Vad du ska göra när din VPN-anslutningshastighet är instabil och långsam

Ibland händer saker, särskilt när du använder din VPN-anslutning för att surfa online. Beroende på vilken tjänsteleverantör du använder kan du antingen uppleva detta problem ofta eller bara en gång i taget. Detta är problemet med en långsam anslutning. Det finns olika skäl till varför din VPN-anslutning avtar. Men oavsett anledning måste du förstå att det kan hända då och då, oavsett om du har en ansedd VPN-tjänst eller bara en vanlig. Skillnaden är i hur tjänsteleverantören kan åtgärda problemet så att du kan fortsätta din onlineaktivitet normalt.


Om du inte vet vad du ska göra när din VPN-anslutning avtar, är det första du behöver göra att inte få panik och sedan klaga oavbrutet till din tjänsteleverantör. Det här specifika problemet kan hända då och då, och det är inte alltid dåligt för dig. Till exempel när en VPN-leverantör försöker förbättra sin tjänst kan de behöva utföra något underhåll, vilket kan påverka serverhastigheten ett tag. När detta är över får du snabbare hastighet än tidigare. Så här är några saker du kan göra när din VPN-anslutningshastighet är instabil och långsam:

1. Kontrollera om din normala internetanslutning är långsam

Innan du börjar klaga på den långsamma VPN-hastigheten ska du först kontrollera din ISP-anslutning. Stäng av VPN-tjänsten ett tag och kör ett hastighetstest på din normala anslutning. Om den problematiska anslutningen är din ISP kan du inte skylla på VPN-anslutningen. Men om ISP-hastigheten är normal, medan din internethastighet blir långsam när du ansluter till VPN, är det VPN som har det långsamma anslutningsproblemet. När du hittat det verkliga problemet kan du fortsätta till nästa steg.

2. Byt till en annan serverplats

Kanske händer VPN-problemet bara på en viss server. Så du måste kontrollera om problemet kan åtgärdas helt enkelt genom att byta till en annan serverplats. Försök byta till en annan serverplats och kör ett hastighetstest på din VPN-anslutning. Om anslutningen är normal är problemet bara med den specifika server som du använder. Men om problemet fortsätter att hända, även tills du byter till en annan serverplats flera gånger, är det den övergripande VPN-anslutningen som har problem.

3. Försök starta om tjänsten

Ibland kan om du inte startar om din VPN-programvara då och då kan leda till att det har lite problem att hålla jämna steg med din VPN-användning. Så det är bättre att försöka starta om VPN-tjänsten genom att logga ut från tjänsten, stänga programvaran och sedan logga in igen efter cirka 10 minuter. Nu när tjänsten startas om igen kan du försöka ansluta igen. Om det fortfarande är långsamt kan du försöka starta om enheten. Men om det fortfarande är långsamt efter att du har följt den här proceduren, måste du gå till den officiella webbplatsen för att ta reda på vad som händer.

4. Kontrollera om det finns ett planerat underhåll

Ibland kan ett schemalagt underhåll göra att den övergripande VPN-tjänsten störs, särskilt vad gäller prestanda. Så du bör kontrollera den officiella webbplatsen eller de officiella sociala mediekontona för din VPN-tjänsteleverantör för att se om det sker ett schemalagt underhåll. Om inte kan du be kundtjänstavdelningen om detta problem och följa instruktionerna för att lösa problemet så snabbt som möjligt.

5. Byt till en annan VPN-leverantör

Om kundserviceavdelningen kan hjälpa dig att lösa problemet för dig är det bra för dig och du kan fortsätta använda tjänsten som vanligt. Men om kundserviceavdelningen inte kan lösa ditt problem, och de vägrar att hjälpa dig, är det dags för dig att handla till en annan VPN-leverantör. Detta gäller särskilt om problemet kvarstår i några dagar. Välj en annan VPN som ger en garanti för deras serverprestanda och hastighet, så att du kan undvika att uppleva samma problem i framtiden.

Det är saker du kan göra när din VPN-anslutningshastighet är instabil och långsam. Det finns många orsaker till att detta händer, men i allmänhet, om problemet kvarstår och tjänsteleverantören inte kan hjälpa dig att lösa problemet, är det dags för dig att flytta till en annan tjänst. Du kan antingen avbryta ditt prenumeration eller använda detta VPN som en backup-VPN för senare, om företaget kan komma med en bra lösning för det här problemet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map