Varför du bör aktivera platsövervakning i din VPN-anslutning

När du använder en premium VPN-anslutning får du massor av funktioner som inte är tillgängliga i den kostnadsfria VPN-programvaran. Till exempel kommer funktioner som Kill Switch, Location Monitoring, Always On, Firewall, DNS Leak Protection och många andra funktioner att vara tillgängliga för dig beroende på vilket VPN-märke du använder. Varje funktion ger dig mer fördel i din Internet-trafikkryptering. Med Kill Switch-funktionen kan du stänga av din internetanslutning omedelbart när VPN-anslutningen släpps så att du inte av misstag avslöjar din IP-adress under din surfaresession. Funktionen Always On låter dig hålla dina enheter anslutna till VPN från den tidpunkt då du startar enheten till den tidpunkt då du stänger av den.


Nu kommer vi att prata om Location Monitoring-funktionen. Detta är den funktion som ofta försummas av många VPN-användare, men det är en ganska viktig funktion. Det gör att VPN-anslutningen kan upptäcka din nuvarande plats trots att du använder det privata nätverket för att ansluta till internet. Det finns många fördelar som du kan få när du aktiverar den här funktionen på din VPN-anslutning. Här är orsakerna till att du bör aktivera platsövervakning i din VPN-anslutning:

1. Du kan fortfarande få åtkomst till dina lokala bankkonton utan att vara blockerad

På grund av säkerhetsproblem vägrar många lokala bankwebbplatser dig från att logga in på ditt konto med en privat IP-adress. Detta beror på att det har förekommit fall där privata IP-adresser används av cyberbrottslingar för att stjäla pengar från hans offer. Den privata IP-adressen som tillhör ett annat land kommer också att vara ganska lite misstänksam för de lokala bankwebbplatserna eftersom deras kunder mestadels är lokalbefolkningar med lokala adresser. Det är här platsövervakning blir nödvändig. Även om din anslutning är privat och ansluten kan du fortfarande avslöja din plats så att lokala bankwebbplatser fortfarande kan nås med din krypterade anslutning.

2. Din anslutning förblir privat när du fortsätter att surfa med lokal IP-adress

Det bra med att aktivera platsövervakningsfunktionen är att du kan använda en privat anslutning medan du fortfarande surfar med den lokala IP-adressen. Det betyder att lokala webbplatser som vanligtvis inte accepterar någon privat IP-adress fortfarande kan nås med din VPN-anslutning. Du behöver inte stänga av din VPN-anslutning tillfälligt bara för att komma åt vissa lokala webbplatser. Detta gäller särskilt i de länder där internetlagarna är mycket restriktiva. Genom att tillåta VPN-tjänsten att övervaka din plats behöver du inte oroa dig för att komma åt sådana webbplatser eftersom din plats fortfarande verkar vara i ditt land.

3. Du får inga misstänkta inloggningsproblem

Detta är ett av de vanligaste problemen när du använder en VPN-anslutning. Ibland, när du loggar in på några av dina konton, kommer tjänsteleverantörerna att betrakta din inloggning som misstänkt och därför kommer de att skicka meddelanden om att dina konton kan ha äventyrats. Detta problem kan undvikas helt enkelt genom att låta din VPN-tjänst övervaka din plats hela tiden, vilket gör att dina inloggningsförsök är legitima och samtidigt hålla din anslutning privat hela tiden.

4. Du kan använda GPS-relaterade appar utan problem

När du använder en VPN-anslutning får du ibland massor av problem när du använder GPS-relaterade appar. Om du till exempel är på din mobila enhet och vill veta riktningen för att gå till en viss plats, kommer GPS-enheten att känna igen din plats för att vara i ett annat land, eftersom din VPN använder en server i ett annat land för att få åtkomst till internet . Detta kan vara besvärligt, särskilt om du snabbt vill använda GPS-apparna. Detta kan enkelt fixas genom att aktivera din platsövervakning i din VPN-instrumentbräda, vilket gör att GPS-apparna kan känna igen din verkliga plats medan du håller dig utanför radaren med din internetanslutning.

5. Forbli skyddad från alla Internetleverantörer och myndighetskontroll

Sist men inte minst, genom att aktivera platsövervakningsfunktionen i ditt virtuella privata nätverk, kommer du att kunna avslöja din verkliga plats på de webbplatser du besöker medan du förblir skyddad från ISP- och myndighetsövervakning. Med andra ord är det som om du fortfarande använder en normal internetuppkoppling från din Internet-leverantör samtidigt som du kan kringgå alla webbplatser som är blockerade av regeringen, såväl som att du är säker och privat från deras övervakningssystem. Detta är en stor fördel som du kan få helt enkelt genom att använda platsfunktionen i ditt VPN.

Det är orsakerna till att du bör aktivera platsövervakning i din VPN-anslutning. Merparten av tiden är den här funktionen avstängd när du installerar VPN för första gången, och eftersom många inte bryr sig om det kanske de inte vet att den här funktionen finns. Men när du aktiverar den här funktionen på ditt VPN kommer du att ha många fördelar som kommer att förbättra din övergripande internetupplevelse från och med nu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map