Skyddar du din integritet online? 5 frågor du bör ställa om din integritet online

Det är ett faktum att många inte riktigt bryr sig om sin integritet online. De använder bara sina enheter för vilket ändamål de vill utan att tänka på sin egen online-säkerhet alls. De använder sökmotorerna, besöker vissa webbplatser, laddar ner filer, delar filer, publicerar sina bilder på sociala medier och gör alla andra online-aktiviteter utan att vara medvetna om att de övervakas av sin regering, internetleverantören, webbplatserna de besöker, företag och till och med hackare. Har du samma problem som många människor?


Om du bryr dig om din egen integritet online är det viktigt att du är mer och mer medveten om att skydda din verkliga identitet online. Att skydda din integritet online är inte regeringen eller någon annan tredje part. Det är ditt eget ansvar. I själva verket är det allas ansvar, även om många fortfarande inte är medvetna om sitt ansvar. Så skyddar du din integritet online? Här är 5 frågor du bör ställa om din integritet online:

1. Använder du alltid en säker nätverksanslutning för att komma åt Internet?

Vilken typ av nätverksanslutning använder du för att få tillgång till internet? Om du ofta går in på internet från offentliga WiFi-nätverk, bör du vara medveten om att säkerheten för sådana nätverk i bästa fall är tveksam. När du använder den icke-krypterade nätverksanslutningen för att få åtkomst till internet riskerar du att din surfaktivitet övervakas av tredje part. Det betyder att du kommer att ha noll integritet när du surfar på internet med hjälp av det icke-krypterade nätverket. Å andra sidan, om du alltid är medveten om att du bara använder en säker nätverksanslutning för att få åtkomst till internet, är din integritet säker, och folk kan i allmänhet inte övervaka din online-aktivitet.

2. Håller du dina appar och operativsystem uppdaterade?

Dina appar och operativsystem är gränserna för din online-säkerhet. Att hålla dina appar och operativsystem uppdaterade kommer att säkerställa att du har det system som är väl skyddat och säkert. Hackare kan enkelt tränga in i ditt system om du inte håller det uppdaterat med den senaste korrigeringen. Det beror på att dessa uppdateringar som gjorts av operativsystemet och apputvecklare vanligtvis kommer att ge korrigeringar för olika säkerhetsproblem. När du riskerar din online-säkerhet genom att inte hålla dina appar och operativsystem uppdaterade innebär det att du också riskerar din integritet.

3. Skyddar och krypterar du din nätverksanslutning?

Även om du alltid använder din egen säkra nätverksanslutning för att få tillgång till internet, betyder det inte att ingen inte kan övervaka din surfaktivitet. Ja, hackare eller andra skrupelfria tredje parter kan ha svårt att penetrera din nätverksanslutning och stjäla dina data. Men din surfaktivitet kommer troligen fortfarande att övervakas av din Internetleverantör och din regering. Så för att säkerställa att din integritet är helt säker från alla typer av onlineövervakningssystem måste du kryptera och skydda din nätverksanslutning genom att använda det virtuella privata nätverket eller VPN. Detta säkerställer att du surfar på internet anonymt hela tiden.

4. Följer du de bästa metoderna för online-säkerhet?

Eftersom många människor fortfarande är så likgiltiga gentemot sin online-säkerhet är det inte konstigt att det fortfarande finns många fall där sociala mediekonton har hackats. Det är helt enkelt på grund av de flesta som inte följer bästa praxis för online-säkerhet. Till exempel finns det fortfarande många som ställer in mycket enkla lösenord för sina konton. Det finns också personer som fortfarande öppnar skräppostmeddelanden och följer länkarna i dessa skräppostmeddelanden. För att du ska skydda din integritet online måste du följa de bästa säkerhetsrutinerna, till exempel genom att ställa in starka lösenord för dina konton, aktivera tvåfaktorsautentisering, radera skräppostmeddelanden omedelbart, vara medveten om nätfiskewebbplatser och så på.

5. Visar du hela tiden din privata information online?

Hur många gånger såg du dina vänner avslöja sin privata information i sociala medier idag? De bryr sig inte riktigt om sin egen integritet och det finns fortfarande många människor där ute som gör det dagligen. De avslöjar var de är nu, när de ska åka på semester, sina personliga problem, dela sina privata foton eller information och så vidare. Detta är en typ av vana som kan läcka din egen integritet online, även utan att hackare försöker hacka till dina enheter. För att skydda din egen integritet online, försök att undvika att avslöja eller dela din privata information online, eftersom det inte är rätt plats för dig att göra det.

Det är de fem frågor du bör ställa om din integritet online. Så har du gjort tillräckligt för att skydda din egen online-säkerhet och integritet? Om svaret inte är ännu bör du börja skydda din integritet online just nu. Det är aldrig för sent för dig att göra nödvändiga saker för att skydda din identitet när du surfar på internet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map