5 Faedah Yang Anda Mendapatkan Semasa Mengakses YouTube Menggunakan Rangkaian Peribadi Maya

Walaupun anda mungkin dapat menonton video YouTube dengan baik, ada jutaan orang di beberapa negara yang tidak dapat melakukannya kerana YouTube disekat oleh pemerintah mereka. Itulah sebabnya sebilangan orang tersebut berjaya melewati sekatan internet negara mereka dan mengakses YouTube seperti orang lain dengan menggunakan VPN. Namun, ini bukan mengenai membuka kunci akses yang disekat ke YouTube menggunakan VPN. Ini mengenai penggunaan VPN untuk mengakses YouTube, tidak kira sama ada negara anda menyekat laman web ini atau tidak. Sudahkah anda mencubanya?


Terdapat banyak perkara menarik yang dapat anda perolehi apabila anda hanya menghidupkan rangkaian peribadi maya anda dan mengakses laman web streaming video terbesar di internet dengan menyembunyikan alamat IP anda. Dengan menggunakan alamat IP yang anda dapat dari sambungan VPN anda, ada banyak perkara yang dapat anda lihat di YouTube, yang tidak dapat anda lihat sebelumnya. Berikut adalah 5 faedah yang anda dapat apabila anda mengakses YouTube menggunakan rangkaian peribadi maya:

1. Anda Boleh Melihat Video Yang Sedang Tren Dari Negara Lain

Berbagai negara mempunyai video yang berbeza untuk ditawarkan di YouTube. Oleh itu, video yang menjadi tren di satu negara juga berbeza dengan video yang menjadi tren di negara lain. Oleh kerana VPN akan membolehkan anda beralih antara negara dan menggunakan alamat IP dari negara itu, ini bermakna anda dapat melihat video yang sedang tren dari negara lain. Anda dapat melihat perkara yang popular di negara-negara tertentu dan perkara-perkara apa yang paling banyak dibincangkan di sana. Ini dapat memberi anda banyak maklumat baru yang sangat menarik untuk diterokai.

2. Anda Boleh Melihat Video Tertentu Yang Tidak Terdapat

Melayari laman web YouTube menggunakan alamat IP lain akan membolehkan anda melihat video yang disyorkan yang berbeza dari yang biasa anda lihat. Terdapat juga video yang akan tersedia untuk anda, yang biasanya tidak tersedia. Sebenarnya, laman utama YouTube anda akan berbeza, dan akan ada banyak perkara yang dapat dijumpai hanya dengan melayari laman utama. Juga, jika sebelumnya anda tidak dapat menonton video kerana sekatan wilayah, anda dapat menonton video tersebut tanpa masalah.

3. Anda Boleh Melanggan Perkhidmatan YouTube Premium

Terdapat beberapa perkhidmatan YouTube premium yang kini hanya tersedia untuk negara tertentu. Perkhidmatan ini biasanya tidak ditawarkan di negara lain, dan biasanya tidak diketahui atau disembunyikan daripada pengguna dari negara lain. Tetapi, dengan mengaktifkan rangkaian peribadi maya dan mengakses YouTube menggunakan alamat IP negara yang layak untuk perkhidmatan premium tersebut, anda dapat melihat tawaran mereka dan bahkan melanggan perkhidmatan tersebut. Dengan cara ini, anda dapat menikmati perkhidmatan penstriman video ini seperti sebelumnya.

4. Anda Boleh Menonton Video Muzik Vevo Di YouTube

Video muzik Vevo tersedia di YouTube, dan mereka menampilkan video muzik dari pelbagai artis dari seluruh dunia. Video-video ini biasanya menjadi populariti artis tertentu kerana video ini dapat menjadi viral dengan cepat. Perkara yang baik mengenai video muzik Vevo adalah bahawa video ini adalah video muzik asli yang dikeluarkan oleh artis atau label rakaman masing-masing, dengan gambar dan suara berkualiti tinggi. Perkara yang buruk adalah bahawa ia mungkin tidak tersedia di negara anda. Dengan kata lain, semasa anda dapat mengakses YouTube, anda mungkin tidak dapat mengakses video muzik Vevo. Dengan menggunakan sambungan VPN, Anda akan dapat mengakses video muzik Vevo seperti pengguna lain dan menikmati muzik kegemaran anda kapan saja anda mahu.

5. Anda Boleh Mengabaikan Pemblokiran YouTube Di Negara Anda

Ini adalah perkara yang paling penting. Sekiranya anda tinggal di negara yang tidak membenarkan anda mengakses YouTube dan banyak laman web lain, rangkaian peribadi maya hanya dapat menyekat sekatan tersebut dan membolehkan anda menikmati laman web penstriman video ini ke isi hati anda. Bukan hanya itu, anda juga akan dapat membuka blokir banyak laman web lain yang disekat oleh pemerintah di negara anda. Dengan cara ini, anda tidak perlu ketinggalan dengan kehebatan YouTube, yang merupakan perkhidmatan streaming video terbaik dan terbesar di internet.

Itulah 5 faedah yang anda dapat apabila anda mengakses YouTube menggunakan rangkaian peribadi maya. VPN akan membolehkan anda menikmati pelbagai jenis video yang ditawarkan laman web ini. Ini juga akan membolehkan anda mempelajari banyak perkara tentang apa yang popular di negara lain, serta pilihan video baru untuk ditonton berdasarkan cadangan setiap negara. Ringkasnya, anda dapat menikmati pengalaman YouTube sepenuhnya hanya dengan menggunakan sambungan VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map