5 Kelebihan yang Dapat Dikeluarkan oleh Penyemak Imbas Tanpa Nama kepada Privasi Dalam Talian Anda

Untuk menjadi tanpa nama dalam talian, anda tidak perlu menggunakan VPN untuk melakukannya. Walaupun VPN masih disyorkan jika anda ingin online dengan perlindungan privasi dan keselamatan penuh, menggunakan penyemak imbas tanpa nama dapat melakukan muslihat. Tanpa VPN apa-apa, penyemak imbas tanpa nama dapat membantu anda menyambung ke internet dengan selamat dan tanpa nama. Beberapa penyemak imbas tanpa nama terkenal termasuk Tor, Opera (dengan Opera VPN aktif), Firefox Focus untuk peranti mudah alih, dan beberapa yang lain. Cukup dengan memasang salah satu penyemak imbas ini, anda boleh mula melayari internet tanpa perlu risau tentang pemantauan dan pengawasan pihak ketiga.


Satu-satunya ciri penyemak imbas tanpa nama adalah bahawa ia sering dibina untuk melindungi privasi dan keselamatan pengguna. Oleh itu, apabila mereka menggunakannya, mereka dapat memperoleh pelbagai faedah seperti ketika mereka menggunakan rangkaian peribadi maya. Juga, penyemak imbas ini sering dilengkapi dengan sambungan VPN sehingga dapat memberikan anonimitas yang lebih baik bagi pengguna. Berikut adalah 5 kelebihan yang dapat dibawa oleh penyemak imbas tanpa nama untuk privasi dalam talian anda:

1. Anda Tidak Memerlukan VPN Untuk Tetap Peribadi Dalam Talian

Dengan menggunakan penyemak imbas tanpa nama, tidak perlu memasang VPN. Sudah tentu, jika anda ingin melindungi rangkaian anda di seluruh sistem, anda harus memasang VPN. Tetapi, jika anda hanya perlu melayari laman web secara peribadi, ini adalah kaedah termudah. Ini kerana penyemak imbas tanpa nama sering mempunyai ciri VPN tertanam di dalamnya, yang membolehkan anda melayari web secara peribadi. Beberapa penyemak imbas membolehkan anda menghidupkan dan mematikan fitur VPN mengikut pilihan anda sementara yang lain menghidupkan VPN secara kekal. Oleh itu, dengan hanya menggunakan penyemak imbas ini, anda boleh terus kekal dalam talian dan secara automatik anda bebas dari sebarang jenis sekatan dalam talian yang berlaku di negara anda.

2. Secara automatik Menghapus Sejarah Penyemakan Imbas Anda

Mari kita lihat Firefox Focus, yang merupakan jenis penyemak imbas tanpa nama untuk peranti mudah alih. Apabila anda menggunakannya, anda akan dapat melihat apa sahaja yang anda suka secara peribadi. Tetapi, setelah anda menutup penyemak imbas, semua sejarah penyemakan imbas anda akan dihapus secara automatik. Apabila anda membuka penyemak imbas sekali lagi, anda akan mula dari awal, seolah-olah anda tidak pernah menggunakannya sebelumnya. Ini akan menjadikan sesi dalam talian anda peribadi di peranti anda, dan sangat berguna terutamanya jika anda berkongsi peranti anda dengan orang lain.

3. Anda Selamat Daripada Jenis Pemantauan Pihak Ketiga

Sekiranya anda ingin melayari internet tanpa perlu melakukan sebarang jenis pemantauan pihak ketiga, anda harus menggunakan penyemak imbas tanpa nama dan bukannya penyemak imbas biasa anda. Ini kerana apabila anda menggunakan penyemak imbas tanpa nama untuk aktiviti internet harian anda, secara automatik anda akan selamat dari segala jenis pemantauan dan pengawasan, yang sering dilakukan oleh pemerintah, ISP, dan syarikat. Anda tidak akan meninggalkan jejak dalam sesi penyemakan imbas anda dan tidak ada yang dapat menjejaki kebiasaan melayari anda juga. Anda juga dapat dilindungi dari segala jenis ancaman dalam talian berbahaya yang mungkin membahayakan privasi dan keselamatan dalam talian anda.

4. Ini Disarankan Oleh Pelbagai Pakar Keselamatan

Banyak pakar mengesyorkan pengguna internet menggunakan VPN atau penyemak imbas tanpa nama untuk melindungi aktiviti dalam talian mereka sebagai tindak balas terhadap pelbagai insiden jenayah siber yang berlaku dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Sebenarnya, dengan semakin banyak ancaman dalam talian dibuat untuk mencuri lebih banyak data dari pengguna, semakin penting bagi pengguna untuk melindungi aktiviti dalam talian mereka dengan menggunakan pelbagai alat keselamatan yang disarankan oleh para pakar. Alat ini termasuk VPN, perisian keselamatan, firewall, dan penyemak imbas tanpa nama.

5. Ia Mempunyai Pelbagai Ciri Keselamatan Dan Privasi

Tidak seperti penyemak imbas biasa yang menumpukan pada pengalaman dan kemudahan pengguna, penyemak imbas tanpa nama lebih menumpukan pada keselamatan dan privasi pengguna internet. Ia biasanya dilengkapi dengan pelbagai ciri keselamatan dan privasi yang tidak biasa terdapat di penyemak imbas lain. Sebagai contoh, penyemak imbas tanpa nama yang baik akan dilengkapi dengan rangkaian peribadi maya, pelayan relay peribadi, sambungan HTTPS, anti-malware, penyekat iklan, dan banyak lagi ciri serupa yang lain. Semua ciri ini telah dipasang di penyemak imbas sejak anda membukanya pada kali pertama, jadi anda tidak perlu memasang tambahan atau pelanjutan keselamatan tambahan untuknya.

Itulah 5 kelebihan yang boleh dibawa oleh penyemak imbas tanpa nama kepada privasi dalam talian anda. Sekiranya anda ingin mengetahui rasa kebebasan internet dan melengkapkan nama diri dalam talian, penyemak imbas tanpa nama adalah perkara pertama yang perlu anda cuba. Lebih baik lagi, anda juga dapat memasang perkhidmatan VPN premium sambil menggunakan penyemak imbas seperti itu, sehingga anda akan mendapat perlindungan keamanan dan privasi maksimum untuk perangkat Anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map