Mullvad gjennomgang

Pros


 • Mullvad er kjent for den høye anonymiteten som den gir til enhver bruker. Det er attributtet som ingen andre VPN-leverandører ville ha. Andre VPN-leverandører vil i det minste kjenne din e-post-ID, men i tilfelle av Mullvad blir ikke slik informasjon spurt eller lagret.
 • Siden de ikke ber om personlig informasjon, og rettet mot fullstendig anonymitet, følger de også fullstendig “Ingen loggføringspolicy.”
 • Et helt enkelt brukergrensesnitt som gjør at alle kan dra nytte av VPN-teknologi uten å tenke mye på konfigurasjonen.
 • De bruker OpenVPN-protokoll som regnes som den beste VPN-protokollen. Den er også utstyrt med to forskjellige typer som er TCP og UDP.
 • Mullvad tillater også å endre MTU-størrelsen.
 • Du kan også bruke funksjonene som Split Tunneling og Port Forwarding som ikke er inkludert i applikasjonen, men som er synlige i guiden..

Ulemper

 • Selskapet har hovedkontor i et av de 14 Eyes-landene, og derfor er de bundet av overvåkningsavtalen. Imidlertid, hvis regjeringen ber dem spore en persons data, er det ingen måte å gjøre det fordi de ikke har noen personlig informasjon om noen av brukerne.
 • De har servere over hele verden, men likevel, de trenger å forbedre det som akkurat nå, det dekker bare over 30 land.

Oversikt

Mullvad hovedskjerm

Mullvad, med hovedkontor i Sverige, eies av Amagicom AB, og det regnes som en av de mest pålitelige applikasjonene når det gjelder personvern og anonymitet. Vi har imidlertid prøvd vårt beste for å finne ut om det er noen smutthull i personvernreglene til Mullvad. Vi leste om forskjellige retningslinjer og prøvde å fange opp hvis noen motsetninger eksisterer. Hvis du er bekymret for ditt personvern på nettet og tenker å sette tro på Mullvad, må du gå gjennom denne vurderingen som vil hjelpe deg å ha en stabil beslutning.

Når det gjelder hastighet, funksjoner og kundestøtte, ville Mullvad gjort forsøk som enhver annen VPN-leverandør. Men når det gjelder anonymitet, så snart du begynner å behandle applikasjonen, blir din anonymitet tatt veldig alvorlig over de fleste av VPN-leverandørene.

Fullstendig anonymitet

Så hvordan denne komplette anonymiteten eksisterer? Hver gang du lager en konto for tilgang til en hvilken som helst VPN-klient, må du alltid gi dem litt informasjon, for eksempel brukernavn og e-postadresse. Når det gjelder Mullvad, kreves ikke denne identitetsrelaterte data i det hele tatt.

Prosedyren er så enkel som å bli søvnig på arbeidsplassen. Du trenger bare å legge til captcha, og så snart det er bevist at du er et menneske, vises et sekstesifret kontonummer på skjermen din. Det er gratis i de neste tre timene, og inntil den tid må du betale via forskjellige betalingsalternativer som de gir. Så de vil ikke vite noe informasjon om deg. Det er sant, men hva om de registrerer data fra aktiviteten vår. Du kan gå gjennom retningslinjene for informasjonskapsler for å se på det.

Mullvad Cookies

Det er enkelt og anonymt samtidig. Hvis du ikke ønsker å dele bankopplysningene, tillater de også betaling via kontanter og cryptocurrencies.

Innledningsvis var vi ikke sikre på fullstendig anonymitet og var ekstremt nysgjerrige på om de logger dataene våre på noen måte. Det er grunnen til at vi studerte personvern- og refusjonspolitikken fullstendig for å sikre at om det er uttalelser som er hundre prosent korrekte eller bare et ordspill.

Detaljstudie av retningslinjer for personvern og refusjon

De har nevnt dataene som de ikke logger på, og vi var fornøyd med dem. Vi var imidlertid nysgjerrige på dataene de lagrer:

Mullvad Refund & Mistet konto

Man kan lese i personvernreglene som sier at Mullvad lagrer visse betalingsrelaterte detaljer som er forskjellige for forskjellige betalingsmetoder. For kontanter sparer de betaling, kontonummer, beløp, valuta og tidsstempel. For bitcoin logger de også bitcoin-adresseinformasjon. For betaling utført via Stripe og Swish, oppbevarer de sine respektive forespørsel-IDer i sin database. Paypal er den mest usikre transaksjonen i Mullvads tilfelle og krever å bevare transaksjons-ID og e-post-ID.

Dette spørsmålet oppstår at hvis de ikke lagrer noen logger, hvorfor disse alle detaljene er der i databasen. Vel, dette spørsmålet er åpenbart, og det er mest nødvendig å svare på dette. Dette kan gjøre at Mullvad ser mistenkelig ut, men de gjør det på grunn av tilbakebetalingspolitikken, eller hvis du mister Mullvad-kontonummeret.

Hvis du mister Mullvad-kontonummeret ditt, må du imidlertid sende dem informasjonen de har bedt om på e-post, på bildet over, for å få tilbake kontonummeret. Selv om du kan miste anonymiteten ved å oppgi e-post; Du kan alltid kontakte dem via en falsk e-postadresse for dette formålet.

Nå er det klart at Mullvad bare holder tak i få detaljer, og ikke noen logger i det hele tatt. Vi sjekket informasjonskapslene også om at data om oss blir lagret mens vi besøker nettstedet, men det var ikke noe mistenkelig, og som bekrefter at du kan være helt anonym hvis du bruker Mullvad. Imidlertid er dette ikke den eneste funksjonen som kvaliteten til en VPN-leverandør avhenger av, og vi må diskutere alle aspekter som en riktig gjennomgang av produktet kan gis.

Et krav til flere servere

Det er servere over hele verden, men i bare 30+ land, og det er derfor ikke alle brukerne opplever god tilkobling og hastighet.

La oss se på deres serverplassering: Totalt er det trettiseks land der serverne deres ligger. Av disse trettiseks land er tjueto åtte europeiske land, tre land er fra Asia, to land er fra Nord-Amerika, to fra Oseania, og en hver fra Afrika og Sør-Amerika. Selv om serverne i Asia er fordelt på tre land, er totalt antall serverplasser bare åtte, og dette er ikke engang halvparten av serverplasseringene, som USA har. Scenariet for Oceania-brukere er heller ikke så bra. De har bare fem serverlokasjoner, fire lokalisert i Australia, og en på New Zeeland. Afrika og Sør-Amerika er helt ute av bildet med bare én serverplassering.

Imidlertid, hvis du er en bruker fra Europa eller Nord-Amerika, vil dette ikke føre til mye problemer for deg på grunn av det enorme antallet servere rundt om på kontinentet. Spesielt for USA, Nederland, Storbritannia, Sverige og Tyskland, kan denne VPN-leverandøren vurderes over mange andre VPN-leverandører angående antall servere som direkte påvirker hastigheten og tilkoblingen.

Når du først starter applikasjonen, blir den koblet til Sveriges server som er angitt som standard. Imidlertid vil du ikke oppleve en høy hastighet hvis avstanden er mer. Vi prøvde å koble manuelt til den nærmeste serveren (fordi det var det eneste alternativet) for å oppnå optimal hastighet. Imidlertid kan det være en mulighet for å motta en høy hastighet selv om du kobler til en server som er lengre sammenlignet med den geografisk nærmeste serveren. Av den grunn er den beste måten å koble til den raskeste serveren å søke manuelt, og en testhastighet på den. Neste gang du slår på applikasjonen, kobles du til den serveren med et klikk.

Preferanser

Innstillinger for tilkobling

La oss se på de innebygde funksjonene i applikasjonen. Innstillingsalternativet inneholder ikke mange innstillinger, men det lar deg bare angi preferansen for når du vil koble til VPN. Du kan velge det hvis du vil koble deg til det så snart systemet begynner å konfigurere deg eller når du logger inn på systemet ditt. Du kan begrense de andre enhetene som deler det samme nettverket. Dette kan være veldig små funksjoner, men likevel, påkrevd for å opprettholde en brukerkontroll med enkelhet. Så vi setter pris på tilleggene til disse funksjonene i hver klient.

Avansert innstilling

Avanserte innstillinger i brukergrensesnittet

Igjen, ikke mange funksjoner å oppdage, uansett hva vi utforsket her var nyttig. Bruk kan kontrollere dataene deres fra IPv6, og det er ditt valg å kryptere dem eller ikke. De gir bare OpenVPN-protokoll, men gir en viss fleksibilitet når det gjelder å foretrekke høy hastighet eller høy sikkerhet.

Dette er mulig på grunn av muligheten til TCP og UDP OpenVPN-protokoll som du kan velge i henhold til kravet ditt. Du har også lov til å justere MTU-pakkene som du bør gjøre hvis du har problemer med tilkoblingen eller lav hastighet. De har også mange andre funksjoner som ikke er synlige i applikasjonen, men de fungerer i bakgrunnen, for eksempel Kill Switch. De tilbyr ikke Kill Switch-alternativet i innstillingene sine, men det er der, og man kan ikke slå det av. Hver gang den kobler fra eller kobler til igjen, blokkerer den all Internett-data for å lagre datalekkasjen. Noen av funksjonene kan legges i tillegg ved å logge på kontoen.

Funksjoner som du kan kontrollere gjennom online-kontoen

Mullvad tilleggsfunksjoner

Hvis du allerede bruker Mullvad, vil du vite at det ikke er mange funksjoner som finnes i klienten. Du kan imidlertid legge til flere funksjoner via online-kontoen. Dette er enda et kriterium der de har vist sin smarthet. De holdt klientene enkle å gjøre applikasjonen brukervennlig, og tillot samtidig en å legge til funksjoner gjennom den elektroniske kontoen for å gi kontroll over applikasjonen. Du finner disse funksjonene i guider-alternativet på Mullvad-nettstedet. Disse funksjonene har også utvidet bruksområdet til Mullvad. Disse funksjonene inkluderer portvideresending, delt tunneling, bruk av SOCKS5-tasten, bruk den med BitTorrent, og legger til et ekstra lag med anonymitet med Tor.

Tilkoblingstid analyse

Prøve nr. Tid tatt for å etablere en forbindelse (sekunder)
Gjennomsnittlig tid i sekunder8,26
15,42
29,97
35,85
410.16
55,59
612.66
714.86
86,33
97,42
104,34

Som vi allerede har diskutert, blir Mullvad som standard koblet til Sveriges server, og tilkoblingstidsanalyse er gjort for serveren som er koblet til som standard. Hvis du ser nøye, vil du merke at området fra korteste til lengste tidsperiode er omtrent 10 sekunder, som er høyere enn mange av VPN-leverandørene, og det er ikke bra. Dette vil imidlertid ikke utgjøre så stor forskjell, men hvis rekkevidden øker vil det absolutt føre til ustabilitet. Vi prøvde å koble den til andre servere også som var geografisk nærmere oss, og applikasjonen ble koblet til VPN på noen få sekunder. Koble til geografisk tettere servere gir raskere og mer stabil tilkobling.

Fartstest

Mullvad hastighetstest

På grunn av mangelen på anbefalt server eller automatisk tilkobling med den beste serveren, vet vi ikke engang om vi har tatt hastighetstesten for den raskeste serveren eller ikke, for hvor vi befinner oss. Det er åpenbart at vi ikke kan koble til hver server som Mullvad tilbyr, og i dette tilfellet valgte vi noen få basert på mest populære servere, og serverne som ligger nærmere vår beliggenhet. I denne hastighetstesten har vi dekket fire kontinenter: Asia, Australia, Nord-Amerika og Europa. Vi forsømte imidlertid Sør-Amerika og Afrika, fordi dette er hva Mullvad gjør. De har bare én serverplassering på hvert kontinent, og de er ikke så viktige.

Med hastighetstesten innså vi at det ikke er det beste valget å koble til standardserveren, og du må manuelt koble deg til den nærmeste geografiske serveren, da det vil gi deg den beste hastigheten (Generelt, men ikke alltid). Vi hadde opplevd en høy hastighet sammenlignet med andre servere da vi koblet systemet vårt til Singapore-serveren, som er den nærmeste geografiske serveren. Vi opplevde en reduksjon på bare 6,62% prosent i dette tilfellet. Dette ble fulgt av USA-serveren og grunnen til dette enorme antallet serverplasseringer. Så hvis du ikke opplever en god hastighet selv om du kobler til den nærmeste serveren, kan du prøve å koble til USAs server, og du vil sikkert motta en relativt god hastighet.

Resultatet for australsk server var imidlertid skuffende, men forventet, ettersom det var i stor avstand, og det er bare fem serverlokasjoner på hele Oceania-kontinentet. Du kan også prøve å koble til Nederland og Tyskland, da de også har mange serverplasseringer, og kan gi god fart.

Sikkerhet

Det er ikke bare anonym, men også en helt sikker VPN-leverandør som tilbyr AES-kryptering med 256-bits nøkkelen. De tilbyr også bare OpenVPN-protokoll, da den er den mest sikre, og tillater ingen å endre den for streng sikkerhet. Imidlertid kommer det med UDP og TCP-alternativet, og liten brukerkontroll er gitt for å balansere hastighet og sikkerhet i henhold til krav. De eier DNS-servere, og dermed er det ingen endring av tredjeparts involvering i denne saken.

Brukergrensesnitt og brukeropplevelse

De har lyktes med å levere det de har planlagt å levere: En brukervennlig applikasjon. De har gitt en utrolig enkel design som slo ZenMate, som vi syntes var den enkleste. Kraften bak dette designet er skjult i online kontoen og bakgrunn i applikasjonen.

Det er mange funksjoner som en VPN-leverandør trenger å tilby, da dette gjør brukergrensesnittet komplisert. Løsningen på det som Mullvad tilbød var å gi disse funksjonene i bakgrunnen, og ikke gi unrequired kontroll til brukeren. For eksempel er det en innebygd kill-bryter i Mullvad som kjører i bakgrunnen, men du kan ikke slå den av. Den andre løsningen var å etablere alle funksjonene som portvideresending, delt tunneling osv. Gjennom guider for den som ønsker å bruke dem.

Her kan brukeropplevelsen sies helt forskjellig fra den som de andre VPN-leverandørene tilbyr. “Ingen loggpolicy” er fullt pålitelig, og ingen informasjon om deg mottar en plass i databasen deres. Det hjelper med å gi en helt anonym brukeropplevelse, og når den brukes med tor (slik de tillater det), når anonymiteten til et annet nivå. Bortsett fra anonymitet, er hastighet og tilkobling veldig bra hvis du kobler til riktig server. Mullvad gjengir et brukervennlig og smidig brukergrensesnitt som det brukeren forventer av enhver VPN-leverandør.

Plattform

Når det gjelder antall plattformer som Mullvad gir alle plattformer som er passende for Mullvads bruk. Det er sikkert at du kan laste ned den for Windows, Linux, MacOS, Android og iOS. Annet enn det tilbys noen flere plattformer som Qubes OS, Qubes OS 4. De er også tilgjengelige for et begrenset antall rutere: Merlin, Tomato DD-WRT, Asus, OpenWrt og pfSense. Vi har imidlertid ikke funnet noen nedlastingslenker for nettleserutvidelse og er ikke sikre på om de er tilgjengelige.

Kundeservice

Mullvad kundesupport e-post

De tilbyr ikke et Live Chat-system, og heller ikke noen billettgenerering. Kanskje prøver de å være anonyme fra sin side også. Men når applikasjonen tilbyr noe unikt, følger det med ansvaret å følge med på hvordan folk bruker det. Kanskje, hvis informasjonen går tapt eller hvis deres anonyme kontonummergenerering skaper noen form for forvirring, kan man ikke nå dem umiddelbart.

Kontakt dem for alle spørsmål, store eller små, må sendes via e-post. Du kan godta svar samme dag etter ti timer. I vårt tilfelle sendte vi dem på e-post om morgenen 10:30 om litt forvirring mellom refusjonspolitikken og personvernreglene de svarte til oss på kvelden klokken 17:30. Svaret var relevant og utdypet og ga 100% tilfredshet. Selv om svaret var nyttig hvis tiden de tar for svaret kunne reduseres, kan det forbedre kvaliteten på kundesupporten.

Konklusjon

Mullvad er den beste VPN-leverandøren når det gjelder anonymitet, men det skal ikke forveksles mellom sikkerhet. Imidlertid gir de kryptering i verdensklasse med OpenVPN, så det er ikke tvilsomt, men samtidig ikke spesielt. Når det gjelder hastighet, må de forbedre seg for Asia, Australia, Sør-Amerika og Afrika. De gir imidlertid en veldig god fart for Nord-Amerika og Europa. Å legge til en live chat ville være et flott alternativ fordi folk vil trenge hjelp av mange grunner.

Når det gjelder brukergrensesnitt, plattform og funksjoner, gir Mullvad en komplett tilfredshet og gjør det til et “verdi for pengene” -produkt. Hvis du er en person som ønsker å få tilgang til Internett med fullstendig anonymitet, er Mullvad det beste alternativet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map