Mengapa Anda Perlu Memasang Paling Sedikit Penyemak Imbas VPN Pada Peranti Anda

VPN menjadi semakin diperlukan dalam situasi internet masa kini, di mana pemerintah, ISP, syarikat, laman web, dan pihak ketiga lain mengawasi setiap pengguna internet untuk mengintip kebiasaan mereka dan memperoleh maklumat tertentu yang akan memberi manfaat kepada mereka. Rangkaian peribadi maya menjadi lebih popular kerana dapat memberikan keselamatan dan privasi kepada pengguna internet yang mereka perlukan untuk melepaskan diri dari sistem pengawasan massa global. Selain itu, terdapat banyak perkhidmatan VPN yang tersedia di pasaran sekarang, dan ditawarkan dalam pelbagai bentuk dan bentuk.


Salah satu jenis perkhidmatan VPN yang harus anda ketahui ialah penyemak imbas VPN. Penyemak imbas adalah jenis penyemak imbas dengan VPN bawaan di dalamnya, yang boleh anda aktifkan tanpa perlu menggunakan perisian tambahan. Anda hanya memasang penyemak imbas ke peranti anda, dan kemudian anda boleh mula menikmati sambungan peribadi menggunakan penyemak imbas. Penyemak imbas VPN sering disebut penyemak imbas peribadi kerana melindungi privasi dan keselamatan pengguna dalam talian. Inilah sebab mengapa anda perlu memasang sekurang-kurangnya satu penyemak imbas VPN pada peranti anda:

1. Anda Tidak Perlu Membayar Sebarang Langganan VPN

Kebanyakan penyemak imbas VPN terbina dalam tidak akan mengenakan bayaran kepada anda kerana menggunakan sambungan selamat yang disediakannya. Walau bagaimanapun, tetapannya mungkin tersembunyi dalam tetapan penyemak imbas, dan anda harus pergi ke Tetapan Lanjutan penyemak imbas untuk mengaktifkannya. Setelah anda mengaktifkan VPN, anda tidak perlu risau tentang had lebar jalur. Biasanya, penyemak imbas peribadi maya ini menawarkan lebar jalur tanpa had, dan pengguna boleh menggunakan sambungan peribadi secara percuma. Namun, kelajuannya mungkin lebih lambat jika dibandingkan dengan layanan VPN yang terkenal dan berdedikasi di luar sana.

2. Ini Jauh Lebih Baik Daripada Perkhidmatan VPN Paling Percuma Di Luar sana

Daripada menggunakan beberapa perkhidmatan rangkaian peribadi maya percuma yang tersedia untuk kedua-dua peranti desktop dan mudah alih, lebih baik anda menggunakan penyemak imbas peribadi sebagai gantinya. Sebilangan besar perkhidmatan rangkaian peribadi percuma di pasaran hari ini menawarkan rangkaian peribadi percuma mereka sebagai percubaan percuma, yang bermaksud bahawa anda harus membayar kemudian untuk terus menggunakan perkhidmatan tersebut. Juga, mereka ditawarkan dengan lebar jalur terhad, pelayan berkualiti rendah, dan kelajuan yang sangat perlahan yang sering membuat anda merasa kecewa ketika menggunakannya. Sebaliknya, penyemak imbas VPN ditawarkan tanpa skema percubaan percuma, tanpa batasan lebar jalur, dan dengan infrastruktur pelayan berkualiti tinggi yang telah dibina selama bertahun-tahun.

3. Ia Dibina Oleh Organisasi Bukan Untung

Sekiranya syarikat komersial membuat penyemak imbas peribadi dan mengatakan bahawa ia akan menyediakan sambungan peribadi kepada pengguna secara percuma, anda mungkin berhati-hati dengan tuntutan mereka. Terdapat banyak kes penyedia rangkaian swasta maya yang menyediakan sambungan VPN mereka secara percuma, yang ternyata menggunakan data pengguna tanpa persetujuan mereka. Beberapa rangkaian peribadi percuma lain juga mencatat kebiasaan menyemak imbas anda dan menjual data anda kepada pihak ketiga. Ini kerana orientasi mereka adalah keuntungan, bukan privasi pengguna. Penyemak imbas VPN, sebahagian besarnya, komited terhadap privasi pengguna dan berusaha memberikan perlindungan keselamatan terbaik untuk aktiviti dalam talian mereka. Ini kerana mereka dibina oleh organisasi bukan keuntungan yang memfokuskan diri pada peningkatan internet, bukan semata-mata untuk memperoleh keuntungan.

4. Sangat Selamat dan Percuma

Penyemak imbas peribadi yang anda pasang pada sistem anda benar-benar selamat dan bebas dari struktur langganan pembayaran dan dari perisian berbahaya. Ini kerana mereka tidak mahu kehilangan kepercayaan pengguna yang mereka buat selama bertahun-tahun. Sebilangan besar perkhidmatan mereka disediakan secara percuma, dan perisian mereka adalah sumber terbuka, atau dibina dari projek sumber terbuka. Walaupun berisiko bagi anda untuk menggunakan penyedia perkhidmatan rangkaian peribadi percuma yang lain di luar sana, anda tidak perlu risau tentang keselamatan dan privasi ketika menggunakan penyemak imbas VPN.

5. Ia Boleh Digunakan Sebagai Sambungan VPN Sandaran

Sekiranya anda sudah menggunakan sambungan VPN dari penyedia perkhidmatan VPN yang bereputasi, tidak ada salahnya anda memasang penyemak imbas VPN sekiranya anda memerlukan sandaran untuk sambungan peribadi anda. Kadang-kadang, anda mungkin mengalami masalah dengan sambungan rangkaian peribadi khusus anda, sama ada masalah pelayan atau kelajuan sambungan tidak cukup baik. Pada masa ini, anda boleh menggunakan penyemak imbas VPN sebagai sambungan sandaran, yang membolehkan anda meneruskan aktiviti dalam talian sambil menunggu sambungan rangkaian peribadi utama anda diperbaiki..

Itulah sebab mengapa anda perlu memasang sekurang-kurangnya satu penyemak imbas VPN pada peranti anda. Terdapat pelbagai fungsi yang boleh anda manfaatkan daripadanya, dan yang lebih penting, anda tidak memerlukan sebarang kos untuk menggunakan sambungan peribadi pada penyemak imbas. Namun, mungkin tidak tersedia untuk semua platform, dan penyemak imbas mungkin tidak memberikan anda prestasi yang sama seperti yang disediakan oleh kebanyakan perkhidmatan proksi premium di pasaran sekarang. Tetapi tetap perlu untuk memasangnya untuk sistem anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map