Apa Urusan Penyulitan Gred Tentera Dalam Beberapa Perkhidmatan VPN

Kami tahu bahawa sistem penyulitan dalam rangkaian persendirian maya sangat penting, dan penting untuk privasi dan keselamatan dalam talian anda. Anda mungkin tidak dapat menyemak imbas tanpa nama dan selamat tanpa penyulitan kuat yang tersemat dalam sambungan peribadi anda. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk selalu mengikuti penyedia VPN yang menyediakan sistem enkripsi terbaik di rangkaian peribadi mereka. Sebilangan besar perkhidmatan VPN percuma tidak melakukan ini, kerana mereka hanya menawarkan sistem penyulitan asas untuk rangkaian peribadi mereka, yang mudah dilanggar oleh pihak ketiga yang berniat jahat yang ingin mencuri data anda.


Walau bagaimanapun, terdapat peningkatan populariti sistem enkripsi kelas baru, iaitu enkripsi kelas tentera. Beberapa penyedia perkhidmatan VPN yang sangat terkenal mula menggunakan enkripsi kelas ketenteraan, bukannya jenis penyulitan biasa, untuk memberikan perlindungan keselamatan dan privasi terbaik bagi pengguna mereka. Jadi, apa kesepakatan dengan penyulitan kelas tentera dalam beberapa perkhidmatan VPN? Berikut adalah beberapa perkara penting yang perlu anda ketahui mengenai sistem penyulitan kelas tentera:

1. Ini adalah Bentuk Penyulitan Tertinggi Yang Terdapat Hari Ini

Apabila perkhidmatan VPN memberikan anda sistem enkripsi kelas tentera, ini bermaksud bahawa mereka menawarkan enkripsi tertinggi dan paling selamat yang ada sekarang. Tidak ada sistem penyulitan yang lebih tinggi yang dapat anda temui di luar itu, sekurang-kurangnya buat masa ini. Ini adalah sistem penyulitan standard dan dipercayai yang digunakan oleh institusi ketenteraan di seluruh dunia untuk memastikan bahawa komunikasi mereka selamat dan dilindungi. Sistem penyulitan biasa, jika dibandingkan dengan penyulitan kelas tentera ini, jauh lebih lemah dalam cara melindungi data pengguna daripada serangan luar.

2. Ia Digunakan Sebagai Penyulitan Standard Untuk Institusi Ketenteraan

Institusi ketenteraan biasanya beroperasi secara rahsia dari orang ramai, kerana mereka tidak mahu membocorkan maklumat rahsia kepada orang-orang yang tidak seharusnya menerimanya. Juga, institusi ketenteraan selalu melakukan komunikasi dengan pemerintah, dan pada kebanyakan masa, mesej ini mengandungi maklumat rahsia mengenai misi mereka, atau rahsia nasional. Inilah sebabnya mengapa mereka harus menggunakan sistem enkripsi yang terbukti aman untuk memastikan pesan mereka tetap berada dalam jalur komunikasi mereka. Untuk tujuan ini, enkripsi kelas tentera digunakan.

3. Ini adalah Penyulitan Bukti Peretas Dengan Lapisan Keselamatan Dalam

Di antara pelbagai sistem penyulitan yang ada sekarang, sistem penyulitan asas adalah yang paling mudah untuk dilanggar oleh penggodam. Sebaliknya, sistem penyulitan kelas tentera adalah yang paling sukar untuk ditembusi. Ia bahkan tidak dapat digodam, kerana sistem ini mempunyai lapisan keselamatan yang mendalam sehingga tidak mungkin peretas menembus. Apabila ada penyusup dalam sistem, sistem akan mengenalinya dalam beberapa saat, dan segera menutup pintu masuk penggodam. Sementara itu, setiap kali ada penyusup, semua institusi keamanan mendapat pemberitahuan, dan penggodam dilacak sebagai tindakan balas. Ini adalah jenis enkripsi yang akan anda miliki dalam VPN anda jika rangkaian peribadi menggunakan enkripsi kelas tentera.

4. Ini Lebih Baik Dari Sistem Penyulitan Biasa Atau Lanjutan

Beberapa perkhidmatan VPN yang murah tidak dapat menawarkan sistem enkripsi kelas tentera kerana pelaburan mereka cukup besar untuk melaksanakan teknologi ini. Inilah sebabnya mengapa mereka biasanya menawarkan sistem enkripsi biasa untuk pengguna mereka, atau lebih baik lagi, mereka mungkin menawarkan sistem penyulitan canggih dengan lebih banyak fitur. Namun, jika dibandingkan dengan enkripsi kelas tentera, sistem penyulitan biasa atau lanjutan jauh lebih lemah dari segi keselamatan. Sistem penyulitan bertaraf ketenteraan berpuluh atau ratus kali lebih baik daripada sistem penyulitan biasa, kerana ia direka khusus untuk kegunaan ketenteraan.

5. Ini Memberi Data Penting Anda Perlindungan Terkuat yang Ada

Apabila anda memilih VPN yang menawarkan sistem penyulitan kelas tentera, ini bermaksud bahawa anda memberikan perlindungan terkuat untuk data penting anda. Apabila anda mengaktifkan sambungan peribadi anda, dijamin bahawa semua komunikasi dalam talian anda dilindungi dengan selamat, dan semua data penting anda selamat dari sebarang serangan penggodam. Anda tidak boleh melangkah lebih tinggi dari ini, dan untungnya anda, penggodam hanya dapat memecahkan sistem penyulitan biasa di luar sana, jika mereka cukup mahir dan gigih. Ingat, enkripsi biasa cukup kuat. Penyulitan bertaraf ketenteraan, pada ketika ini, tidak dapat ditembusi dalam perbandingan.

Itu adalah perkara penting yang harus anda ketahui mengenai sistem penyulitan kelas tentera. Jadi, ini adalah masalah besar untuk keselamatan dan privasi dalam talian anda. Inilah sebab mengapa anda harus memilih penyedia perkhidmatan VPN yang melangkah lebih jauh untuk memberikan perlindungan keselamatan terbaik bagi pengguna mereka. Sekiranya anda mahukan keselamatan dalam talian yang paling tinggi, sistem penyulitan kelas tentera adalah ciri yang harus anda cari dalam penyedia VPN yang baik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map