Memahami ESPN3 Dan Cara Memintas Penyekat ESPN3

Ramai orang biasanya mengadu tentang penyekat ESPN-3 ketika mereka cuba mengakses kandungan streaming langsung ESPN. Tetapi, sebelum anda dapat menyelesaikan masalah ini, anda harus memahami apa sebenarnya penyekat ini. Pertama sekali, ESPN adalah saluran televisyen kabel yang memfokuskan penyampaian hiburan dan kandungan yang berkaitan dengan sukan. ESPN bermaksud Jaringan Pengaturcaraan Hiburan dan Sukan, yang pertama kali ditubuhkan pada tahun 1979. Kini, ESPN dimiliki oleh The Walt Disney Company dan Hearst Corporation. ESPN-3, sebaliknya, adalah aplikasi yang boleh anda gunakan untuk mengalirkan kandungan saluran ESPN melalui internet, bukan melalui langganan kabel.


Anda boleh menganggap ESPN-3 seperti Hulu atau Netflix. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa ia menumpukan pada streaming kandungan seperti yang diterbitkan oleh saluran ESPN. Namun, apabila anda menggunakan aplikasi ESPN-3 atau cuba mengakses pautan melalui penyemak imbas anda, anda mungkin mengetahui bahawa sambungan anda telah disekat oleh syarikat tersebut. Jadi, bagaimana anda boleh memintas sekatan ESPN3? Berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda ketahui mengenai ESPN3 dan cara memintas penyekat ESPN3:

1. Kandungan ESPN-3 Dilindungi Kawasan

Perkara pertama yang tidak disedari oleh ramai orang adalah bahawa kandungan dari streaming langsung saluran ESPN tidak dapat diakses oleh sesiapa sahaja. Hanya boleh diakses oleh pengguna di negara tertentu, terutama di AS. Oleh itu, jika anda tidak tinggal di AS dan menggunakan sambungan rangkaian AS, kemungkinan besar strim langsung ini disekat untuk anda. Satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan untuk memintas perlindungan wilayah ini adalah dengan menggunakan VPN yang membolehkan anda melepaskan blokir ESPN-3 ini. Dan berita buruknya ialah tidak semua perkhidmatan VPN dapat melakukannya.

2. Tidak Semua VPN Dapat Mengakses Streaming Langsung ESPN-3

Sebagai sebuah syarikat, ESPN menerapkan sekatan wilayah mereka dengan sangat serius. Dengan kata lain, mereka memiliki perlindungan kunci kawasan lanjutan untuk kandungan mereka sehingga hanya pengguna sah mereka yang dapat mengakses kandungan streaming. Walaupun anda menggunakan perkhidmatan VPN, ini tidak akan menjamin anda dapat mengakses streaming langsung dari ESPN-3, terutamanya jika anda menggunakan perkhidmatan peribadi maya percuma. Lebih-lebih lagi, syarikat itu telah menyekat banyak penyedia perkhidmatan VPN daripada mengakses kandungan mereka menggunakan pelayan peribadi mereka, yang menyukarkan anda untuk melewati perlindungan wilayah mereka.

3. Gunakan VPN Terhormat Untuk Membebaskan Sekatan ESPN-3

Berita baiknya ialah masih ada segelintir perkhidmatan VPN yang membolehkan anda mengakses kandungan dari streaming langsung ESPN. Semasa memilih rangkaian persendirian maya, pastikan bahawa ia menyokong pembebasan blokir kawasan untuk Netflix, Hulu, dan ESPN agar anda tidak terjebak dalam menggunakan rangkaian peribadi yang tidak menjalankan tugas dengan baik. Perkhidmatan VPN yang bereputasi baik dapat membantu anda membuka kunci kawasan rujukan live streaming ESPN dan membolehkan anda mengakses kandungan dari keselesaan rumah anda walaupun anda tidak tinggal di negara yang disokong.

4. Pemblokiran ESPN-3 Berlaku Jika Anda Tidak Milik Wilayah yang Sama Dengan Rangkaian Streaming Langsung

Oleh kerana saluran ESPN telah menerapkan prosedur penguncian wilayah untuk pengguna yang tidak tinggal di negara yang disokong, ini bermaksud bahawa anda tidak akan dapat melihat kandungan streaming langsung mereka jika anda tidak tinggal di salah satu negara yang disokong. Syarikat itu bahkan menyatakan bahawa kandungannya hanya tersedia untuk AS dan negara-negara tertentu dan tidak tersedia jika anda menukar lokasi anda, yang bermaksud bahawa anda tidak dapat mengaksesnya jika anda berpindah ke luar negara. Inilah sebabnya mengapa VPN yang baik diperlukan untuk menutupi alamat IP anda sehingga kelihatan seperti berada di wilayah yang sama dengan siaran streaming langsung, yang dalam hal ini, wilayah AS.

5. Pastikan Anda Mempunyai Akaun ESPN-3

Ingatlah bahawa walaupun anda sudah menggunakan sambungan VPN yang baik yang dapat menyekat penyekat ESPN-3, ia tidak akan membolehkan anda mengakses kandungan kecuali anda mempunyai akaun ESPN-3. Ya, saluran streaming langsung ini sama seperti Netflix di mana anda dikehendaki membuat akaun dengan ESPN sebelum anda dapat menstrimkan kandungannya. Oleh itu, sebelum mengeluh lebih lanjut bahawa perkhidmatan VPN anda tidak berfungsi, pastikan untuk membuat akaun dengan ESPN terlebih dahulu sebelum cuba mengakses streaming langsung yang tersedia di ESPN-3.

Itulah perkara-perkara yang perlu anda ketahui mengenai ESPN-3 dan cara melepaskan blokir ESPN-3. Dengan menggunakan VPN yang baik dan boleh dipercayai, anda dapat menonton kandungan sukan kegemaran anda dengan mudah dari rangkaian ini. Ini adalah rumah bagi banyak hiburan dan sukan yang baik untuk ditonton, dan anda hanya perlu mengaktifkan VPN anda dan mengakses aplikasi ESPN-3 untuk menikmati saluran.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map