Bagaimana Anda Boleh Mengakses Video Perdana Amazon Jika Negara Anda Tidak Disokong

Amazon adalah peruncit dalam talian terbesar di dunia, dan ia menawarkan pelbagai produk dari pelbagai penjual di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, secara amnya hanya beroperasi di negara-negara tertentu seperti AS, UK, India, Jepun, dan beberapa negara lain. Pasti, jika anda tinggal di luar negara terpilih ini, anda masih boleh membeli beberapa produk dari Amazon dan menghantarnya ke negara asal anda, tetapi tidak semua produk dapat dihantar ke negara anda. Beberapa negara bahkan tidak disokong oleh Amazon, jadi mereka sama sekali tidak dapat menghantar produk mereka ke negara-negara yang tidak disokong ini.


Amazon mempunyai ciri keahlian yang disebut Amazon Prime, yang memberikan pelbagai faedah kepada pengguna, seperti penghantaran percuma dan ciri tambahan lain. Salah satu ciri yang akan anda dapatkan sebagai ahli Perdana ialah anda dapat menonton video yang dikeluarkan secara eksklusif untuk platform ini. Ia berfungsi seperti Netflix dan Hulu, dan ia cukup popular di Amerika Syarikat kerana bersaing secara langsung dengan pelbagai perkhidmatan penstriman lain yang tersedia di Amerika Syarikat. Namun, sekali lagi, hanya negara terpilih yang disokong.

Jadi, bagaimana jika anda ingin menonton beberapa video dari Amazon Prime jika negara anda tidak disokong? Jawapannya ialah anda boleh melakukannya dengan menggunakan VPN. Inilah caranya anda dapat mengakses Amazon Prime Video jika negara anda tidak disokong:

1. Langgan Perkhidmatan VPN yang Menyokong Video Perdana Amazon

Pertama sekali, tidak semua perkhidmatan VPN secara khusus akan menyediakan ciri yang membolehkan anda melakukan streaming Video Amazon tanpa masalah. Sebenarnya, kebanyakan perkhidmatan VPN hanya menawarkan alamat IP peribadi untuk anda gunakan tanpa jaminan bahawa anda benar-benar dapat mengakses Netflix, Hulu, atau Amazon Video. Ini kerana perkhidmatan streaming ini telah diketahui menyenarai hitam sambungan peribadi maya dan hanya menerima alamat IP yang sah dari negara yang disokong.

Oleh itu, pastikan untuk memilih perkhidmatan VPN yang menyediakan pelayan khas untuk streaming Video Perdana dan perkhidmatan penstriman lain. Rangkaian peribadi maya yang baik dan ternama akan memasukkan ciri ini dalam rancangan langganan mereka.

2. Dapatkan Alamat AS Maya

Oleh kerana Amazon Video hanya dapat diakses oleh warganegara AS dan negara terhad lain yang disokong, adalah baik untuk mendapatkan alamat AS maya untuk tujuan melanggan perkhidmatan ini. Terdapat beberapa penyedia alamat AS maya yang baik yang dapat memberikan anda alamat AS maya secara percuma atau dengan sedikit bayaran. Secara amnya, alamat AS maya ini digunakan untuk membantu anda berbelanja di pelbagai peruncit dalam talian sahaja di AS, dan kemudian meneruskan penghantaran ke alamat sebenar anda.

Penting untuk mendapatkan alamat AS maya di akaun Amazon anda hanya untuk tujuan menggunakan perkhidmatan Perdana Video.

3. Beli Kad Hadiah Amazon untuk Meliputi Keahlian Anda

Untuk mengelakkan kad kredit anda ditolak dalam proses pembayaran untuk keahlian Perdana anda, lebih baik menggunakan kad hadiah Amazon untuk membayar langganan anda. Proses pembayarannya mudah dan mudah, dan anda boleh membeli kad hadiah dari Amazon atau penjual pihak ketiga yang lain. Dengan menggunakan kad hadiah Amazon, anda boleh melanggan rancangan keahlian Perdana hanya dalam beberapa langkah.

4. Menjadi Ahli Perdana Menggunakan Alamat AS Maya Anda

Sebelum anda benar-benar melakukan transaksi untuk langganan Perdana, anda harus menetapkan akaun lain untuk langganan Perdana anda. Sekiranya anda pembeli biasa Amazon, lebih baik membuat akaun lain dengan alamat e-mel lain hanya untuk menikmati Video Perdana. Ingat bahawa Amazon memberi anda pilihan untuk melanggan hanya perkhidmatan Perdana Video dan bukannya keahlian penuh yang merangkumi penghantaran percuma dan faedah lain. Dan juga, 30 hari pertama adalah percuma, jadi anda dapat menikmati Video Perdana sepenuhnya pada bulan pertama tanpa perlu membayar apa-apa.

Setelah akaun Amazon dan AS anda yang baru sudah siap, dan anda telah memasukkan baki ke akaun anda menggunakan kad hadiah Amazon, anda boleh mula melanggan perkhidmatan Perdana Video dengan segera.

5. Aktifkan VPN Dengan Pelayan Peribadi AS Untuk Menikmati Video Perdana

Perkara seterusnya yang perlu anda lakukan ialah mengaktifkan VPN anda dan menikmati streaming ribuan filem dan rancangan TV menggunakan keahlian Perdana Video anda. Ingatlah untuk menggunakan pelayan yang dikhaskan untuk streaming Video Perdana mengikut garis panduan perkhidmatan VPN anda. Hanya gunakan pelayan yang berpangkalan di AS semasa anda menstrim filem dan rancangan TV dari perkhidmatan Video Amazon kerana negara inilah yang disokong oleh perkhidmatan penstriman, dan ia akan sepadan dengan alamat maya AS anda.

Prime Video menawarkan rancangan eksklusif yang tidak tersedia di tempat lain, jadi anda boleh menikmati rancangan ini selagi anda kekal menjadi pelanggan perkhidmatan ini.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map