5 Fordeler med å bruke en statisk IP-adresse i VPN-tilkoblingen din

Det er to typer IP-adresse som du kan bruke i nettverkstilkoblingen. Den første er den statiske IP, og den andre er den dynamiske IP. Dette er også det samme når du bruker en VPN-tilkobling. Det tilbyr både statisk og dynamisk IP. Den statiske IP-en er IP-adressen som tildeles til deg konstant, og du bruker den samme IP-adressen uansett hvor mange ganger du oppdaterer tilkoblingen. På den annen side er den dynamiske IP-en IP-adressen som fortsetter å endres hver gang du oppdaterer din private forbindelse.


Det er fordeler og ulemper med både statisk og dynamisk IP-adresse. I privat forbindelse er det imidlertid bedre å bruke en statisk IP-adresse fordi den kan gi deg mange fordeler som den dynamiske eller delte IP-en ikke kan gi deg. Det er noen VPN-tjenester som lar deg bruke den statiske IP-adressen for en tilleggspris per måned eller per år. Her er fem fordeler ved å bruke en statisk IP-adresse i VPN-tilkoblingen din:

1. Det er ikke svartelistet av forskjellige online tjenester

De fleste av de dynamiske eller delte IP-adressene som brukes på forskjellige VPN-servere, har blitt brukt av forskjellige typer mennesker. Noen brukere av disse VPN-tjenestene bruker kanskje den private tilkoblingen deres for legitime online aktiviteter, mens andre kan bruke den til ulovlige aktiviteter. Siden det er mange mennesker som bruker den samme IP-en samtidig, vet du ikke hvilke som bruker den for godt og hvilke som bruker den for dårlig. Som et resultat blir mange av de delte IP-adressene svartelistet av forskjellige online tjenester, og hindrer deg i å få tilgang til innholdet. Med den statiske IP-adressen vil ikke dette problemet skje fordi du er den eneste som bruker IP-en.

2. Det vil bli betraktet som en legitim IP-adresse for geobegrensede tjenester

Mange online tjenester der ute vil nekte å behandle forespørslene dine hvis du bruker en svartelistet IP-adresse fordi den kan representere en trussel mot deres online tjenester. Dette er fordi mange av de delte adressene brukes til å starte DDoS-angrep på disse tjenestene, samt sende forskjellige typer trusler for å forstyrre tjenestene. Dette er grunnen til at mange online tjenester bare vil håndtere brukere som har en statisk IP, siden de anser dem for å være legitime og pålitelige. Den statiske IP-adressen du får, vil være ren fra noe dårlig rykte, fordi den blir tildelt deg fersk av VPN-tjenesteleverandøren.

3. Du vet nøyaktig hvordan denne IP-adressen brukes

Når du bruker en statisk IP-adresse, vet du nøyaktig hvordan du bruker den fordi du er den eneste brukeren som er tildelt for den. Hvis det noen gang blir svartelistet av noen tjenester, er det definitivt fordi du bruker det til dårlige formål. Ved å bruke en dedikert IP, kan du kontrollere og administrere din private forbindelse enda bedre fordi du bruker den selv, og du deler den med ingen andre. Dette er i motsetning til å bruke en delt IP-adresse der du ikke har kontroll over bruken.

4. Det kan brukes til å omgå enhver sensur eller begrensning

Det er mange tilfeller der brukere ikke kan omgå en viss sensur i sine land, selv om de bruker en privat forbindelse for å få tilgang til de sensurerte nettstedene. Vanligvis er dette fordi deres IP-adresse er utestengt fra tjenesten, noe som forhindrer dem i å få tilgang til innholdet der. Uansett om du bruker en privat tilkobling, vil du ikke kunne få tilgang til begrenset eller sensurert innhold hvis din private IP-adresse er utestengt. Dette er grunnen til at en dedikert IP foretrekkes fordi den er ren fra alle typer forbud eller svarteliste, noe som gjør det mulig for deg å få tilgang til sensurerte eller begrensede nettsteder..

5. Du kan bruke den til forskjellige sikre online aktiviteter uten risiko

Med en dedikert IP vil du ha den permanente IP-adressen for tilkoblingen din, noe som gjør det mulig for deg å utføre forskjellige online aktiviteter som krever en høyere sikkerhetsbeskyttelse. Siden du vil bli betraktet som en legitim og pålitelig bruker som tilhører destinasjonslandet ditt (avhengig av hvilken serverplassering du velger), vil du ikke ha noen problemer med å få tilgang til forskjellige sikkerhetstunge nettsteder som bank- og shoppingnettsteder som bruker denne IP-en adresse. Det vil ikke være noen risiko for at IP-adressen din blokkeres av nettstedene eller andre sikkerhetsrisikoer som vanligvis er knyttet til den delte IP-en.

Dette er fordelene ved å bruke en statisk IP-adresse i VPN-tilkoblingen din. Selv om det kan kreve en ekstra investering fra din side, vil bruk av den statiske IP-adressen gi deg mer komfort, privatliv og sikkerhet mens du surfer på internett ved å bruke din private forbindelse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map