Tips för att lagra dina filer online säkert och privat

Onlinelagringstjänster som Dropbox och Google Drive blir allt populärare eftersom människor vill ha åtkomst till sina filer från alla sina enheter utan besväret att manuellt överföra dem. Så när du använder en online lagringstjänst kan du enkelt synkronisera dina lagrade filer på alla dina enheter automatiskt. Oavsett om du vill komma åt dessa filer med skrivbordet eller mobila enheter behöver du bara komma åt dem online. En annan fördel är när du arbetar med dina dokument. Genom att lagra dina filer online kan du redigera och arbeta med dina dokument från någon av dina enheter.


Det stannar inte där. Även om du inte tar med dig dina enheter kan du fortfarande komma åt filerna som du har lagrat i din online-lagring från vilken internetansluten enhet som helst i världen. Det är bekvämligheten med att använda en online fillagringstjänst. Men att lagra dina filer online kan utsätta dem för risken att bli hackade och stulna. Så du måste förhindra att alla typer av hot får åtkomst till dina onlinefiler. Här är några tips för att lagra dina filer online säkert och privat:

1. Installera VPN på alla synkroniserade enheter

Varför ska du installera VPN på alla synkroniserade enheter? Det beror på att det kommer att skydda alla dataöverföringar mellan dina lokala enheter och online-lagring. Genom att skydda ditt nätverk med en privat anslutning kommer du inte att vara orolig för vissa tredje parter som försöker kapa dataöverföringen och stjäla del av din privata information på vägen.

Genom att hålla alla enheterna i privat anslutning kommer din dataöverföring att vara fri från alla hackare eller skrupelfria tredje parter som försöker övervaka och stjäla dina data. Det är en säkerhetsmekanism för alla dina nätverksöverföringar.

2. Gå inte åt dina filer från okrypterade enheter

Om du inte har tagit med dig din enhet och vill komma åt dina filer från någon annanstans, till exempel från ett internetkafé eller andra offentliga platser, bör du se till att enheten också är krypterad. Om internetcaféet eller biblioteket förbjuder installation av ny programvara kan du helt enkelt använda en online proxy-webbplats för att få åtkomst till dina filer via webben. Eller så kan du installera ett VPN-tillägg i den webbläsare du använder.

Glöm inte att använda det privata läget i din webbläsare för att se till att dina spår täcks när någon annan använder samma maskin som du. Och glöm inte att logga ut från alla dina konton när du gjort det.

3. Använd tvåfaktorsautentiseringssystem för åtkomst till din online-lagring

Om du vill hålla alla dina filer säkra och säkra i din online-lagring, ska du använda ett lösenord som är så komplicerat att det är mycket svårt att knäcka med brute force. Använd siffror, versaler, små bokstäver, symboler och alla kombinationer för att göra ditt lösenord starkt och svårt att knäcka.

Använd ett lösenordshanteringsprogram för att lagra det om du inte kommer ihåg det. Se också till att aktivera tvåfaktors autentiseringssystem för att säkerställa att åtkomsten till din online lagring är helt säker. På det här sättet måste du bekräfta varje inloggningsförsök till din online lagring med en annan enhet eller konto som du har.

4. Använd endast mycket välrenommerade onlinelagringstjänster

Det finns många online lagringstjänster som finns tillgängliga på marknaden, och de erbjuder olika fördelar för att locka sina användare. Naturligtvis kan du välja en som du föredrar, men se till att välja onlinelagring som är mycket ansedd och allmänt känd.

Till exempel kan Dropbox, Google Drive eller Microsoft OneDrive vara en bättre lösning för dina online lagringsbehov än några andra tjänsteleverantörer som du knappt känner eller inte har något känt rykte på marknaden. Detta beror på att ansedda lagringstjänster på nätet kommer att ge mer uppmärksamhet på din säkerhet och integritet, och de är mer pålitliga för att hålla dina filer säkra och säkra.

5. Uppgradera din lagringsplan för bättre säkerhet

Eftersom det finns många onlinelagringstjänster som erbjuder sina tjänster gratis med vissa begränsningar är det alltid bra för dig att använda den kostnadsfria versionen av deras tjänster. Men överväga fördelarna när du uppgraderar till deras premiumplaner, vilket kan ge dig bättre säkerhet och integritet. Det finns också fler funktioner att använda i premiumplanen jämfört med gratisplanen.

Det här är några tips för att lagra dina filer säkert och privat. Se till att hålla dina filer privata hela tiden och se till att alla dataöverföringar ska utföras med ett krypterat nätverk. På detta sätt kommer du att kunna hålla dina filer säkra och säkra hela tiden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map