Cara Buka Sekatan Netflix – 5 Petua Untuk Mula Menstrim Filem Netflix Sekarang

Netflix adalah perkhidmatan streaming filem yang terus memperluas perkhidmatannya ke negara-negara selain Amerika Syarikat. Kini semakin banyak negara dapat menikmati perkhidmatan streaming digital yang disediakan oleh Netflix, dan dengan demikian, mereka dapat menonton siri TV atau filem kapan pun mereka mahu. Ini kerana ia tidak hanya ditawarkan sebagai aplikasi untuk TV atau komputer desktop anda, tetapi juga ditawarkan di berbagai platform lain juga, seperti konsol permainan dan peranti mudah alih. Dengan cara ini, anda selalu dapat menggunakan langganan anda untuk menonton siri TV atau filem terbaru dari Netflix, serta menonton siri asal yang hanya diterbitkan oleh perkhidmatan streaming ini..


Masalah dengan Netflix ialah masih terdapat beberapa negara yang tidak dapat menggunakan perkhidmatan streaming ini kerana belum tersedia di negara-negara tersebut. Juga, walaupun negara anda telah menawarkan perkhidmatan ini, beberapa penyedia perkhidmatan internet anda mungkin menyekatnya kerana pelbagai alasan. Atau, mereka mungkin meminta anda membayar lebih banyak daripada kos langganan semasa anda. Berikut adalah 5 petua untuk menyahsekat Netflix dan mula menstrim filem Netflix sekarang:

1. Gunakan Langganan VPN Premium yang Tidak Membolehkan Pendikit ISP

Oleh kerana Netflix adalah perkhidmatan penstriman digital, anda memerlukan sambungan internet yang dapat menangani proses penstriman. Anda mungkin memerlukan kira-kira 3MB / s sambungan atau lebih bergantung pada kualiti video yang ingin anda streaming, serta pilihan langganan anda. Untuk tujuan ini, anda harus memilih perkhidmatan VPN premium yang tidak membenarkan pendikit ISP, dan juga menawarkan lebar jalur tanpa had untuk streaming anda. Dengan memilih jenis perkhidmatan VPN ini, anda tidak perlu menghadapi kelambatan kelajuan di tengah proses penstriman, dan anda dapat menstrimkan filem atau siri TV sebanyak yang anda mahukan kerana tidak ada had lebar jalur. Ingat bahawa langganan VPN percuma tidak akan mencukupi kerana ia akan menawarkan kelajuan sambungan yang perlahan dan juga sering mempunyai had lebar jalur setiap bulan.

2. Pilih Pelayan VPN Berasaskan AS

Setelah anda melanggan perkhidmatan VPN premium pilihan anda, anda akan dapat memilih pelayan mana yang akan digunakan untuk sambungan VPN anda. Sebaiknya anda menggunakan pelayan yang berpusat di AS, kerana anda ingin mengakses perkhidmatan Netflix AS untuk mendapatkan lebih banyak kandungan untuk disiarkan. Ya, walaupun negara anda mungkin menawarkan langganan Netflix, kandungan yang ditawarkan untuk negara anda mungkin tidak lengkap seperti kandungan yang ditawarkan oleh perkhidmatan Netflix AS. Oleh itu, jika anda mahukan pengalaman Netflix sepenuhnya, dapatkan pelayan VPN yang berpusat di AS dan melanggan perkhidmatan Netflix wilayah AS.

3. Langgan Netflix Menggunakan Alamat AS

Untuk melanggan perkhidmatan Netflix dari wilayah AS, anda perlu mempunyai alamat AS sebagai alamat pengebilan anda. Anda boleh mendapatkan banyak alamat AS dengan mencari alamat seperti itu di internet atau melanggan perkhidmatan alamat AS maya. Selepas itu, anda boleh melanggan Netflix untuk wilayah AS dengan mengaktifkan VPN anda menggunakan pelayan AS, dan kemudian memenuhi prosedur pembayaran menggunakan alamat AS. Anda mungkin juga memerlukan kad debit yang berpangkalan di AS atau kad kredit maya AS untuk tujuan ini, yang boleh anda cari dengan mudah dalam talian.

4. Pasang VPN AS Di Semua Peranti Anda

Setelah anda melanggan perkhidmatan Netflix AS, anda boleh mengakses perkhidmatan dari mana-mana peranti yang anda miliki. Walau bagaimanapun, anda perlu sentiasa terhubung ke VPN AS sepanjang masa, kerana anda hanya dapat mengakses kandungan streaming digital semasa disambungkan ke alamat IP AS. Oleh itu, penting bagi anda untuk memasang perisian VPN pada semua peranti anda. Juga, mungkin perlu bagi anda untuk memasang VPN pada penghala anda juga, yang akan membantu membuat sambungan WiFi anda dienkripsi dengan alamat IP AS..

5. Nikmati Hiburan Tanpa Had Di Hujung Jari Anda

Netflix US membolehkan anda menikmati banyak dan banyak kandungan streaming digital yang boleh anda akses di hujung jari anda. Berbanding dengan perkhidmatan yang tersedia di negara anda atau negara lain, wilayah Netflix di AS dapat memberi anda lebih banyak kandungan, kerana ini adalah perkhidmatan Netflix utama yang mempunyai lesen dari pelbagai studio dan syarikat. Juga, kebanyakan siri atau filem eksklusif Netflix baru biasanya akan tersedia di wilayah AS terlebih dahulu sebelum mungkin tersedia untuk wilayah lain.

Itulah 5 petua mengenai cara menyahsekat Netflix dan mula mengalirkan kandungan digital terbaik sekarang. Sama ada anda ingin menonton filem atau siri TV kegemaran anda, Netflix menyediakan sebahagian besar hiburan untuk anda di mana-mana platform yang anda pilih. Anda boleh mengakses aplikasi streaming dari konsol permainan, TV pintar, komputer desktop, komputer riba dan peranti mudah alih anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map