5 Cara Menggunakan Sambungan Peribadi di TV Pintar Anda

Mempunyai TV pintar adalah satu perkara yang memudahkan anda melakukan pelbagai perkara di TV anda seperti yang anda lakukan di telefon pintar atau tablet anda. Anda boleh bermain permainan, menonton filem, mendengar muzik, melayari laman web, dan melakukan banyak aktiviti dalam talian lain hanya dengan menyambungkan TV pintar anda ke internet. Oleh kerana televisyen jenis ini mempunyai kemampuan yang serupa dengan telefon pintar dan tablet, anda juga dapat menggunakan TV pintar anda untuk melewati pelbagai batasan internet dengan menggunakan sambungan peribadi.


Sekiranya anda belum melakukannya, anda perlu memahami bahawa mungkin untuk anda menggunakan VPN di TV pintar anda dan menikmati kebebasan di internet tanpa menyatakan identiti sebenar anda. Namun, tidak banyak panduan mengenai cara mengatur atau menggunakan sambungan peribadi di TV pintar kerana masih ada beberapa orang yang benar-benar memiliki atau menggunakan TV jenis ini, terutama di negara-negara membangun. Berikut adalah 5 cara untuk menggunakan sambungan peribadi di TV pintar anda:

1. Pasang VPN Secara Langsung Dari App Store

Perkara yang baik mengenai TV pintar adalah sebilangannya sebenarnya berdasarkan Android, yang merupakan salah satu platform mudah alih yang paling popular di luar sana. Oleh itu, anda boleh mengakses gedung aplikasi dari TV pintar anda seperti yang anda lakukan dengan telefon pintar anda. Jadi, langkah pertama untuk menyambung ke sambungan peribadi di televisyen anda adalah dengan memasang aplikasi VPN terus dari gedung aplikasi. Cukup pergi ke kedai aplikasi dan cari aplikasi VPN yang ingin anda pasang. Untuk keselamatan, privasi, dan prestasi terbaik, Anda harus menggunakan perkhidmatan VPN yang bereputasi baik yang memberikan perlindungan privasi dan keselamatan terbaik untuk sambungan anda. Setelah memasangnya, ikuti sahaja arahan untuk mula menyambung ke rangkaian peribadi.

2. Pasang VPN Pada Penghala Anda

Sekiranya TV pintar tidak mempunyai kedai aplikasi yang terpasang, atau mustahil untuk anda menambahkan lebih banyak aplikasi padanya, anda hanya boleh memasang VPN pada penghala anda. Dengan menggunakan penghala yang didukung oleh penyedia perkhidmatan VPN, Anda cukup mengikuti petunjuk untuk menerapkan sambungan pribadi pada penghala Anda. Sudah tentu, untuk melakukannya, anda harus memenuhi dua syarat yang diperlukan. Syarat pertama ialah perkhidmatan VPN anda mesti membenarkan pemasangan penghala. Syarat kedua ialah model penghala anda mesti disokong oleh perkhidmatan VPN. Dengan cara ini, anda dapat menyambungkan televisyen anda ke penghala dan menikmati sambungan peribadi dengan segera.

3. Gunakan Kotak Penghala Dengan VPN Dipasang

Terdapat beberapa syarikat VPN yang menjual router VPN dalam kotak, yang bermaksud pada dasarnya mereka menjual peranti penghala dengan layanan VPN mereka yang terpasang di atasnya. Ini adalah kaedah yang baik untuk anda menggunakannya dengan TV pintar anda. Kotak penghala VPN akan membolehkan anda membuat sambungan peribadi plug-and-play untuk semua peranti anda, dan lebih-lebih lagi, anda tidak perlu menyiapkannya. Tidak ada perisian untuk dimuat turun. Anda cukup menghidupkannya dan menyambungkan TV ke peranti, dan secara automatik ia akan mempunyai rangkaian peribadi. Manfaat baik kaedah ini adalah anda dapat sekurang-kurangnya satu tahun langganan perkhidmatan VPN yang baik dengan pembelian penghala anda.

4. Kongsi Sambungan Peribadi Laptop Anda dengan TV Pintar Anda

Sekiranya perkhidmatan VPN anda tidak membenarkan anda memasang aplikasi sambungan peribadi mereka di penghala anda, ada cara lain untuk menyambungkan rangkaian peribadi ke televisyen anda. Ini adalah dengan pertama kali membuat sambungan peribadi pada komputer riba atau peranti desktop anda dengan sekurang-kurangnya sistem operasi Windows atau Mac dan kemudian menggunakan program perkongsian hotspot untuk berkongsi sambungan peribadi anda ke televisyen anda. Ini mungkin merupakan langkah yang agak membosankan, tetapi setelah ia siap, anda hanya perlu menyambungkan TV anda dengan komputer riba dan anda akan senang.

5. Gunakan Kaedah DNS Pintar

DNS pintar masih boleh dianggap sebagai sambungan peribadi hanya kerana ia membantu anda melewati sekatan internet menggunakan pelayan yang berbeza. Oleh itu, walaupun ia tidak menyediakan banyak ciri perlindungan privasi, DNS pintar dapat membantu anda memintas perlindungan wilayah dan membolehkan anda mengakses laman web atau aplikasi yang disekat dengan sekatan ini. Ia juga mudah disiapkan kerana anda hanya perlu menukar alamat DNS anda pada menu Tetapan TV pintar anda, dan anda akan dapat menggunakan sambungan anda seperti sambungan peribadi kerana anda dapat mengakses pelbagai aplikasi asing dan perkhidmatan dalam talian dengan alamat DNS pintar.

Itulah cara menggunakan sambungan peribadi di TV pintar anda. Sekiranya anda masih mempunyai TV “bisu” di rumah dan ingin membolehkan anda mengalirkan Netflix atau Hulu secara langsung dari TV anda, maka anda boleh menggunakan kotak TV Android atau kotak Apple TV untuk mewujudkannya. Ini akan menjadikan TV “bodoh” anda menjadi TV pintar, dan anda juga boleh mendapat manfaat daripada petua ini.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map