Bagaimana Cryptocurrency Dapat Meningkatkan Privasi Dalam Talian Anda Bersama VPN

Cryptocurrency, terutamanya bitcoin, telah mendapat lonjakan populariti di kalangan pengguna internet hanya kerana konsep dan teknologinya yang revolusioner. Sebagai mata wang digital, anda boleh menggunakannya untuk melakukan transaksi kewangan di seluruh dunia tanpa perlu melibatkan institusi kewangan dalam transaksi dalam talian anda.


Pada masa pertama ketika diumumkan, istilah cryptocurrency masih belum diketahui oleh kebanyakan orang. Walau bagaimanapun, setelah bertahun-tahun kemajuan, cryptocurrency telah digunakan oleh semakin banyak orang, dengan nilainya meningkat dari masa ke masa. Kini, cryptocurrency digunakan bukan hanya sebagai kaedah transaksi, tetapi juga digunakan sebagai pelaburan. Perkara yang baik adalah bahawa ia sepenuhnya digital, dan sepenuhnya peribadi. Sebaiknya digunakan bersama dengan perkhidmatan VPN yang baik. Inilah cara cryptocurrency dapat meningkatkan privasi dalam talian anda bersama dengan VPN:

1. Ini Menjadikan Urus Niaga Dalam Talian Anda Peribadi

Walaupun VPN menyimpan aktiviti dalam talian anda secara peribadi dan tanpa nama, itu tidak bermaksud bahawa transaksi kewangan anda juga disembunyikan dari pemantauan pihak ketiga ketika menggunakan rangkaian peribadi. Walaupun anda menggunakan VPN, anda masih boleh meninggalkan jejak transaksi kewangan anda semasa anda log masuk ke akaun perbankan atau membeli-belah dalam talian. Dengan cryptocurrency, ia berbeza. Anda juga dapat menyembunyikan transaksi kewangan anda kerana anda tidak perlu melog masuk ke akaun perbankan atau membeli-belah dalam talian untuk menggunakan bitcoin anda.

2. Ini adalah Langkah Selanjutnya dalam Melindungi Privasi Dalam Talian Anda

VPN mungkin dapat melindungi alamat IP anda dari pelbagai jenis penjejakan dan pemantauan pihak ketiga, termasuk yang digunakan oleh pemerintah atau ISP anda. Walau bagaimanapun, untuk melindungi semua aktiviti dalam talian anda, anda harus memastikan transaksi anda tetap peribadi, terutamanya jika anda melakukan banyak transaksi dalam talian. Cryptocurrency dapat memberikan privasi dalam transaksi anda dengan menyembunyikan pengirim dan penerima transaksi dan menyembunyikan jumlah transaksi juga.

3. Ini Membuat Anonim Terbaik Dalam Aktiviti Dalam Talian Anda

Apabila digabungkan dengan perkhidmatan VPN yang baik, cryptocurrency seperti bitcoin dapat membantu anda membuat anonim terbaik dalam aktiviti dalam talian anda. Ini bermaksud bahawa ia memberi anda lapisan baru tanpa nama dan memungkinkan anda tersembunyi dalam talian. Dengan bitcoin, tidak ada yang dapat mengetahui sama ada anda melakukan urus niaga secara tempatan atau antarabangsa. Ia sama dengan VPN. Tidak ada yang dapat mengetahui di mana alamat sebenar anda, dan dengan berbuat demikian, anda boleh mendapatkan perlindungan sepenuhnya untuk semua aktiviti dalam talian anda dengan menyembunyikan diri sepenuhnya dalam talian.

4. Sangat Selamat dan Rahsia

Bitcoin dan cryptocurrency lain telah dibuat dengan mempertimbangkan privasi, tanpa nama, dan keselamatan. Teknologi kewangan inilah yang sangat diperlukan hari ini kerana keselamatan dan kerahsiaannya. Lebih-lebih lagi, bitcoin dan cryptocurrency lain boleh digunakan dalam transaksi yang benar-benar selamat dan sulit yang menjadikannya mustahil untuk dijejaki oleh sesiapa sahaja. Sama seperti menggunakan wang tunai dari dompet anda berbanding menggunakan kad debit atau kad kredit. Tidak ada yang tahu ke mana wang itu pergi, yang sangat baik untuk menjaga keselamatan dan identiti dalam talian anda.

5. Ini Menjadikan Urus Niaga Kewangan Anda Tersembunyi Sepenuhnya

Berbanding dengan perbankan biasa, cryptocurrency tidak mempunyai pengatur pusat yang mengatur dan mencatat semua aliran tunai dari pengguna. Ia menggunakan teknologi blockchain yang tidak mempunyai pengawal pusat untuk transaksi kewangan. Oleh itu, semasa menggunakan bitcoin, anda membuat transaksi kewangan anda benar-benar tersembunyi dari mana-mana institusi, dan lebih-lebih lagi, ia benar-benar tersembunyi dari orang ramai atau pihak ketiga yang berminat untuk memantau aktiviti kewangan anda. Tujuannya hampir sama dengan VPN, iaitu untuk memungkinkan anda membuat semua aktiviti dalam talian anda disembunyikan dari pemerintah, ISP, dan pihak ketiga yang lain.

Begitulah cara cryptocurrency dapat meningkatkan privasi anda bersama dengan VPN. Ringkasnya, menggunakan VPN sahaja sudah boleh dilakukan, kerana dapat membantu anda melindungi privasi dan keselamatan dalam talian anda. Tetapi, apabila anda menggunakan cryptocurrency bersama dengan VPN, privasi anda akan lebih dilindungi. Ini kerana bukan sahaja anda akan melindungi aktiviti dalam talian anda dan menyembunyikan identiti dalam talian anda, anda juga dapat melindungi transaksi dalam talian anda juga.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map