5 Alat Berkaitan VPN yang Dapat Meningkatkan Privasi Dan Keselamatan Perniagaan Kecil Anda

Privasi dan keselamatan perniagaan kecil anda perlu dijaga sekiranya anda ingin memastikan perniagaan anda berjalan dengan lancar. Kenapa? Ini kerana sebarang pelanggaran privasi dan keselamatan dalam perniagaan kecil anda boleh menyebabkan perbelanjaan besar bagi anda untuk menyelesaikan masalah tersebut. Lebih-lebih lagi, jika ia berlaku, jangan lupa tentang pelanggan yang mungkin tidak lagi selesa untuk berniaga dengan anda kerana kurangnya keselamatan dan perlindungan privasi untuk data mereka.


Itulah sebabnya pemilik perniagaan kecil yang mementingkan privasi harus mempertimbangkan untuk menggunakan VPN untuk perniagaan kecil mereka kerana ini akan membantu mereka melindungi data penting yang mereka miliki, sama ada data perniagaan mereka atau data pelanggan. Tidak hanya itu, ada beberapa alat keamanan yang dapat Anda gunakan bersama dengan koneksi VPN Anda untuk meningkatkan privasi dan perlindungan keamanan di sekitar jaringan bisnis Anda. Berikut adalah 5 alat yang berkaitan dengan VPN yang dapat meningkatkan privasi dan keselamatan perniagaan kecil anda:

1. SpiderOak – Penyimpanan Data yang Dienkripsi

Sekiranya anda ingin melindungi data perniagaan dan pengguna anda dengan sebenar-benarnya, anda tidak boleh menggunakan hanya penyulitan biasa untuk simpanan data dalam talian anda. Sebaliknya, anda perlu memilih sistem penyulitan yang lebih baik untuk privasi data anda. SpiderOak adalah salah satu platform penyimpanan data terenkripsi terbaik yang membolehkan anda menyimpan semua data perniagaan dan pengguna anda dalam satu persekitaran yang selamat dan sangat dienkripsi.

SpiderOak tidak hanya akan menyulitkan fail anda semasa pemindahan data, tetapi juga akan menyulitkan data anda secara tempatan sebelum dimuat naik ke pelayan awan dalam talian. Dengan cara ini, ia akan menggandakan enkripsi untuk semua data anda, dan anda dapat memastikan bahawa semua data tempatan dan awan selalu disulitkan dan diselaraskan pada semua peranti yang disambungkan.

2. Wickr – Sistem Pemesejan Terenkripsi

Sekiranya anda mahukan sistem komunikasi yang lebih baik untuk perniagaan kecil anda, terutama antara pekerja dalam syarikat anda, Wickr boleh menjadi platform yang baik untuk digunakan. Ini kerana sistem pesanan ini tidak seperti platform pesanan biasa yang terdapat di pasaran sekarang. Platform pemesejan lain mungkin mengenkripsi mesej anda, tetapi mereka hanya menggunakan sistem penyulitan biasa yang kadangkala penggodam dapat menerobos.

Wickr menggunakan sistem enkripsi 256-bit yang memberi pengguna kemampuan untuk melindungi pesan dan komunikasi mereka, serta maklumat peribadi yang ditransfer antara pengguna. Lebih-lebih lagi, ia berfungsi di pelbagai platform termasuk desktop dan peranti mudah alih.

3. HighTail – Pemindahan Data yang Selamat dan Disulitkan Antara Peranti

Terdapat banyak aplikasi yang tersedia di pasaran yang membolehkan anda berkongsi fail antara peranti. Namun, aplikasi tersebut biasanya tidak mempunyai jaminan bahawa data anda selamat. Aplikasi tersebut hanya berfungsi untuk membantu anda menghantar data dari satu peranti ke peranti lain, dan anda tidak akan pernah tahu sama ada syarikat di sebalik aplikasi tersebut mungkin mengumpulkan data pengguna sepanjang perjalanan..

Dengan HighTail, perkongsian fail antara pelbagai peranti seperti komputer ke peranti mudah alih akan dilakukan dengan lebih selamat. Ia mempunyai pelbagai ciri keselamatan yang memastikan fail anda dipindahkan dengan selamat dari satu peranti ke perangkat lain, yang memerlukan pengesahan, kata laluan, dan pengesahan identiti pengguna sebelum penerima dapat membuka fail yang dipindahkan.

4. FraudLabs Pro – Alat Pencegahan Penipuan

Sebagai perniagaan yang kebanyakannya berurusan dengan transaksi dalam talian, sangat penting bagi anda untuk mengelakkan perniagaan anda daripada melakukan pelbagai transaksi palsu. Bayaran balik balik dan transaksi palsu boleh berlaku bila-bila masa apabila anda menerima pembayaran kad kredit di laman web anda, jadi anda harus melindungi perniagaan anda dari kerugian keuntungan pada masa akan datang dengan menjaga sistem e-dagang anda bebas dari penipuan dan penipu.

FraudLabs Pro akan membantu perniagaan kecil anda untuk mencegah pelbagai kemungkinan transaksi penipuan pada sistem e-commerce anda dan memastikan bahawa semua transaksi yang melalui troli membeli-belah anda dilindungi dengan selamat. Tidak kira kaedah pembayaran apa pun yang anda terima, anda selalu dapat menggunakan alat ini untuk mencegah kemungkinan penipuan yang berlaku kapan saja.

5. AxCrypt – Alat Keselamatan Dan Penyulitan Fail

AxCrypt adalah perisian enkripsi yang membolehkan anda menyulitkan fail yang anda simpan di storan tempatan anda dengan mudah. Ia mempunyai enkripsi tahap tinggi yang membolehkan anda mengunci akses fail penting anda dengan pelbagai kaedah. Dengan cara ini, semua fail penting yang anda simpan secara tempatan akan sentiasa dilindungi dari sebarang akses yang tidak dibenarkan.

Selain itu, ia juga mempunyai ciri penyimpanan awan yang membolehkan anda menyimpan fail yang dienkripsi pada storan awan dan membaginya dengan orang lain menggunakan kunci penyulitan. Jadi, hanya orang yang mempunyai kunci untuk membuka fail yang dapat mengaksesnya.

Itu adalah alat yang harus anda gunakan dalam perniagaan kecil anda bersama dengan sambungan VPN yang sudah anda miliki. Alat ini dapat meningkatkan privasi dan keselamatan perniagaan dan data pengguna anda dengan ketara, dan anda pasti orang yang tidak bertanggungjawab tidak dapat mengakses fail penting anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map