5 Kelebihan Opera VPN Dan Mengapa Ini VPN Percuma Terbaik Untuk Digunakan

Opera adalah salah satu daripada beberapa penyemak imbas yang boleh anda gunakan untuk mengakses internet tanpa nama. Ini kerana di antara banyak penyemak imbas arus perdana, Opera adalah yang memberikan pengguna akses percuma ke perkhidmatan rangkaian peribadi maya mereka yang disebut Opera VPN, yang dapat diaktifkan oleh pengguna melalui menu Tetapan. Ciri sambungan peribadi bersepadu ini dimungkinkan setelah syarikat di belakang penyemak imbas Opera memperoleh syarikat VPN yang cukup terkenal beberapa tahun sebelumnya. Yang paling penting, Opera memberi pengguna rangkaian akses peribadi maya secara percuma tanpa had.


Dengan beratus-ratus bahkan ribuan perkhidmatan VPN percuma yang tersedia di seluruh dunia, Opera VPN menonjol dari orang ramai dengan menawarkan perkhidmatan sambungan peribadi maya percuma yang mudah digunakan dan dapat diakses oleh semua orang. Tidak ada batasan dalam had lebar jalur yang boleh digunakan pengguna dengan perkhidmatan tersebut, dan ada juga pelbagai faedah lain yang dapat mereka peroleh. Sekiranya anda tidak mahu membayar perkhidmatan VPN, pasti inilah yang harus anda gunakan. Berikut adalah 5 kelebihan Opera VPN dan mengapa ia adalah VPN percuma terbaik untuk digunakan:

1. Ia Diintegrasikan Dengan Penyemak Imbas

Sekiranya anda adalah pengguna penyemak imbas Opera dan menggunakan penyemak imbas ini sebagai penyemak imbas utama anda untuk mengakses internet, anda tidak perlu memasang alat tambah untuk dapat menggunakan perkhidmatan VPN yang disertakan dengannya. Anda hanya mengaktifkan sambungan peribadi di bawah tetapan Privasi di penyemak imbas, dan anda perlu melakukannya. Rangkaian peribadi maya sudah tertanam di dalam penyemak imbas dan anda juga dapat mengkonfigurasinya dengan mudah dari antara muka penyemak imbas. Jadi, tidak seperti perkhidmatan percuma lain yang memerlukan anda memasang perisian atau tambahan, anda boleh menggunakan Opera VPN di luar kotak.

2. Ia Berasal Dari Syarikat Yang Terhormat

Opera adalah syarikat yang terkenal, dan telah menjadi salah satu pembangun penyemak imbas terbaik dengan rekod prestasi yang baik selama lebih dari satu dekad. Sebenarnya, ia adalah salah satu penyemak imbas arus perdana yang selalu menjaga privasi pengguna sebagai salah satu tujuan utamanya. Integrasi sambungan VPN dalam penyemak imbas dilakukan sesuai dengan dasar privasi dan juga tujuan perkhidmatan mereka. Mereka benar-benar ingin menjadikan internet menjadi tempat yang lebih selamat bagi pengguna mereka untuk meneroka dan meningkatkan perlindungan privasi dalam talian mereka melalui sambungan VPN.

3. Tidak Ada Had Lebar Jalur Sama sekali

Sebilangan besar perkhidmatan VPN percuma di luar sana akan menawarkan anda sambungan peribadi dengan lebar jalur terhad yang mereka peruntukkan setiap bulan untuk pengguna. Setelah anda menggunakan semua lebar jalur yang diperuntukkan untuk bulan tersebut, anda diminta untuk menunggu sebulan lagi untuk mendapatkan kuota lebar jalur percuma untuk sambungan peribadi. Atau, jika anda tidak mahu menunggu bulan berikutnya, anda boleh membeli pelan langganan premium yang mereka tawarkan. Ini tidak berlaku dengan Opera VPN. Sambungan peribadi maya berasaskan penyemak imbas ini menawarkan kepada pengguna mereka sambungan peribadi tanpa had yang dapat mereka gunakan tanpa batasan atau batasan.

4. Perkhidmatannya Paling Stabil Dan Boleh Dipercayai

Sekali lagi, kerana ciri VPN yang terintegrasi dalam penyemak imbas berasal dari perkhidmatan VPN yang cukup terkenal dan terkenal yang telah diperoleh oleh Opera beberapa tahun sebelumnya, ini bermaksud bahawa perkhidmatan tersebut kebanyakannya stabil dan dapat dipercaya untuk digunakan. Tidak seperti perkhidmatan VPN percuma lain yang anda dapati di pasaran sekarang, anda jarang mengalami masalah sambungan dengan perkhidmatan Opera VPN. Walaupun anda mengalami masalah sambungan, anda hanya perlu menghidupkan semula penyemak imbas dan masalahnya biasanya diselesaikan dengan segera.

5. Itu Tidak Menjual Data Peribadi Anda

Opera VPN komited untuk menjaga keselamatan dan privasi pengguna sebagai perhatian utama kerana mereka percaya pada internet yang selamat, percuma dan terbuka. Sama seperti penyemak imbas bukan keuntungan lain yang menyediakan penyemak imbas mereka sebagai cara bagi pengguna untuk mendapatkan privasi dan keselamatan dalam talian, inilah yang telah dilakukan oleh Opera selama bertahun-tahun. Oleh itu, mereka tidak menggunakan fitur VPN mereka untuk menjual data peribadi pengguna mereka, dan sebenarnya, ia digunakan untuk melindungi data pengguna mereka lebih banyak lagi. Ini adalah satu lagi faedah yang menjadikan Opera VPN salah satu perkhidmatan percuma terbaik yang boleh anda gunakan. Oleh itu, jika anda mahukan keselamatan dan privasi sepenuhnya semasa melayari dengan Opera, jangan lupa untuk mengaktifkan ciri kecil ini di bawah tetapan Privasi.

Itulah kelebihan Opera VPN dan mengapa ia merupakan VPN percuma terbaik untuk digunakan. Anda mungkin mendapat banyak perkhidmatan sambungan peribadi percuma di luar sana, tetapi ini adalah perkhidmatan yang boleh anda percayai.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me