Cara Membuat VPN Anda Berfungsi Di Kodi Dan TV Pintar

Kodi adalah aplikasi pusat media sumber terbuka yang dapat berjalan di berbagai sistem operasi, termasuk Windows, Linux, Android, iOS, dan OSX. Oleh kerana ia tersedia dalam pelbagai platform dan digunakan secara percuma, orang menggunakannya sekarang untuk menguruskan pusat media mereka dengan lebih mudah di pelbagai peranti yang mereka miliki, termasuk peranti mudah alih dan TV pintar. Kodi membolehkan anda mengurus semua media digital anda di satu tempat, termasuk filem, rancangan TV, muzik, foto, dan lain-lain. Terdapat juga pelbagai alat tambah yang boleh anda pasang di Kodi untuk meningkatkan fungsinya.


Sekiranya anda mempunyai TV pintar dan ingin memasang Kodi di atasnya, anda boleh melakukannya dengan pelbagai cara bergantung pada sistem operasi televisyen anda. Beberapa model TV pintar mungkin sudah memasangkan Kodi padanya, dan untuk beberapa model lain, anda hanya boleh memuat turun fail pemasangan dari laman web rasmi dan memasangnya melalui USB.

Menggunakan VPN di Kodi dan TV pintar anda dapat meningkatkan privasi dalam talian anda semasa anda menggunakan platform ini untuk mengalirkan pelbagai jenis media ke dalam televisyen anda. Inilah cara menjadikan VPN anda berfungsi di Kodi dan TV pintar:

1. Pastikan VPN Anda Menyokong Pemasangan Penghala

Perkara pertama yang boleh anda lakukan untuk membuat sambungan peribadi maya berfungsi di Kodi dan TV pintar adalah memasangnya di penghala anda. Walau bagaimanapun, pertama anda harus memastikan bahawa penyedia perkhidmatan VPN menawarkan ciri untuk memasang sambungan peribadi secara langsung pada penghala anda. Walaupun begitu, ketahuilah bahawa sambungan peribadi maya mungkin hanya menyokong jenis atau model penghala tertentu.

Inilah sebabnya mengapa anda perlu memeriksa laman web VPN rasmi untuk memastikan sama ada ia menyokong pemasangan penghala, dan jika ya, anda harus memastikan penghala anda disokong oleh rangkaian peribadi maya.

2. Pasang Aplikasi VPN Secara Langsung Di TV Pintar Anda Bila Mungkin

Beberapa TV pintar menggunakan sistem operasi Android atau Linux khusus yang serupa dengan peranti mudah alih yang anda gunakan. Sekiranya ini berlaku, mungkin anda boleh memasang aplikasi VPN secara langsung di TV pintar anda melalui USB tanpa perlu mengubahnya dengan cara apa pun. Anda hanya memasang aplikasi VPN melalui gedung aplikasi yang tersedia di TV pintar anda dan ia akan berfungsi sebaik sahaja anda mengaktifkannya.

Setelah VPN aktif, anda boleh menjalankan Kodi dan mula mengalirkan pelbagai jenis kandungan yang secara geografi terhad untuk anda.

3. Pasang Sambungan VPN Pada Penghala Anda

Oleh kerana Kodi dapat mengalirkan pelbagai kandungan dari internet, dan kerana ISP anda mungkin menyekat atau mematikan sambungan, menggunakan VPN dapat melewati sekatan yang dikenakan oleh ISP anda dan memastikan streaming kandungan yang lancar di Kodi. Cukup aktifkan sambungan peribadi pada penghala anda dan anda boleh menggunakan sambungan peribadi di Kodi sebaik sahaja anda menyambungkan TV pintar ke penghala.

Anda hanya perlu mengikuti arahan seperti yang diberikan oleh penyedia perkhidmatan VPN anda kerana setiap penyedia akan mempunyai kaedah yang berbeza untuk memasang sambungan peribadi mereka pada router yang berbeza.

4. Menggunakan Kotak TV Android Dengan VPN Dan Kodi

Sekiranya TV pintar anda tidak menyokong pemasangan aplikasi pihak ketiga, dan tidak membenarkan anda memasang Kodi secara langsung di TV pintar, maka anda boleh menggunakan kotak Android TV mana pun untuk melakukannya. Kotak TV Android adalah peranti yang membolehkan anda menggunakan OS Android pada TV pintar anda. Ia terdapat di peruncit utama dan biasanya sangat berpatutan. Yang paling penting, banyak produk kotak TV Android yang telah dipasang Kodi secara lalai, jadi anda tidak perlu memperbaikinya hanya untuk membolehkan Kodi berjalan di TV pintar anda.

Setelah anda menyambungkan kotak Android TV ke TV pintar, anda hanya boleh mengakses Play Store untuk memasang aplikasi VPN anda dan mengaktifkannya seperti yang anda lakukan ketika anda mengaktifkan VPN di telefon Android anda.

5. Menggunakan VPN On Fire TV Stick Dengan Kodi Dipasang

Amazon Fire TV Stick mirip dengan kotak TV Android, hanya produk eksklusif yang disediakan oleh Amazon. Fire TV Stick sudah mempunyai pelbagai perkhidmatan penstriman dalam talian yang dipasang di dalamnya, seperti Amazon Prime Video, PlayStation Vue, Netflix, Hulu, dan sejenisnya. Walau bagaimanapun, ia tidak mempunyai kedai aplikasi yang dipasang secara lalai, jadi anda perlu sedikit memperhatikannya. Anda boleh mendapatkan pemasang Play Store dari pihak ketiga dan kemudian meneruskan pemasangan Kodi di Fire TV Stick anda.

Setelah Kodi dipasang, anda boleh mula memasang aplikasi VPN yang anda langgani melalui Play Store. Setelah semuanya selesai, anda boleh mula mengalirkan pelbagai jenis kandungan dalam talian melalui Kodi di Amazon Fire TV Stick anda. Yang terbaiknya, sambungan anda disulitkan sepanjang masa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map