5 Langkah Memasang VPN Di Amazon Fire TV Untuk Menstrim Kandungan Terhad Kawasan

Amazon Fire TV adalah peranti kecil yang dapat anda pasangkan ke HDTV melalui port HDMI, yang menyediakan pelbagai saluran penstriman yang dapat anda nikmati dengan segera. Produk ini tersedia secara eksklusif di Amazon, dan digunakan terutamanya untuk memudahkan pelanggan melakukan streaming video dari Amazon Prime Video, walaupun terdapat banyak saluran streaming yang tersedia dengan produk ini, seperti Netflix, Hulu, PlayStation Vue, dan suka. Anda juga boleh memasang aplikasi khusus di atasnya kerana ia berjalan pada OS Android khusus. Walau bagaimanapun, anda mungkin perlu mengubahnya sedikit demi sedikit.


Walaupun nampaknya ini adalah peranti masuk untuk mengubah TV anda menjadi hiburan streaming terbaik, anda harus sedar bahawa kebanyakan perkhidmatan penstriman hanya tersedia di AS dan kebanyakannya dapat diakses oleh warga AS. Oleh kerana kebanyakan saluran ini dilindungi wilayah, anda tidak dapat menstrimkan sebahagian besar saluran yang tersedia tanpa VPN. Oleh itu, untuk menjadikan Amazon Fire TV mampu menstrim saluran ini di negara anda, anda perlu mempunyai VPN yang aktif semasa menggunakannya. Berikut adalah 5 langkah untuk memasang VPN di Amazon Fire TV untuk menstrimkan kandungan terhad wilayah:

1. Dapatkan Peranti Anda terlebih dahulu

Peranti Fire TV tersedia secara eksklusif di Amazon, dan tidak dihantar kepada pelanggan yang tinggal di luar negara yang disokong. Selalunya, ia akan dihantar ke alamat AS sahaja. Jadi, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah membeli peranti itu sendiri dari Amazon. Oleh kerana ia tidak menyokong penghantaran untuk kebanyakan negara di dunia, anda boleh menggunakan alamat AS dan perkhidmatan penghantaran maya untuk menghantar produk ke rumah anda.

Harga produk itu sendiri sangat berpatutan berbanding dengan peranti lain yang serupa seperti kotak Apple TV atau Android TV, dan spesifikasi yang ditawarkan untuk peranti ini juga sangat baik, membolehkan anda menikmati pelbagai video definisi tinggi tanpa kelewatan atau masalah

2. Langgan VPN Premium Dengan Sokongan Pemasangan Penghala

Perkara seterusnya yang perlu anda lakukan ialah melanggan perkhidmatan VPN premium yang menyokong pemasangan aplikasi VPN mereka pada penghala. Ia juga harus menyokong pemasangan untuk konfigurasi Amazon Fire TV atau OpenVPN. Tanpa sokongan ini, anda tidak akan dapat menggunakan VPN anda pada peranti Fire TV yang telah anda beli.

Jangan lupa untuk menggunakan perkhidmatan rangkaian persendirian maya percuma untuk tujuan ini kerana kebanyakan perkhidmatan percuma mempunyai lebar jalur terhad, yang boleh anda gunakan untuk menstrimkan beberapa video. Anda perlu melanggan perkhidmatan VPN yang sebenar dan bereputasi sehingga anda dapat melakukan streaming tanpa had di Amazon Fire TV.

3. Pasang Aplikasi OpenVPN Di Amazon Fire TV

Selain memasang sambungan VPN pada penghala anda dan menyambungkan tongkat Fire TV anda ke rangkaian penghala, ada cara lain untuk menggunakan sambungan VPN di Fire TV. Anda hanya perlu memasang aplikasi OpenVPN di atasnya. Peranti tidak membenarkan anda memasang aplikasi pihak ketiga secara lalai, jadi anda perlu mengaktifkan ciri ini di menu Tetapan.

Kemudian, anda boleh memuat turun pemasang aplikasi OpenVPN dan memasangnya di kayu Fire TV anda. Setelah dipasang, anda boleh pergi ke laman web rasmi perkhidmatan VPN untuk memuat konfigurasi OpenVPN.

4. Muatkan Modul Dari Penyedia Perkhidmatan VPN Anda Ke Aplikasi OpenVPN

Aplikasi OpenVPN yang telah anda pasang tidak akan berfungsi jika anda tidak memberikannya fail konfigurasi yang serasi. Oleh itu, pada aplikasi OpenVPN, anda perlu mengkonfigurasi sambungan OpenVPN dengan konfigurasi VPN yang anda dapat dari penyedia perkhidmatan VPN anda. Fail konfigurasi ini dapat digunakan untuk menghubungkan aplikasi OpenVPN dengan pelayan yang disediakan oleh rangkaian peribadi maya yang Anda langgani.

Setelah anda mengkonfigurasi OpenVPN untuk berhubung dengan penyedia perkhidmatan VPN anda, anda boleh menguji sambungan peribadi untuk melihat apakah ia berfungsi di Amazon Fire TV anda.

5. Gunakan Hanya Pelayan AS Semasa Menggunakan TV Kebakaran

Apabila dikonfigurasi dengan betul, aplikasi OpenVPN yang baru anda pasang pada peranti Fire TV anda akan berfungsi untuk menyambung ke pelbagai pelayan peribadi seperti yang disediakan oleh perkhidmatan sambungan peribadi maya anda. Namun, agar anda dapat menstrimkan pelbagai saluran yang tersedia pada peranti Fire TV, anda hanya perlu menggunakan pelayan AS untuk streaming.

Ingat bahawa untuk mengalirkan sebahagian besar saluran yang tersedia untuk Fire TV, seperti Amazon Prime Video, Netflix, Hulu, PlayStation Vue, dan lain-lain, anda perlu melanggan perkhidmatan streaming tersebut. Juga, ingat bahawa kebanyakan dari mereka hanya menerima pelanggan AS dan anda perlu membayar yuran langganan bulanan atau tahunan untuk menikmati kandungan mereka. Oleh itu, anda mungkin perlu menggunakan alamat AS maya anda sepanjang masa dan membayar langganan streaming menggunakan kad hadiah.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map