5 Tanda Penyedia Perkhidmatan VPN Yang Buruk

Pada masa kini, terdapat banyak penyedia perkhidmatan VPN yang menawarkan perkhidmatan mereka dengan harga yang berpatutan, dan juga memberi pengguna pelbagai ciri yang dapat melindungi sambungan internet mereka lebih jauh. Bahkan ada perkhidmatan VPN yang menawarkan perkhidmatan mereka secara percuma, yang bermaksud anda boleh menggunakan rangkaian peribadi maya mereka tanpa membayar yuran bulanan atau tahunan. Walau bagaimanapun, ia datang dengan banyak batasan, dan mereka biasanya mengehadkan lebar jalur atau lalu lintas internet mereka.


Apa Jenis Perkhidmatan VPN yang Harus Dielakkan Dengan Segala Kos?

Dengan permintaan sambungan VPN yang semakin meningkat disebabkan oleh pelbagai sekatan internet yang diterapkan oleh banyak kerajaan di seluruh dunia, banyak pengguna internet ingin mendapatkan kembali kebebasan dalam aktiviti dalam talian mereka. Inilah sebabnya mengapa sambungan VPN semakin popular, dan dengan populariti itu, semakin banyak penyedia perkhidmatan VPN baru tersedia.

Namun, anda harus memahami bahawa kerana perkhidmatan VPN banyak terdapat pada masa kini, semakin sukar bagi anda untuk memilih yang betul. Untuk dapat memilih perkhidmatan VPN yang tepat untuk anda, anda seharusnya dapat membezakan yang baik dari yang buruk. Berikut adalah 5 tanda penyedia perkhidmatan VPN yang tidak baik, yang perlu anda hindari dengan segala kos:

1. Tidak Mempunyai Reputasi

Jangan segera terpikat dengan penyedia perkhidmatan VPN melainkan mereka mempunyai reputasi yang terbukti untuk menyokong tuntutan mereka. Perkara ini berlaku terutamanya bagi penyedia perkhidmatan VPN baru. Biasanya, penyedia VPN baru akan menawarkan perkhidmatan yang didakwa lebih baik daripada yang sudah ada. Mereka akan mendakwa bahawa mereka akan lebih baik dalam melindungi keselamatan dan privasi dalam talian anda. Mereka mendakwa bahawa mereka mempunyai pelayan yang lebih baik, kelajuan yang lebih baik, penyulitan yang lebih baik, dan sebagainya. Sentiasa perhatikan apa yang orang katakan mengenai perkhidmatan VPN ini sebelum anda memutuskan untuk menggunakannya. Ketika memilih VPN yang tepat, reputasi menjadi yang pertama.

2. Ini Menawarkan Harga Yang Sangat Murah Dengan VPN Percuma Yang Ada

Harga perkhidmatan VPN biasa boleh berkisar antara $ 6 – $ 11 sebulan, bergantung pada ciri yang mereka tawarkan kepada pelanggan mereka. Namun, jika anda melihat penyedia perkhidmatan VPN yang menawarkan harga yang sangat murah untuk perkhidmatan mereka, dan mereka juga menawarkan perkhidmatan VPN percuma, anda harus sedar bahawa mereka mungkin penyedia perkhidmatan yang tidak baik. Kecuali mereka menjalankan beberapa jenis promosi, jangan mendekati jenis perkhidmatan VPN ini. Ini benar terutamanya jika perkhidmatan VPN percuma dihujani iklan yang tidak terkira banyaknya, dan sangat lambat.

3. Ini Meniru Penyedia Perkhidmatan VPN Yang Popular dan Terpuji

Katakan anda menjumpai penyedia perkhidmatan VPN baru yang sangat baik. Tetapi, ada sesuatu yang mencurigakan mengenainya. Keseluruhan laman web menyerupai penyedia VPN popular yang sudah anda ketahui, dan ia menawarkan ciri dan teknologi yang serupa. Ia tersedia untuk anda dengan harga yang jauh lebih murah, jauh di bawah kadar bulanan atau tahunan standard. Biasanya, penyedia perkhidmatan VPN jenis ini adalah perkhidmatan VPN palsu yang cuba meniru yang popular dengan harapan mereka dapat kelihatan lebih baik untuk pelanggan. Sekiranya anda menjumpai jenis penyedia rangkaian peribadi maya ini, pastikan untuk mengelakkannya.

4. Tidak Memberikan Maklumat Yang Cukup Di Laman Web Rasmi

Penyedia perkhidmatan VPN yang hanya memberikan maklumat mengenai harga mereka tidak patut anda perhatikan. Sekiranya anda tidak dapat mengesan syarikat yang berada di belakang perkhidmatan VPN yang teduh ini, maka jangan gunakannya. Apabila memilih VPN yang baik, anda harus mengambil kira maklumat syarikat di sebalik perkhidmatan ini. Syarikat harus mempunyai ibu pejabat atau pejabat yang sudah ada di suatu tempat, dan anda seharusnya dapat mencapainya dengan pelbagai kaedah, seperti melalui surat siput, telefon, sembang, dan e-mel. Juga, laman web rasmi harus memberikan banyak maklumat kepada pengguna untuk mengetahui tentang perincian perkhidmatan VPN mereka.

5. Terlalu Baik untuk Benar

Sekiranya VPN terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, biasanya VPN itu palsu. Anda mesti selalu ingat perkara ini. Terdapat kos berterusan bagi penyedia perkhidmatan untuk mengekalkan pelayan VPN mereka, dan itulah sebabnya mereka tidak dapat mengenakan perkhidmatan terlalu murah. Sekiranya mereka menawarkan harga yang murah, mereka biasanya akan mengurangkan ciri-ciri agar sesuai dengan kos penyelenggaraan perkhidmatan. Oleh itu, jika penyedia perkhidmatan VPN memberikan anda harga yang sangat murah atau VPN percuma tanpa tangkapan, atau dengan ciri lengkap, biasanya perkhidmatan yang ingin anda hindari. Ingat bahawa terdapat banyak VPN percuma palsu yang bukannya melindungi data pengguna, mereka mencuri data mereka untuk tujuan mereka sendiri. Sadarilah kewujudan perkhidmatan VPN yang teduh seperti itu.

Itu adalah 5 petanda penyedia perkhidmatan VPN yang tidak baik yang harus anda hindari dengan apa cara sekalipun. Selalu lebih baik membelanjakan sejumlah wang per bulan untuk VPN berkualiti baik yang benar-benar melindungi privasi anda dalam talian, daripada mengambil risiko dengan penyedia VPN yang teduh. Jadi, pilih VPN anda dengan bijak.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map