Vad är Facebook Onavo VPN och varför det inte rekommenderas för dig

Onavo var ett israeliskt VPN-företag innan det förvärvades av Facebook 2013. Medan fem år tycks Facebook inte använda det här företaget för sin sociala medieplattform verkar det som om det börjar 2018 kommer den sociala mediagiganten att starta att implementera Onavo VPN på sin plattform. Det kallas Facebook Protect, och det kanske fortfarande bara är tillgängligt i vissa länder idag. Det sägs att Facebook Protect är utformat för att skydda användarens privata information och data, men det verkar som om det verkliga syftet med denna VPN-tjänst inte är så bra som det verkar vara.


När användarna klickar på länken som säger “Skydda” på sin Facebook-hemsida, kommer de att omdirigeras till App Store-sidan för Onavo VPN. Det är här användarna kan installera VPN-tjänsten på sin enhet och börja skydda sina data. Men när vi granskar sekretesspolicyn för Onavo VPN verkar den fria VPN-tjänsten inte riktigt skydda användarens integritet. Här är de saker du behöver veta om Facebook Onavo VPN och varför det inte rekommenderas att du använder:

1. Precis som alla andra gratis VPN-tjänster är det en dålig VPN-tjänst

När en produkt erbjuds gratis online betyder det vanligtvis att användarna är den verkliga produkten. Vad Onavo VPN försöker göra är att det försöker gruva upp användarens data och spåra deras onlineaktivitet i utbyte mot att ge dem gratis VPN-anslutning. Det är därför du inte litar på gratis virtuella privata nätverkstjänster eftersom de flesta av dem har den stora fången för användarna. När du använder Facebook Protect-funktionen måste du förstå att du bara ger denna sociala medieplattform fler sätt att få åtkomst till din personliga och privata information och använda dem för sina egna fördelar.

2. Den samlar in dina uppgifter och personlig information

Innan du laddar ner eller installerar Facebook Protect VPN på din mobila enhet måste du läsa och förstå om den sekretesspolicy som de har på deras officiella sida. Genom att använda denna privata anslutningstjänst ger du tjänsteleverantören tillstånd att samla in dina data och information på din enhet. Så det är inte riktigt att skydda dina data. Till skillnad från de verkliga VPN-tjänsterna som är dedikerade för att skydda användarens privata information och hålla dem säkra och anonyma online, gör Facebook Onavo VPN exakt motsatsen.

3. Den övervakar och spårar din mobilanvändning

Facebook använder sin nya Onavo VPN-funktion för att låta dem spionera på sina användares onlinebeteenden. Även om det bara kan installeras på deras mobila enheter är det mer än tillräckligt för den sociala medieplattformen att samla in data om din appanvändning på din enhet. Integritetspolicyn sade specifikt att den virtuella privata nätverkstjänsten arbetar för att övervaka all din onlineaktivitet, inklusive webbplatserna du besöker, apparna du använder, hur ofta du använder apparna och så vidare.

4. Det fungerar mer som ett spionprogram än en VPN-tjänst

Många teknikanalytiker försöker varna användarna för att Facebook Protect, en ny funktion som fortfarande finns tillgängliga i utvalda regioner, kan leda till att du installerar ett spionprogram som utgör en gratis VPN-tjänst. Det beror på att genom att installera Onavo VPN på din enhet låter du i huvudsak Facebook veta om dina rörelser på nätet, och på så sätt skyddar det inte din integritet alls. Faktum är att det fortsätter att spionera på dig och samla alla viktiga data på deras servrar. Som ett resultat exponeras du hela tiden.

5. Det utmanar alla syften med ett virtuellt privat nätverk

I världen där internetbegränsningar blir vanligare kommer VPN som räddaren som hjälper människor att kringgå dessa begränsningar och ge sin online-frihet tillbaka. Det virtuella privata nätverket arbetar också för att hålla användarens onlineaktivitet privat och säker utan att ha någon avsikt att spionera på sitt beteende online. Detta beror på att de flesta privata nätverkstjänster har användarens integritet som högsta prioritet, och de försöker sitt bästa för att respektera alla rättigheter att använda internet fritt och öppet. Facebook Onavo VPN har inte samma visningar som de flesta privata nätverkstjänster där ute, och därför bör det inte kallas en VPN-tjänst i första hand.

När det gäller att välja rätt virtuell privat nätverkstjänst för dig, se till att din valda privata anslutningstjänst verkligen kan skydda din online sekretess och säkerhet. Du måste också se till att din onlineaktivitet inte övervakas av tjänsteleverantören själv, liksom av andra tredje parter. Det rekommenderas inte att du använder en gratis VPN-tjänst som Facebook Protect eller Onavo, och istället bör du hitta en ansedd tjänsteleverantör som verkligen respekterar dina integritetsrättigheter som internetanvändare.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map