ibVPN gjennomgang

Pros


 • Ulike serverkategorier er tilgjengelige som lar brukeren velge serveren i henhold til hans krav. Det hjelper brukeren å få forbindelse etter det han prioriterer: hastighet, sikkerhet eller evne til å streame.
 • Alle viktige protokoller er tilgjengelige som igjen hjelper til med å prioritere spesielle krav. I tillegg gir de ShadowSocks-protokoll som hjelper å omgå Kinas sensur.
 • De gir god brukerkontroll når det gjelder atferden til applikasjonen ved å tilby tilkoblingsfunksjoner og tillatelsesalternativer.
 • ibVPN har egne DNS-servere som også kan brukes til å blokkere annonser.
 • De gir forskjellige planer i henhold til brukernes behov. Du kan kjøpe standard DNS, VPN for Torrent, IBDNS smart DNS eller Ultimate VPN (som er kombinasjonen av de tre første med noen tilleggsfunksjoner).
 • Netflix Originals er tilgjengelig fra alle deler av verden. Man kan også bruke Hulu og BBC iplayer ved å bruke ibVPN.
 • En dags gratis prøveversjon er tilgjengelig hvis man ønsker å utnytte og oppleve hvor effektiv applikasjonen er.

Ulemper

 • Valg for delt tunneling er ikke gitt. Det kunne gitt bedre brukerkontroll hvis den funksjonen blir lagt til applikasjonen.
 • Det er tre servere i Tor over VPN-kategorien. Vi prøvde å koble systemet, men det hadde vist nettverksfeil. Etter noen timer da vi prøvde å opprette en forbindelse igjen, ble det imidlertid lett etablert med alle tre serverne.
 • Bare Ultimate VPN-plan har muligheten til fem samtidige tilkoblinger. Andre planer gir bare en samtidig tilkobling. Hvis du ønsker å bruke ibVPN på syv eller flere antall enheter, må du gå gjennom forretningsplanene.

Oversikt

ibVPN MainScreen

ibVPN hadde gjort kontinuerlige forsøk på å tilby flere og flere fasiliteter og funksjoner til sine brukere siden året 2010 da det ble lansert. Etter lanseringen har de gjort en kontinuerlig oppgradering i protokollinnstillinger, og serverne var synlige. IbVPN ligger i Transylvania, en vakker by som ligger i Romania, langt fra Five Eyes, Nine Eyes eller Fourteen Eyes.

De har lagt til servere spesielt for bruk av Tor, og det er en av de første VPN-leverandørene som hadde etablert en dobbel VPN-serverteknologi. Implementeringen av ShadowSocks gir også en fordel for kinesiske brukere.

I denne gjennomgangen vil alle aspekter av ibVPN bli vurdert grundig og konklusjoner om hastighet, kundesupport og pålitelighet vil bli gjort. Vi vil også gå gjennom de eksklusive funksjonene som ibVPN gir, som kommer under veiviseren.

Ulike servere for forskjellige krav

ibVPN-serverliste

Så snart du åpner applikasjonen, vil det gi valget mellom å koble til den raskeste serveren. For det sjekker den alle serverne, som ironisk nok for første gang tar et minutt. Etter det, hvis du prøver å koble til den igjen, kobles den imidlertid til i løpet av noen få sekunder. Bortsett fra den raskeste serveren for standard bruk, gir de også muligheten til å koble systemet ditt til den raskeste P2P-serveren. Denne forbindelsen er nyttig for å laste ned noe innhold.

Favoritt serverliste lar deg velge serveren du ønsker å koble til manuelt. Denne serverlisten er nyttig når du trenger tilgang til innholdet i et bestemt land. Du kan merke den mest fremtredende serveren i det landet og legge den til i favorittlisten. Det hjelper brukeren å koble seg direkte til i stedet for å bla nedover serverlisten igjen og igjen. Rotasjonsfunksjonen lar deg koble til med forskjellige favoritt-servere etter noen minutter (tid kan angis i henhold til deg) etter at du har koblet deg til VPN-klienten.

Over serverlisten kan man finne et “Group By” -alternativ som også hjelper å gruppere det i forskjellige kategorier:

 • Tor Over VPN-servere
 • P2P-servere
 • Gaming servere
 • Doble VPN-servere

Tor kan brukes sammen med hvilken som helst VPN-server, men disse spesialiserte serverne hjelper til ytelsen til Tor. Når Tor brukes med en VPN-klient, reduseres surfehastigheten enormt på grunn av fire lag med kryptering: Tre lag med Tor og ett lag med VPN. For å unngå denne reduksjonen har ibVPN for tiden tre spesielle servere dedikert for å brukes sammen med Tor.

En lang liste over P2P-servere er tilgjengelig, og uansett kan man enkelt koble seg til den raskeste P2P-serveren ved å direkte se etter den i serverfanen over listen. Imidlertid, hvis man ønsker å koble seg til bestemte lands P2P-server, kan den bli funnet fra listen.

Det er bare en spillserver som ble etablert i Nederland i 2015. Etter det har de ikke lagt til noen spillserver før nå. Kanskje det ikke er mye krav om denne typen servere, men likevel, alle brukere som trenger å bruke VPN for spill, må de stole på denne serveren hvis de kjøper ibVPN.

Å bruke doble VPN-servere kan være et alternativ hvis høy sikkerhet er nødvendig. I denne kategorien reiser dataene fra en klient til server 1 og derfra i stedet for å gå til destinasjonsserveren i rekkevidde til server 2. Fra server 2 reiser dataene til destinasjonsserveren. Det ser ut som at det ville senke internetthastigheten. Vel, det er sant at en betydelig prosentandel vil redusere internetthastigheten, men det kommer med effektiv sikkerhet.

Bortsett fra disse serverne, vil du finne to servere til i kategorien veiviser. Disse serverne er for streaming av innhold fra de spesifikke landene. I USA kan streamingserveren brukes til å få tilgang til Netflix Originals og Hulu. Den har også en dedikert server for tilgang til BBC iPlayer. Du kan imidlertid ikke få tilgang til Netflix Storbritannia eller Amazon Prime U.S.A eller mange andre geobegrensede kanaler.

Sorteringen av serveren kan også gjøres i alfabetisk rekkefølge. Sortering og dedikerte serverlister er med på å gi en bedre brukeropplevelse. Imidlertid er det bare 173 servere som er veldig mindre enn mange andre VPN-leverandører, og det påvirker også internetthastigheten hvis det er et enormt antall brukere som bruker den samme serveren. Også fra vår erfaring møtte vi nettverksfeil mens vi brukte Tor over VPN. Hvis antallet servere kunne økes, spesielt i Tor over VPN-kategori, kan man få bedre tilkobling.

Betal i henhold til krav

ibVPN-planer

De tilbyr fleksible pakker som lar brukeren betale i henhold til hans krav. Hvis personen ønsker å bruke VPN for streaming, er det ikke nødvendig for ham å betale for torrenting-servere. Totalt er det fem forskjellige pakker tilgjengelig:

 • Standard VPN
 • Ultimate VPN
 • Torrent VPN
 • IBDNS Smart DNS
 • Business VPN-planer

Hvis vi velger å bruke standard VPN-klienten, kan vi effektivt skjule IP-adressen vår, men vi vil ikke kunne bruke Smart DNS eller sikre Torrenting. For Torrenting-formål kan man kjøpe Torrent VPN-plan, og for tunge streaming IBDNS Smart DNS er tilgjengelig. Imidlertid, hvis du ønsker å bruke alle tre i en pakke, må du kjøpe Ultimate VPN-pakke. Med den ultimate VPN-pakken får du også ekstra anlegget til Tor Over VPN-server og doble VPN-servere også til alle fasilitetene i de tre andre planene. Det gjør det mulig å koble til fem enheter med en konto, men hvis du trenger å koble til flere enheter, kan det å kjøpe forretningsplan være et godt alternativ.

I forretningsplaner får du tre valg: VPN 7, VPN 15, VPN 25. Antallet angir antall enheter VPN-klienten kan lastes ned. Den eneste forskjellen mellom Ultimate VPN og forretningsplanene er antall enheter de kan installeres i. Dermed kan det være et alternativ at man kan kjøpe ultimate VPN, installere den i ruteren, og på denne måten kunne alle enkelt bruke den uten å betale for forretningsplaner.

Alle tilgjengelige protokoller

ibVPN-protokoller

Vi har aldri kommet over noen VPN-leverandør som gir disse mange VPN-protokollene. ibVPN gir ni protokollalternativer (inkludert automatisk valg) som har forskjellige nivåer av AES-kryptering. IbVPN starter med den mest usikre PPTP til den mest pålitelige OpenVPN, og gir all den viktigste VPN-protokollen.

For høy hastighet kan du bruke PPTP-protokollen. Det er imidlertid ikke en sikker protokoll på grunn av mindre krypteringsnivå. Når du ikke ønsker å kompromittere sikkerheten, må du bruke OpenVPN-protokollen, men den kommer med kompromittert hastighet. Når det kreves en god balanse mellom hastighet og sikkerhet, kan L2PT- og SSTP-protokoller vurderes.

Det gir også Stealth VPN-protokoller som gjør at dataene kan blandes med standard Internett-trafikk. Det gjør bruken av VPN mindre påvisbar. Det brukes mest i landene der bruken av VPN er forbudt. For land som Kina og Russland gir denne protokollen sikkerhet for brukerne for å beskytte seg selv fra regjeringens øyne. ibVPN tilbyr en spesiell VPN-protokoll, ShadowSocks, hvis spesielle funksjon er å omgå Kinas brannmur. Det er som SOCKS5; det er imidlertid enklere og også med et lag med kryptering.

Effektiviteten av dedikerte streaming-servere

ibVPN har sin smarte DNS som lar deg gjøre effektiv streaming. I veiviseralternativet var det imidlertid bare to forskjellige alternativer til stede for streaming gjennom ibVPN. Da vi koblet oss til USAs streaming-server, kunne vi få tilgang til Netflix og Hulu. Men når vi koblet til Storbritannias Netflix-server, kunne vi få tilgang til BBC iPlayer, men ikke Netflix. De må også legge til innholdet i andre land også som Japan og Nederland. Disse landene har svært eksklusivt Netflix-innhold og seere over hele verden. Hvis det bare er en bestemt server for å få tilgang til USAs innhold, kan effektivitet ikke loves.

Lekkasjebeskyttelse

ibVPN DNS-lekkasjebeskyttelse

Den viktigste grunnen til at noen bruker VPN er å kryptere dataene og skjule den virkelige IP-adressen. Hvem vil at noen skal vite om sin online aktivitet. Imidlertid er det en mulighet for IP-lekkasje og DNS-lekkasje som gir tredjepart beskjed om nettstedet du besøker og fra hvilket sted. ibVPN tilbyr innstillinger for DNS-lekkasjebeskyttelse slik at din online aktivitet ikke kunne spores. Du har også muligheten til å deaktivere IPV6-trafikk, slik at du fyller alle usikre porene.

Innstillinger for klientatferd for bedre brukergrensesnitt

ibVPN atferdsinnstillinger

Disse grunnleggende innstillingene er tilgjengelige på alle VPN-leverandører. Det kreves fortsatt å bli diskutert, da det gir brukeren fleksibilitet og hjelper ham å ha kontroll over VPN-klienten. Du kan ha fleksibiliteten når du ønsker at applikasjonen skal komme i gang. Auto-login-innretningen hjelper brukeren med å etablere en forbindelse så snart systemet starter, eller hvis han bare vil bruke applikasjonen når han åpner den, kan han velge alternativet for automatisk tilkobling for å opprette en forbindelse når applikasjonen startes.

Atferdsalternativer er her relatert til en del der du trenger å vise applikasjonen. Det er mulig å plassere den over hvilken som helst annen skjerm mens du utfører andre oppgaver. Du kan også velge den for å være i midten av skjermen. Etter at du har koblet deg til VPN, minimeres den automatisk avhengig av behovet ditt. Funksjonaliteten til (X) lukkeknapp kan også endres. Selv om disse alternativene ikke er relatert til den primære bruken, legger de til i brukergrensesnittet til applikasjonen.

Tilkoblingstid analyse

ServerAttempt 1Attempt 2Attempt 3Attempt 4Average Time
Tiden tatt (i sekunder) for å etablere serverforbindelse
Raskeste server14.529,6117.4312.1413,425
Raskeste P2P-server11.7612.0610.3811.1211.33
Gaming Server12.3212.0312.2812.5112.28
Dobbelt VPN-server15.3711.7610,8411.6412.4
Tor Over VPN Server10.1710.1111.7811.310,84
U.S.A Streaming Server11.4310.4510.329.4610,41
UK Streaming Server10,7710.9910.4311.1910,84
Server for omgåelse
Kinas brannmur
10.198,8411.279.439,93

Det er ironisk at den gjennomsnittlige tiden det tar å koble seg til den raskeste serveren er maksimal og mer enn gjennomsnittlig tid for å koble til servere fra andre kategorier. Vi grupperte serveren etter hver kategori og valgte den øverste serveren i den grupperte kategorien. Så opprettet en forbindelse som ga oss gode resultater. For alle kategorier er hver prøve nær gjennomsnittlig annonse som sikrer en pålitelig forbindelse. Gjennomsnittet for alle kategorier har ikke oversteget over 13 sekunder, noe som er relativt bedre enn mange VPN-leverandører.

Fartstest

IB hastighetstest

Hastighetstest for de forskjellige serverkategoriene er tatt, og resultatene ble ikke skuffende. Det var en reduksjon i hastigheten. Imidlertid er den effektiv i henhold til antall servere ibVPN har. Den raskeste serveren den kobles til automatisk gir en nedlastingshastighet 71% av den opprinnelige hastigheten som kan anses som tilstrekkelig når du har et ekstra lag med sikkerhet. Når dobbel VPN-serverkategori ble brukt, ble nedlastingshastigheten redusert med 54%, noe som var forventet da dataene går fra en server til en annen server før de nådde til destinasjonsserveren.

Selv om de bare har en spillserver, en United States Streaming Server og en United Kingdom Streaming Server, var reduksjonen i nedlastingshastighet bare henholdsvis 40%, 42% og 30%. Det viser at servere er effektive til å håndtere et stort antall brukere. Endringen i nedlastingshastighet mens du bruker VPN avhenger veldig av avstanden mellom serverne. Vår beliggenhet og disse serverne er på det forskjellige kontinentet, fordi det er tusenvis av mil mellom vår beliggenhet og serverne.

Når vi snakker om å bruke ShadowSocks-protokollen, var reduksjonen betydelig på grunn av et høyt krypteringsnivå. Med en reduksjon på 79% i nedlastningshastighet, blir det ikke anbefalt å bruke ShadowSocks-protokollen. Det skyldes imidlertid det høye sikkerhetsnivået det gir, og det er til og med tøft for regjeringen å oppdage bruken av VPN.

Hvis vi snakker om opplastingshastigheten, er det nesten 50% av totalhastigheten i de fleste tilfeller. For ShadowSocks viser det imidlertid en nedgang på 85%. Hvis du er bekymret for hastigheten og å bo i et land der bruken av VPN er begrenset, kan du også prøve å bruke Stealth VPN-protokoll hvis ShadowSocks gir kompromittert hastighet. Men du må vite at sikkerhetsnivået vil synke med økningen i hastighet.

Sikkerhet

ibVPN gir de fleste viktige protokoller, og for ekstra sikkerhet legges også Stealth VPN-protokoll og ShadowSocks til. Disse protokollene gjør at dataene kan blandes med standard internettrafikk og gjør det mindre påviselig. Selv med denne funksjonen går de ikke på akkord med kryptering (ShadowSocks har imidlertid et lavere nivå av kryptering enn andre VPN-protokoller), og for det meste av protokollen bruker de RIJNDAEL-kryptering som er vedtatt som Advanced Encryption Standard av NSA. Nøkkellengden kan imidlertid endre seg med endring i protokoll.

Å bruke OpenVPN er det beste alternativet når det gjelder sikkerhet, da det kommer med AES 256-bits nøkkel som ikke sikrer store trusler mens du bruker den. PPTP er den eldste protokollen, og dermed anbefaler ibVPN bare å bruke den hvis enheten ikke støtter andre krypteringer. PPTP har store sikkerhetsproblemer og lyskrypteringsnivå. Annet enn det har den SSTP som anses som sikker som OpenVPN-protokollen.

Anlegget til Kill Switch og sikkerhet fra IPv6-trafikk legger også opp til å gi bedre sikkerhet. De bruker egne DNS-er, og det er derfor ingen tredjepartsengasjement fyller porene som kan tillate tredjeparter å lagre aktiviteten vår. Imidlertid, som mange andre VPN-leverandører, kan de også oppgradere produktet ved å legge til funksjoner som hjelper til med å unngå angrep på malware.

ibVPN datasikkerhet

“No log policy” hjelper deg med å sikre dataene dine fra andre, hovedsakelig data mining selskaper. Hvis regjeringen ber dem om å gi oversikt over aktiviteten din, må de gi dataene dine til myndighetene. Ettersom hovedkvarteret er i Romania, er det vanligvis ikke forventet eller opplevd slike problemer. De deler ikke-personlig identifiserbar informasjon til tredjeparter for å forstå aktiviteten til brukerne på ibVPNs nettsted. De garanterer heller ikke eller garanterer at sikkerheten til informasjonen vår ikke blir brudd.

Brukergrensesnitt og brukeropplevelse

ibVPN gjengir et enkelt brukergrensesnitt rettet mot det eneste formål å tilby bruk av VPN-teknologi. Å legge til flere serverkategorier, sorteringsalternativer og servergrupperingsfunksjon gjør det enkelt å utforske den nødvendige serveren. Blant alle VPN-leverandørene har ibVPN den mest avanserte og effektive kategoriseringen av servere. Miniatyrbilder som brukes av produktet er attraktive og leverer formålet bare med bildet.

Når det gjelder brukeropplevelse, kommer mange aspekter sammen for å gi den endelige opplevelsen. Hvis vi diskuterer funksjonene, kan det å legge til portvideresending, delt tunnel og beskyttelse mot skadelig programvare forbedre applikasjonens brukervennlighet. De nåværende funksjonene som visningsalternativer, atferdsalternativer og Kill Switch viser at ibVPN allerede er på en veldig god scene der utviklingen er enkel.

plattformer

ibVPN-plattformer

I tillegg til alle større operativsystemer (Linux, Windows, MacOS, iOS og Android), gir de utvidelser for alle de store nettleserne (Chrome, Firefox og Opera Mini) også. De har imidlertid ikke utvidelser for Safari og Internet Explorer. De gjengir også VPN-produkt for Smart TV-er: Apple TV, Apple TV 4, LG Smart TV, LG WebOS Smart TV, Samsung Smart TV og Sony Smart PV og spillkonsoll: PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360 og Xbox One. Antall plattformer de tilbyr er tilstrekkelig til å dekke en enorm brukerbase. ibVPN tilbyr også ruterkonfigurasjon for Asus RT-N66U, Linksys E2500 Wi-Fi og Netgear WNR3500L Wi-Fi. De må øke antall plattformer for rutere da det er lavere enn mange VPN-leverandører som tilbyr ruterkonfigurasjon for over ti forskjellige rutere. Prisen er forskjellig for alle tre rutere som du kan sjekke på deres hjemmeside.

Kundeservice

Kundestøtte er den mest effektive delen av enhver tjeneste som ethvert selskap tilbyr. Det er viktig å sikre kundetilfredshet for å forbedre virksomheten, og bare effektiv kundestøtte kan garantere det.

Til nå fant jeg ibVPN som et godt produkt generelt. Etter å ha snakket med kundebehandling, ble vi imidlertid skuffet når det gjelder høflighet og pålitelighet. Vi vil også se på live chat, men la oss først se på billettgenerering. Vi stilte dem et spørsmål angående personvernregler som vi var forvirret over. De svarte på billetten min etter syv timer. Imidlertid ventet jeg svar innen en time som det er for andre mange andre VPN-leverandører. De svarte meg med høflighet og med utdypede svar via e-post. Imidlertid var det ikke det samme når det gjelder live chat.

De hevder at de har 24/7 live chat-alternativ, men det er ikke sant. Live chat var ikke til stede hele dagen mens vi skriver denne anmeldelsen. Dagen etter sjekket jeg tilgjengeligheten av live chat, og den var ikke der. Da det dukket opp igjen, spurte jeg kundestøtten om utilgjengeligheten av live chat som han svarte at “Den var til stede hele tiden. Vi lukker bare chatten mens vi spiser lunsj. ” Vi ble enige om dette og ventet hele dagen, men live chat dukket ikke opp. Ifølge dem var den imidlertid til stede hele tiden. De har ikke gitt noen grunn til dette, og derfor kan vi ikke si at live chat deres er pålitelig. Dessuten var det mangel på høflighet.

Konklusjon

ibVPN er fremdeles i utviklingsfasen. Når det gjelder protokoller, gjengir de de maksimale typene i sammenligningen av de fleste VPN-leverandørene – også de forskjellige planene de tilbyr for å gi fleksibilitet for brukeren å betale i henhold til hans krav. Selv om antall servere er 173, blir ikke hastighet og tilkobling i det hele tatt kompromittert. Når brukerbasen øker, trenger de imidlertid å øke antallet servere som legger tillegg til streaming- og spillservere prioritert.

De må legge til flere funksjoner som vi allerede har diskutert over, noe som kan gi et bedre brukergrensesnitt. Man kan heller ikke akseptere at kundestøtten er uhøflig og upålitelig, og menneskelige ressurser må forbedres først. Det tok dem seks timer å svare oss, noe som overhodet ikke er akseptabelt i nødstilfeller. De forklarte oss at spørsmålet vårt ikke hadde høy prioritet, og at det var derfor det tok så lang tid. Vi vil anbefale dette produktet for landene der bruken av VPN er begrenset på grunn av dets effektivitet for å skjule innholdet midt i standardtrafikken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map