5 feil i inkognitomodus i nettleseren, og hvorfor du ikke burde stole for mye på det

Flertallet av nettlesere som er tilgjengelige i dag, lar deg bla privat med inkognitomodus. Selv om begrepet privat surfing for disse nettleserne ikke egentlig er privat for din online aktivitet, har inkognitomodus sine egne fordeler og ulemper. Ja, denne modusen kan sies å være privat for brukerne bare hvis de trenger å skjule surfeaktiviteten sin for andre brukere på samme enhet. Men når vi snakker om det virkelige online personvernet, kan inkognitomodus ikke tilby en slik type personvernfunksjon, siden alt du gjør i denne modusen faktisk ikke er privat.


Mange tror fortsatt at ved å bruke inkognitomodus, kan de skjule surfeaktiviteten sin for hvem som helst. Dette stemmer rett og slett ikke fordi denne modusen ikke er designet for det. Bare ved å bruke den private tilkoblingen eller en proxy, kan du skjule surfeaktiviteten din for noen. Her er fem feil i inkognitomodus i nettleseren, og hvorfor du ikke bør stole for mye på den:

1. Den skjuler bare aktiviteten din på et nettlesernivå

Inkognitomodus i nettleseren din gir ikke personvernnivået like robust og grundig som et virtuelt privat nettverk. Det betyr at når du sammenligner med å bruke VPN, kan ikke denne private nettlesermodusen skjule aktiviteten din mer enn på nettlesernivå. Ja, inkognitomodus kan skjule all nettleserloggen din i løpet av den nåværende økten, men den skjuler dem bare i nettleseren din. Internett-leverandøren eller regjeringen kan fremdeles spore surfeaktiviteten din, selv om du bruker denne private nettlesingsmodusen. Det virtuelle private nettverket er den eneste måten å skjule surfeaktiviteten din på alle nivåer.

2. Det er det samme som vanlig surfing når det gjelder overvåking av tredjepart

Når du surfer på internett, er det en haug med tredjeparter som prøver å overvåke aktiviteten din på nettet. Disse tredjepartene kan inkludere hackere, regjeringen, Internett-leverandøren din, nettstedene du besøker, selskaper, online annonsører og så videre. Dette er tredjepartene du må være bekymret for siden de kan hente ut surfedataene dine og bruke dem til sine egne fordeler. Med inkognitomodus kan du ikke unngå å bli sporet av disse tredjepartene. Faktisk fungerer den på samme måte som en vanlig surfemodus når det kommer til tredjepartssporing.

3. Nettleseren din gjør den ikke privat, forbindelsen din gjør det

Nettleseren i seg selv har ikke muligheten til å gjøre nettaktiviteten din privat. Hvis du vil være i stand til å gjøre din online aktivitet privat, må du fokusere på forbindelsen du har. Det virtuelle private nettverket er den beste måten å gjøre surfeaktiviteten din privat fordi den gjør internettforbindelsen din anonym og skjuler IP-adressen din. På denne måten er det ingen måte du kan spores av tredjepart på nettet. Med denne inkognitomodus kan du ikke gjøre aktiviteten din online privat med mindre du bruker den private forbindelsen sammen med den.

4. Aktiviteten din blir bare slettet fra nettleseren din

Hensikten med den private nettlesermodusen i nettleseren din er å holde den nåværende informasjonen om nettleserøkten bare tilgjengelig for deg. Når du har lukket det private nettleservinduet, blir all sesjonsinformasjonen slettet fra nettleseren din. Dette er tingen som denne modusen virkelig gjør. Alle informasjonskapsler og nettleserhistorikk vil bli slettet fra nettleseren når du lukker det private nettleservinduet. Men det betyr ikke at nettstedene du besøker ikke ble registrert av myndighetene eller Internett-leverandøren din. Faktisk vil Internett-leverandøren din kunne spore aktiviteten din uansett hvilken surfemodus du bruker, med mindre du bruker den virtuelle private tilkoblingen.

5. Det er bare nyttig hvis du bruker en offentlig datamaskin

Den eneste nyttige funksjonen til en inkognitomodus er når du bruker en offentlig datamaskin. Det er her du må sørge for at andre brukere av datamaskinen ikke får tilgang til surfeaktiviteten din på samme enhet. Hvis du for eksempel får tilgang til Internett fra biblioteket eller internettkafeen, må du sørge for at andre brukere som bruker samme datamaskin senere ikke kan få tilgang til nettleserhistorikken din. Men hvis du bruker din egen datamaskin hjemme, er det ingen grunn for deg å bruke inkognitomodus fordi du er den eneste brukeren for den datamaskinen. Imidlertid må du beskytte ditt personvern online enten du bruker en offentlig datamaskin eller bruker din egen datamaskin fordi du ikke vil at noen tredjepart skal få tilgang til dine private data uten din tillatelse. Det kan gjøres ved å bruke en VPN-tilkobling.

Dette er feilene i inkognitomodus i nettleseren, og hvorfor du ikke burde stole for mye på den. Det er bare verktøyet for deg å holde data om nettlesingsøkt ikke tilgjengelig for andre brukere på samme datamaskin, men det kan ikke beskytte ditt personvern online. For at du skal kunne beskytte ditt personvern online, må du bruke den private tilkoblingen i nettleserøkten. Ved å bruke en privat tilkobling, er ditt personvern online alltid beskyttet uansett om du bruker inkognitomodus eller ikke.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map