5 Manfaat Yang Dapat Anda Dapatkan Semasa Menggunakan Pelayan AS Dalam Sambungan VPN Anda

Apabila anda menggunakan perkhidmatan VPN premium, anda akan menemui banyak negara untuk dipilih untuk pelayan peribadi anda. Negara yang paling biasa adalah Amerika Syarikat, Kanada, Jepun, Jerman, UK, Belanda, dan Australia. Apapun pelayan yang anda pilih, anda akan dapat memperoleh keuntungan dari mengakses internet tanpa batasan sama sekali, yang bermaksud bahawa anda boleh melewati segala jenis penyekat laman web dan penapisan yang telah diterapkan oleh kerajaan anda.


Namun, ada berita menarik menggunakan VPN yang harus anda ketahui. Di antara banyak pelayan yang boleh anda pilih dari sambungan VPN anda, pelayan AS nampaknya adalah satu-satunya yang memberi anda banyak faedah. Semasa anda menyambung ke pelayan AS, anda mungkin dapat menikmati pelbagai kelebihan yang tidak diberikan semasa anda menggunakan pelayan peribadi dari negara lain. Berikut adalah 5 faedah yang anda dapat apabila menggunakan pelayan AS dalam sambungan VPN anda:

1. Anda Mendapat Sebahagian Besar Hiburan Dunia

Sekiranya alasan utama anda menggunakan VPN adalah kerana anda ingin menikmati pelbagai jenis hiburan tanpa disekat atau ditapis oleh pemerintah, maka pelayan AS harus menjadi pilihan pertama pelayan VPN anda. Dengan menggunakan pelayan AS, anda akan dapat menggunakan alamat IP yang berpangkalan di AS, yang bermaksud bahawa anda akan melayari laman web seolah-olah anda melakukannya dari Amerika Syarikat. Apa yang menarik adalah bahawa anda akan mendapat sebahagian besar hiburan dunia dalam talian kerana AS adalah pasaran utama untuk hiburan seperti filem, siri TV, permainan, video, buku dan banyak lagi. Anda akan dapat membuka pintu untuk pengalaman dalam talian yang hebat.

2. Anda Boleh Mendapat Banyak Kandungan Percuma Yang Mungkin Tidak Terdapat Di Negara Lain

Sebilangan besar perkhidmatan penstriman yang berpusat di AS menawarkan kandungan percuma untuk warga AS. Namun, kandungan yang sama mungkin tidak tersedia di negara lain kerana wilayahnya dibatasi. Sebagai contoh, siri TV atau video animasi tertentu hanya tersedia di pasar AS, dan video tersebut dapat disiarkan secara bebas dengan iklan. Dengan pelayan AS di VPN anda, tidak akan menjadi masalah bagi anda untuk mengakses kandungan percuma tersebut. Anda hanya perlu mendaftar ke perkhidmatan penstriman percuma dan anda boleh pergi.

3. Anda Boleh Menggunakan Perkhidmatan Digital Premium Terbaik di Dunia

Bukan hanya kandungan percuma, terdapat juga banyak kandungan premium yang hanya tersedia untuk warga AS. Sebagai contoh, di banyak negara, Netflix tidak tersedia. Juga, walaupun Netflix tersedia di negara lain, pemilihan filem yang dapat anda tonton selalu kurang daripada filem yang tersedia di perkhidmatan Netflix AS. Bukan hanya Netflix. Terdapat beratus-ratus perkhidmatan digital premium yang boleh anda gunakan hanya di AS. Dengan menggunakan pelayan VPN yang berpusat di Amerika Syarikat, anda boleh menggunakan perkhidmatan digital premium terbaik di dunia yang kini dapat diakses oleh anda.

4. Anda Mempunyai Sambungan Dan Prestasi Pelayan Terbaik

Terdapat banyak penyedia perkhidmatan VPN yang berpusat di AS, jadi secara semula jadi mereka akan mengoptimumkan sambungan dan prestasi pelayan AS terlebih dahulu sebelum mereka bekerja di pelayan yang berada di negara lain. Sebagai pengguna VPN, ini adalah kelebihan besar bagi anda, kerana ini bermaksud bahawa pelayan Amerika Syarikat akan tersedia untuk anda dengan kelajuan dan prestasi sambungan terbaik. Dengan menggunakan pelayan yang berpangkalan di AS, anda akan dapat memperoleh pengalaman VPN terbaik dari segi kelajuan, prestasi, dan kebolehpercayaan.

5. Anda Boleh Membuka Ciri Premium Dari Laman Web Kegemaran Anda

Beberapa laman web kegemaran anda, yang mungkin banyak terdapat di seluruh dunia, mungkin mempunyai sesuatu yang istimewa untuk ditawarkan kepada warga AS. Ini kerana banyak laman web ini berpusat di Amerika Syarikat. Sebagai contoh, YouTube, sementara menjadi perkhidmatan penstriman video terbesar di dunia, tersedia secara percuma di kebanyakan negara di dunia. Namun, apabila anda mengakses YouTube menggunakan pelayan AS, anda akan dapat melihat bahawa ia juga menawarkan ciri premium untuk warga AS, yang membolehkan anda menonton video di YouTube tanpa iklan, menyimpan video untuk tontonan luar talian, dan banyak lagi. Bukan hanya YouTube. Terdapat banyak laman web lain yang menawarkan ciri premium hanya untuk pengguna yang berpangkalan di AS, yang boleh anda manfaatkan jika menggunakan pelayan VPN yang berpangkalan di AS.

Itulah 5 faedah yang anda dapat apabila menggunakan pelayan AS dalam sambungan VPN anda. Oleh kerana pelayan AS selalu tersedia di mana-mana perkhidmatan VPN, hanya perlu menukar pelayan VPN semasa anda ke pelayan Amerika Syarikat untuk mendapatkan semua faedah ini. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda dapat memanfaatkan langganan VPN anda dengan lebih banyak.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me