5 Cara VPN Dapat Membantu Menjaga Komunikasi E-mel Anda Selamat Dan Peribadi

Tidak kira dengan siapa anda dan tidak kira dengan siapa anda berkomunikasi, anda perlu memastikan bahawa komunikasi e-mel anda sentiasa selamat dan peribadi. Anda tidak boleh membiarkan sesiapa memantau perbualan e-mel anda, dan anda tidak boleh membiarkan semua jenis spammer merosakkan peti masuk anda. Anda juga tidak boleh membiarkan jenis penggodam mengirim e-mel jahat kepada anda, yang boleh membahayakan keselamatan dan privasi dalam talian anda. Inilah sebabnya mengapa anda perlu menggunakan sambungan VPN ketika anda berkomunikasi dengan kenalan anda melalui e-mel.


Terdapat banyak faedah yang akan anda perolehi ketika anda memutuskan untuk menggunakan VPN untuk semua komunikasi e-mel anda. Manfaat terbesar bagi anda adalah keselamatan dan privasi yang terjamin semasa anda menghantar dan menerima e-mel kerana rangkaian anda akan disulitkan dengan selamat. Terdapat banyak faedah lain yang anda dapat hanya dengan menggunakan sambungan peribadi untuk komunikasi dalam talian anda. Berikut adalah 5 cara VPN dapat membantu menjaga keselamatan komunikasi peribadi e-mel anda:

1. Ini Menggandakan Sistem Penyulitan Akaun E-mel Anda

Sekiranya anda menggunakan akaun e-mel percuma, seperti Gmail atau Outlook, anda tidak perlu risau tentang sistem penyulitan yang diterapkan ke akaun anda. Sebilangan besar penyedia perkhidmatan e-mel besar menggunakan sistem penyulitan standard untuk memastikan bahawa semua mesej anda disulitkan, tanpa mengira jenis sambungan yang anda gunakan. Walau bagaimanapun, perkhidmatan rangkaian peribadi maya dapat membantu melindungi akaun e-mel anda lebih banyak lagi, kerana ia menyediakan lapisan penyulitan lain untuk komunikasi e-mel anda. Dengan VPN, anda boleh log masuk ke akaun anda dengan selamat dan peribadi, dan aktiviti e-mel anda akan dilindungi sepenuhnya dari sebarang jenis pemantauan pihak ketiga.

2. Mesej Anda Selamat Dari Peretasan dan Penipuan

Sama ada anda menghantar atau menerima mesej, anda tidak perlu risau tentang serangan hacking dan spoofing yang melibatkan akaun e-mel anda. Dengan sambungan peribadi, mesej anda dihantar dan dihantar kepada anda dengan sistem enkripsi berganda, yang bermaksud bahawa tidak ada yang dapat meretas mesej anda dan membaca kandungannya. Juga, tidak ada yang dapat menipu mesej e-mel anda dan menipu anda dengan mesej palsu, atau bahkan mengirim mesej palsu ke kenalan anda dengan nama anda.

3. Anda Selamat Dari Segala Jenis E-mel Berbahaya

Malah aktiviti mudah menghantar dan menerima e-mel boleh membawa akibat buruk kepada anda sekiranya anda tidak berhati-hati. Itulah sebabnya terdapat sesuatu yang disebut folder Spam dalam akaun e-mel anda. Folder ini digunakan untuk menyaring e-mel sampah yang dihantar ke akaun anda dan juga untuk melindungi anda dari pelbagai ancaman berbahaya yang lain. Anda lihat, orang boleh menghantar e-mel jahat kepada anda, iaitu e-mel yang mengandungi program jahat, pautan pancingan data, mesej penipuan, dan sebagainya. Dengan sambungan peribadi, anda tidak perlu risau tentang jenis e-mel jahat ini, kerana rangkaian peribadi dapat melindungi akaun anda dari ancaman ini secara automatik.

4. Anda Hanya Boleh Menukar Mesej E-mel Dengan Orang Yang Anda Percayai

Mempunyai komunikasi e-mel peribadi sepenuhnya bermaksud anda hanya berkomunikasi dengan orang yang anda percayai, bukan dengan penipu atau penipu. Privasi alamat e-mel anda penting untuk melindungi akaun anda dari segala jenis komunikasi buruk, yang hanya boleh membahayakan privasi dan keselamatan dalam talian anda. Anda tidak perlu menangani pelbagai jenis jenayah siber seperti memeras ugut, mesej pancingan data, penipuan, spam atau mesej sampah, lampiran fail berbahaya, dan sebagainya. VPN akan melindungi komunikasi e-mel anda sehingga anda hanya dapat mengirim dan menerima e-mel dengan orang yang anda percayai.

5. Anda Boleh Mencegah Spammer dan Penipu Dari Menghantar Mesej Sampah

Menerima terlalu banyak mesej spam boleh mengganggu, terutamanya jika anda mempunyai lebih daripada 10 mesej spam yang dihantar kepada anda setiap hari. Ini akan mengisi peti masuk anda dengan cepat, dan anda tidak dapat memperoleh nilai yang signifikan daripada mesej tersebut. Spammer dan penipu ini tidak akan berhenti menghantar mesej sampah kepada anda melainkan anda melakukan sesuatu untuk menghalangnya daripada melakukannya. Dengan sambungan rangkaian peribadi, sangat mudah bagi anda untuk melindungi alamat e-mel anda dari pelbagai spammer dan penipu yang menghantar surat sampah setiap hari. Oleh kerana sambungan anda akan memastikan bahawa hanya orang yang sah yang dapat menghubungi alamat e-mel anda, ini dapat membantu anda mencegah penipu dan penipu daripada mengisi peti masuk anda dengan mesej yang tidak berguna mereka.

Itulah 5 cara VPN dapat memastikan komunikasi e-mel anda selamat dan peribadi. Tanpa VPN, anda masih boleh menggunakan akaun e-mel anda dengan selamat. Walau bagaimanapun, risiko mendapat banyak e-mel berbahaya adalah besar. Dengan VPN, anda akan menghilangkan semua risiko tersebut, dan anda akan dapat menjadikan komunikasi e-mel anda benar-benar selamat, selamat dan peribadi untuk anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map