protokollet som det använder bör börja med https. Detta gäller särskilt för webbplatser som kräver att du loggar in på ditt konto. Å andra sidan ger phishing-webbplatsen bara http-domännamnet. Deras namn kan också vara liknande, men med mycket liten förändring av bokstäverna. Till exempel kan den verkliga webbplatsen ha en adress som https://www.google.com/ medan den falska webbplatsen har en adress som http://www.go0gle.com/. Så titta noga på domännamnet i adressfältet.

2. Webbplatsens säkerhet

En bra, legitim och säker webbplats kommer vanligtvis att ha ett starkt säkerhetsprotokoll som skyddar den från olika onlinehot. SSL-säkerheten kommer alltid att finnas på alla legitima webbplatser som kräver din inloggningsinformation. Kom ihåg att såvida inte företaget är legitimt kommer SSL-certifikatet inte att överlämnas till företaget eftersom det kräver rigorösa tester innan deras ansökan godtas. Under tiden kommer den falska webbplatsen inte ha något säkerhetsprotokoll installerat på den, vilket bekräftar att webbplatsen inte är pålitlig. Ta en titt på adressfältet i din webbläsare. Om det finns ett grönt lås på vänster sida av adressfältet, och du kan se att webbplatsen är verifierad av en legitim säkerhetsleverantör, betyder det att det är en riktig webbplats.

3. Länkavsändaren

De flesta phishingwebbplatser “marknadsförs” via skräppostmeddelanden till sina offer. De kan också marknadsföras via direktmeddelanden i olika sociala medieplattformar. Om du får en länk som ber dig logga in på ditt konto, se till att den som ger dig länken är en pålitlig person eller företag. Det beror på att många människor som faller i denna fälla gav sin privata information via en misstänkt länk. I stället för att verifiera dess pålitlighet beslutade de att ignorera det. Så se till att du verkligen litar på den person eller företag som ger dig länken till webbplatsen. Om du blir ombedd att logga in på ditt konto på någon webbplats, se till att den som ger dig inloggningslänken är företaget självt.

4. Webbplatsdesign

En annan sak som du måste ta en titt för att skilja mellan en riktig webbplats och en phishing-webbplats är den övergripande webbplatsdesignen. Naturligtvis kommer en falsk webbplats att försöka imitera den verkliga så mycket som möjligt, men den kommer alltid att vara ofullkomlig. Även om de kan imitera webbplatsdesignen vid första anblicken, kan de inte lura folket om de verkligen jämför designen på den verkliga och falska webbplatsen. Så titta noga på webbplatsens design. Om du ser något av, kan det vara tecknet på att detta inte är den verkliga webbplatsen du vanligtvis använder.

5. Tillgängliga webbplatser

En falsk webbplats kommer aldrig att kunna kopiera hela webbsidorna till den riktiga. Så när du besöker en misstänkt webbplats som liknar en riktig webbplats måste du klicka på olika länkar som finns på den webbplatsen. Om de inte kan visa några andra sidor än inloggningssidan är det verkligen en falsk webbplats. Men om du kan surfa på webbplatsen som vanligt utan problem, har du att göra med den verkliga. Så ta lite tid att surfa på webbplatsen och se om du kan komma åt webbsidorna som vanligt. Annars, håll dig borta från den webbplatsen.

Dessa är de fem sätten att berätta skillnaden mellan en riktig webbplats och en phishing-webbplats. När du vet mer om dessa skillnader kan du skydda din online sekretess lättare. Det viktigaste du behöver göra är dock att undvika alla typer av nätfiskhändelser genom att vara medveten om de människor som du interagerar med online och vara försiktiga med länkarna som du klickar också.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map